Challenge us
menu
LoooX

Innovatieve gebruikerservaring en eenvoudig beheer dankzij high-quality websitecontent

Bekijk de case

Ontketen innovatie in traditie

LoooX is een innovatief merk in een traditionele markt; dat moest de website ook uitstralen. Ze wilden een gebruiksvriendelijke manier vinden om artikelen met verschillende varianten en kleuren te beheren. Ook zochten ze daarin naar een oplossing die zowel voor de beheerder, maar ook voor de eindgebruiker gemakkelijk te benaderen was. In deze case laten we zien wat we precies gedaan hebben om dit te realiseren.

LoooX

Maak kennis met de opdrachtgever.

LoooX is stoer, robuust en een tikkeltje verrassend. Met hun mooie badkamercollectie creëren ze een echt woonkamergevoel in de badkamer. Van prachtige eikenhouten badkamermeubels, stijlvolle badkamerspiegels tot handige accessoires.

Bezoek de nieuwe website van LoooX

Een inspirerende gebruikerservaring

Synergie tussen content en techniek.

Door een dynamisch CMS te combineren met de laatste technieken op het gebied van front-endontwikkeling hebben we samen een website neergezet waar gebruiker en product samenkomen. Er is veel aandacht geschonken aan content, waardoor de gehele website een inspiratiebron is geworden voor de bezoeker.

3D gerenderde productafbeeldingen

Door 3D gerenderde productafbeeldingen te gebruiken kunnen we aan de hand van een slimme kleurswitcher de afbeeldingen over de gehele website aanpassen. Dit maakt het als bezoeker mogelijk om de door jou gekozen kleur in verschillende settings te previewen.

100% focus op content

In samenspraak met LoooX is ervoor gekozen om 100% focus te hebben op content. In hun markt is het visuele aspect van groot belang in het beslissingsproces, waardoor de contentproductie op hoog niveau is ingezet. Dit zorgt ervoor dat de website één geheel is en het er visueel top uitziet.

Website eenvoudig in eigen beheer

Dankzij een modulair blokkensysteem kan LoooX voortaan zelf aanpassingen en pagina’s creëren zonder onze tussenkomst. Dit geeft hen volledige creatieve vrijheid in het beheren van hun website. 

PIM koppeling voor eenvoudig beheer

Met een koppeling richting PIM wordt het voor LoooX nog eenvoudiger om productinformatie op een centrale plek te beheren.

1. Data- inventarisatie en contentdesign

Allereerst hebben we samen met Ten Tusscher bepaald wat moest worden vastgelegd in het PIM-systeem en welke bronsystemen er zijn om data uit te ontsluiten. Dat bleek het kassasysteem in de fysieke winkels. Parallel hieraan hebben wij het contentdesign opgepakt. De lay-out krijgt een eigentijds uiterlijk.

2. Offline naast online

Daarnaast wil Ten Tusscher niet alleen klanten online bedienen, maar ook mensen naar de fysieke winkels trekken voor bijvoorbeeld een servicebeurt, het maken van een proefrit of op je gemak rondsnuffelen in de showroom. Daniel: “Ze sleutelen met passie, weten er veel vanaf en helpen je als je ergens tegenaan loopt. Dat laten we in het design goed naar voren komen door beelden te gebruiken van fietsen die in de showroom staan en fietsenmakers die aan het werk zijn in de werkplaats.”


3. Automatiseren, optimaliseren en testen

Als de producten eenmaal in het PIM zitten, kunnen ze geautomatiseerd worden doorgezet naar de webshop. We zijn daarna aan de slag gegaan met de functionaliteit aan de voorkant en dus de technische implementatie. Daarna zetten we de puntjes op de i in de testomgeving.


Ledlampshopxl

De productroute

van inkoop tot dataverrijking .

Bij dit project komt het pad dat de producten afleggen goed naar voren. Dat begint met de inkooporders in Cyclosoft, het kassasysteem. Op dat moment weet Ten Tusscher niet veel meer dan het artikelnummer en de naam van een nieuw model en een foto van het prototype. “Op dat moment beginnen wij al met het aanleggen van het model in het PIM. Vervolgens verrijken we dit stap voor stap zodra er meer data bekend worden. Gedurende het jaar wordt duidelijk wat voor ketting erop zit, welk type rem, in welke kleuren het model beschikbaar is, et cetera.

Vervolgens maken we hier een prettig leesbare tekst van. Een grootte van 21 inch zegt klanten bijvoorbeeld niet zo veel. Wij maken een vertaalslag. Bijvoorbeeld: ‘Deze fiets past goed bij een lichaamslengte van 184 cm’. Pas als het artikel klaar is om online verkocht te worden, gaat het daadwerkelijk door naar de Magento-shop. Aan de voorkant kunnen consumenten dan bijvoorbeeld filteren op ‘fietsen die passen bij mijn lichaamslengte’.” Zodra een klant een bestelling plaatst via de webshop wordt dit teruggekoppeld naar het kassasysteem.

Tevreden klant

Voor gerichtere targeting.

Resultaten

In cijfers.

+137%

Meer conversies

+43%

Meer vertoningen

+ 36%

Meer clicks

- 32%

Daling van de Cost Per Click

- 61%

Minder kosten per lead

En dan...live!

Nadat alle voorbereidingen waren afgerond en het technische landschap klaar was voor livegang, was het moment daar om de nieuwe website van Ten Tusscher officieel te lanceren!

De nieuwe website van Ten Tusscher bekijken

Reactie van de klant

Verwachtingen overtroffen.

De basis die wij hadden staan wat betreft content en advertising op de marktplaatsen oké, maar om de volgende stap te maken zijn wij gaan samenwerken met Adwise. Hun strategische marketplaces aanpak naar product content, assortimentsanalyse en advertising heeft ervoor gezorgd dat wij de doelstellingen ruim overtroffen hebben. Een goede samenwerking dus!

Jeroen Boeve Directeur Specishops
Jeroen Boeve Directeur Specishops

Klaar voor de toekomst

Dankzij solide en schaalbare basis.

De samenwerking werd vergemakkelijkt door de technische kennis van het team van Ten Tusscher. Ze zagen het belang in van een nieuw PIM systeem, waarmee ze nu een solide basis hebben om verder te groeien. Vanuit die basis kunnen we nu gaan doorontwikkelen en verschillende functies aan het technisch platform toevoegen.

“Ten Tusscher kan de productinformatie steeds verder uitbouwen, zonder dat er veel tecnhische kennis voor nodig is. Overigens werken er vooral digital natives bij Ten Tusscher, wat prettig samenwerkt. Ze begrepen dat er een nieuw PIM-systeem moest komen en dat alleen een nieuw schilletje niet volstond. Net voor de start van het fietsseizoen zijn ze klaar om een stap te verder te zetten!'' - Daniel Lefers, Adwise technical consultant
Daniel Lefers

Ook aan de slag met een nieuwe website?

Ik denk graag met je mee.

Daniel Lefers, Adwise senior technial architect

Neem contact op
Emerce100 #1-3 Digital agency '21 '22 '23

#1-3 Digital agency '21 '22 '23