Challenge us
menu
Kalfire Fireplaces

Succesvolle stap van B2B naar B2C markt dankzij zeventalige CMS-migratie

Bekijk de case

Van B2B naar B2C

Haardenproducent Kalfire focuste zich voorheen vooral op B2B-leadgeneratie via haar over heel Europa verspreide dealernetwerk. Met haar innovatieve elektrische haarden, zonder installatievereisten, vond Kalfire het tijd om ook de business-to-consumer markt te betreden. Die verschuiving in focus vroeg om een nieuw online e-commerce platform met voldoende functionaliteiten om consumenten direct succesvol te bedienen.

In deze case lees je hoe Kalfire is overgestapt op een gloednieuw B2B én B2C platform inclusief online haardconfigurator en SAP-koppeling.

Kalfire fireplaces

Maak kennis met de opdrachtgever.

Met de tweede generatie inmiddels aan het roer heeft Kalfire zich ontwikkeld tot een wereldspeler op het gebied van haarden met een focus op sfeer, esthetiek en duurzaamheid. Vanuit het geloof dat vuur kalmeert en een gevoel van verbondenheid creëert, levert Kalfire fireplaces innovatieve haardtechnologieën en een breed scala aan haarden, waaronder gas- en elektrische haarden.

Bezoek de website

De uitdaging

Migratie naar zeventalig B2B/B2C platform.

Met de lancering van hun nieuwe product, een elektrische haard, wilde Kalfire graag in de B2C-markt voet aan de grond krijgen. Om dat succesvol te doen, had de haardenproductent een nieuwe website nodig die moest beschikken over alle benodigde e-commerce functionaliteiten én in 7 talen gelanceerd moest worden. Zo wilde Kalfire consumenten in elk land direct in de eigen taal bedienen. 

Daarnaast liep Kalfire aan tegen de uitdaging van het beheren van meerdere websites voor verschillende productlijnen. Om het vele handwerk en onderhoud in verschillende content management systemen (CMS'en) te verminderen en de klantenservice te verbeteren, moesten meerdere websites worden gemigreerd naar een geïntegreerd B2B en B2C platform. 

Bissell website

Strategie fase 1

CMS, content en migratie.

Craft CMS
Het nieuwe Content Management Systeem moest aan een aantal voorwaarden voldoen, waaronder flexibilteit, e-commerce integratiemogelijkheden en open-source zodat Kalfire agency-onafhankelijk blijft in de toekomst. Op basis daarvan hebben we gekozen voor Craft.

Content
Kalfire wil met haar producten een warme, huiselijke sfeer creëren. Dat moest duidelijk terugkomen in de content. Samen met een multidisciplinair Adwise klantteam hebben we hier een passende strategie voor ontwikkeld.


Migratie
Als laatste stap binnen de eerste fase, hebben we tijdens een gerichte livegang alle oude websites gemigreerd vanuit het oude CMS. Daarna kon fase twee beginnen: de implementatie van e-commerce. 

Bissell website

Strategie fase 2

Configurator, SAP-koppeling, Productdatabeheer.

Om de online shoppingervaring zo op-maat mogelijk te maken voor consumenten, hebben we een configurator ontwikkeld waarmee ze hun eigen haard kunnen samenstellen op basis van type en afmetingen. De configurator haalt zijn gegevens uit SAP, een systeem dat organisaties helpt met hun digitale transformatie en onder meer bedrijfsprocessen effectief stroomlijnt. Dankzij de koppeling met SAP kan Kalfire gegevens centraal beheren in hun nieuwe CMS. 

Deze koppeling zorgt voor gegevensconsistentie en vergemakkelijkt het beheer. Met dezelfde verbinding hebben we een dealerpagina gemaakt die alle dealers in Europa in kaart brengt. 

Eenvoudig beheer met PIM koppeling

Klanten moeten kunnen vertrouwen op nauwkeurige en gedetailleerde gegevens van producten. Zeker als je als groeiende commerce speler marktaandeel wilt opbouwen. Een Product Information Management systeem is hierin van onschatbare waarde. Daarom hebben we een koppeling geïntegreerd met Akeneo

Bissell kan daardoor productinformatie razendsnel én accuraat verzamelen, beheren en publiceren in allerlei verschillende talen. Zeker op grote schaal scheelt dit veel tijd en kosten, naast dat Bissell producten in alle landen altijd voorzien zijn van up-to-date en betrouwbare informatie. 

Adwise Kalfire

Resultaat en impact

Eén geïntegreerde website.

Dankzij de consolidatie van meerdere websites in één geïntegreerd B2B en B2C-platform, bespaart Kalfire nu significant veel tijd en kosten door de enorme afname van handmatig beheer en onderhoud. Het niveau van Kalfire's serviceverlening is flink verbeterd, dankzij onder meer de haardconfigurator, waardoor de klanttevredenheid in alle landen is toegenomen. Daarbij profiteer Kalfire dankzij het gebruik van Craft CMS Kalfire van flexibel contentbeheer en heeft de mogelijkheid om nieuwe e-commerce functionaliteiten naadloos te integreren. 

Deze resultaten hebben Kalfire in staat gesteld om niet alleen de huidige markt effectiever te bedienen, maar ook om zich voor te bereiden op toekomstige uitdagingen en groeimogelijkheden in de branche. Kalfire heeft dus met succes de uitdagende stap gemaakt van B2B naar B2C. 

Adwise Kalfire
Adwise Kalfire
Adwise Kalfire

De impact

Fundament voor wereldwijde expansie.

De resultaten hebben een transformatieve impact op Bissell, waarbij de ambitieuze groeiplannen in Europa en ook in Japan, China en het Midden-Oosten nu niet alleen haalbaar maar ook tastbaar zijn geworden.

Bissell is nu uniform online aanwezig in meerdere Europese landen, waardoor consumenten wereldwijd een consistente ervaring hebben, terwijl lokale nuances behouden blijven. En dat is een van de belangrijkste aanjagers om in meerdere markten tegelijk marktaandeel te veroveren. 

De behaalde resultaten betekenen niet alleen dat Bissell zowel in sales als naamsbekendheid kan groeien in Europa, maar het legt ook het fundament voor verdere wereldwijde expansie, waarmee het bedrijf zijn positie als homecare specialist verder kan verstevigen en zich verder kan positioneren als mondiale speler.

Adwise Technology & Develepment

Ga ook voor een schaalbaar technisch landschap

Met Adwise Tech & Development.

Ontdek meer

Vrijblijvend in gesprek over jouw technisch landschap?

Vraag jouw sparsessie aan.

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24