Challenge us
menu
Bissell International

Succesvolle Europese uitbreiding dankzij schaalbaar performance- én branding-platform

Bekijk de case
Adwise Bissell International

Vanuit Amerika de wereld over

Succesvol internationaal uitbreiden is een uitdagende stap waar veel bij komt kijken. Bissell international, Amerikaanse marktleider in homecare producten, heeft die internationale groeiambities met ambitieuze plannen om in Europa en daarna ook in Azië en het Midden-Oosten voet aan de grond te krijgen. Door een recent verlegde focus van B2B naar D2C (direct-to-consumer) ontstond de behoefte aan een krachtig, schaalbaar, online platform gericht op branding én sales. In deze case study lees je hoe we dat samen hebben gerealiseerd.

Bissell International

Schaalbaar performance- én branding-platform helpt Bissell aan succesvolle Europese uitbreiding

Bekijk de case

Vanuit Amerika de wereld over

Succesvol internationaal uitbreiden is uitdagende stap waar veel bij komt kijken. Bissell international, Amerikaanse marktleider in homecare producten, heeft die internationale groeiambities met ambitieuze plannen om in Europa en daarna ook in Azië en het Midden-Oosten voet aan de grond te krijgen. Door een recent verlegde focus van B2B naar D2C (direct-to-consumer) ontstond de behoefte aan een krachtig, schaalbaar, online platform gericht op branding én sales. In deze case study lees je hoe we dat samen hebben gerealiseerd.

Bissell International

Real messes, real clean.

Bissell, marktleider in woning verzorging in de VS, is een wereldwijde speler in huishoudelijke schoonmaakproducten. Van stofzuigers en tapijtreinigers tot stoomreinigers en dweilmachines; Bissell biedt een breed scala aan innovatieve oplossingen om huishoudelijke taken eenvoudiger en effectiever te maken. Vanuit een sterke focus op duurzaamheid en milieuvriendelijke producten, heeft de homecare gigant een vertrouwde naam opgebouwd op het gebied van huishoudelijke reiniging.

Bezoek de website

De uitdaging

Europees uitbreiden als Amerikaanse marktleider.

Internationaal uitbreiden. Een vaak even ambitieuze als uitdagende stap. Dat was niet anders voor Bissell, die graag meer internationale bekendheid wil genereren en de verkoop in verschillende Europese landen vergroten. Daarvoor was de ontwikkeling van een aantrekkelijke webshop met zowel branding als e-commerce functionaliteiten nodig.

Als grootste uitdaging ervaarde de Amerikaanse marktleider in schoonmaakproducten, het omgaan met d
e complexiteit van alle verschillende modellen die per Europese markt worden gebruikt. In elk land heb je immers te maken met onder meer verschillen in taal, fulfilment partijen en payment serviceproviders (PSP’s). 

Bissell website

Onze strategie

Ontwikkeling webshop en branding platform.

We hebben Bissell ondersteund met alle facetten die komen kijken bij een internationaal groeivraagstuk als deze. Dat betekent oog hebben voor alles van strategie, softwareselectie en projectmanagement tot webdesign, webdevelopment, conversie-optimalisatie en performance campagnes. We hebben gekozen voor Magento 2.0, het wereldwijd meest populaire e-commerce platform. Met name de flexibiliteit en schaalbaarheid van Magento sloot goed aan op de behoeften van Bissell. Je hebt zelf controle over het webshop design en de koppelingen met andere platformen en systemen.

Als brandingplatform is Magento minder geschikt. Daarom hebben we custom templates ontwikkeld, waarin we content laden via de slimme branding-tool Listalot. Na goedkeuring van het proof-of-concept zijn we gestart met de ontwikkeling van het nieuwe Bissell platform. 

Bissell website

Koppeling met Akeneo

Productdata efficiënt beheerd.

Klanten moeten kunnen vertrouwen op nauwkeurige en gedetailleerde gegevens van producten. Zeker als je als groeiende commerce speler marktaandeel wilt opbouwen. Een Product Information Management systeem is hierin van onschatbare waarde. Daarom hebben we een koppeling geïntegreerd met Akeneo

Bissell kan daardoor productinformatie razendsnel én accuraat verzamelen, beheren en publiceren in allerlei verschillende talen. Zeker op grote schaal scheelt dit veel tijd en kosten, naast dat Bissell producten in alle landen altijd voorzien zijn van up-to-date en betrouwbare informatie. 

Eenvoudig beheer met PIM koppeling

Klanten moeten kunnen vertrouwen op nauwkeurige en gedetailleerde gegevens van producten. Zeker als je als groeiende commerce speler marktaandeel wilt opbouwen. Een Product Information Management systeem is hierin van onschatbare waarde. Daarom hebben we een koppeling geïntegreerd met Akeneo

Bissell kan daardoor productinformatie razendsnel én accuraat verzamelen, beheren en publiceren in allerlei verschillende talen. Zeker op grote schaal scheelt dit veel tijd en kosten, naast dat Bissell producten in alle landen altijd voorzien zijn van up-to-date en betrouwbare informatie. 

Het resultaat

Lokaal gevoel bij een wereldwijde speler.

Het nieuwe platform van Bissell is uitgerold in meerdere Europese landen. Waar ter wereld consumenten ook shoppen bij Bissell, de websites hebben overal dezelfde look and feel met lokale aspecten zoals taal en payment provider. 

De combinatie van Magento 2.0 en Listalot geeft een fraai vormgeven webshop die qua design en gevoel niets onder doet voor een branding platform, maar wél alle functionaliteiten van Magento 2.0 biedt.

Dankzij deze succesvolle cross-Europese platformlancering heeft Bissell voet aan de grond gekregen in Europa, zowel op het gebied van verkoop als branding. De homecare specialist heeft nu bovendien het fundament om wereldwijd verder te groeien. 

 

Adwise Bissell
Adwise Bissell
Adwise Bissell

De impact

Fundament voor wereldwijde expansie.

De resultaten hebben een transformatieve impact op Bissell, waarbij de ambitieuze groeiplannen in Europa en ook in Japan, China en het Midden-Oosten nu niet alleen haalbaar maar ook tastbaar zijn geworden.

Bissell is nu uniform online aanwezig in meerdere Europese landen, waardoor consumenten wereldwijd een consistente ervaring hebben, terwijl lokale nuances behouden blijven. En dat is een van de belangrijkste aanjagers om in meerdere markten tegelijk marktaandeel te veroveren. 

De behaalde resultaten betekenen niet alleen dat Bissell zowel in sales als naamsbekendheid kan groeien in Europa, maar het legt ook het fundament voor verdere wereldwijde expansie, waarmee het bedrijf zijn positie als homecare specialist verder kan verstevigen en zich verder kan positioneren als mondiale speler.

Adwise Technology & Develepment

Ga ook voor een schaalbaar technisch landschap

Met Adwise Tech & Development.

Ontdek meer

Vrijblijvend in gesprek over jouw technisch landschap?

Vraag jouw sparsessie aan.

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24