Challenge us
menu

Webshop Elektramat overgeschakeld op Hyvä theme

Speciale nachtrelease op twee locaties.

Om je bezoekers altijd de beste ervaring te bieden, zelf te blijven groeien en in de markt voorop te blijven lopen, moet je je webshop of website constant optimaliseren. Voor onze opdrachtgevers kijken we hierbij verder dan de standaardmogelijkheden van platformen als Magento. Zo ook voor Elektramat. Tijdens een speciale, nachtelijke release hebben we recentelijk de webshop van de elektrogigant overgezet op het Hyvä theme: een revolutionair stukje nieuwe techniek die Elektramat weer een stuk verder op voorsprong zet.

Wat is het Hyvä theme?

De standaardthema’s van Magento webshops zijn grotendeels gebaseerd op verouderde technieken als RequireJS en Knockout. Het kost veel moeite om performance optimalisaties door te voeren en de mogelijkheden hiertoe zijn ook beperkt. Het Hyvä theme is een sterk verbeterde oplossing, die gebruikmaakt van een meer componentgebaseerde benadering.

De grootste winst ten opzichte van oudere thema’s is dat code voor specifieke componenten alleen wordt geladen op de plekken waar die componenten staan. De laadsnelheid van bestanden in de browser van de eindgebruiker gaat daarmee enorm omhoog.

Voordelen Hyvä
- Snellere website: minder gebruik van zware code betekent dat je website sneller laadt. Dat verbetert de gebruikerservaring en de vindbaarheid via zoekmachines.

- Makkelijker én leuker: het thema maakt gebruik van minder complexe code, wat het bouwen en onderhouden van een webshop makkelijker maakt. En leuker voor developers.

- Moderne Technologie: door gebruik te maken van de nieuwste technieken blijft je website makkelijk aanpasbaar en toekomstbestendig.

“De basistemplates die Magento standaard levert, hebben niet altijd meer de beste performance. Daarom migreren we de nieuwe templates, zodat we gebruik kunnen maken van nieuwe en betere technieken. Dat is leuker voor onze developers en we zetten er Elektramat weer een stuk verder mee op voorsprong.” Daniel Lefers - Senior Tech Consultant Adwise

Nachtelijke release

Op de webshop van Elektramat vind je een assortiment van honderdduizenden elektronische producten. Dagelijks verwerkt de groothandel enorme aantallen bezoekers en bestellingen. Hoe zorg je dan dat ingrijpende technische werkzaamheden minimale overlast veroorzaken? Precies, live gaan in de nacht!

Met specialistische teams op locatie bij Adwise en Elektramat is hard gewerkt aan een soepele livegang. In één nacht is de nieuwe techniek geïmplementeerd, alle content overgezet en alles grondig getest. Nog ruim voor zonsopkomst stond onze grootste Hyvä-gedreven webshop tot nu toe live. Een prachtige mijlpaal met minimale overlast.


Zelfde uiterlijk, nieuwe opbouw

Het uiterlijk van de Elektramat-webshop is nagenoeg hetzelfde gebleven. Het design is namelijk nog niet heel oud en bevat een hele set aan doorontwikkeling op basis van AB-tests.

Toch is de voorkant van de shop wel volledig opnieuw gebouwd. Dankzij de component-gebaseerde benadering van het Hyvä theme, wordt zowel de structuur als de interactiviteit, functionaliteit en stijl vanuit hetzelfde bestand beheerd. Er is een nieuw framework (TailwindCSS) geïmplementeerd, waarmee hergebruik van stijlregels (CSS) vele malen effectiever is.

Met de Hyvä implementatie hebben we een aantal functionaliteiten herschreven en kerntechnieken vervangen met varianten gebaseerd op modernere standaarden. Dit met als doel om de performance en ervaring te verbeteren en een betere basis te leggen voor toekomstige doorontwikkelingen.


Toekomstbestendig Elektramat

De afgelopen vijf jaar hebben we de Elektramat-webshop voordurend verbeterd. Op basis van learnings en innovaties en het constant toepassen van nieuwe technieken wordt de digitale winkel van Elektramat elke dag een stukje beter.

Dankzij de meest recente, nachtelijke renovatie maakt Elektramat nu niet alleen gebruik van de nieuwste technieken, maar voldoet het aan een efficiëntere en hogere coding standaard. Op de lange termijn gaat de nieuwe basis Elektramat helpen om sneller en beter te voldoen aan nieuwe ‘eisen’ van Google’s belangrijkste Core Web Vitals.

Ervaar de kracht van Hyvä

Heb je ook een Magento webshop? Til net als Elektramat de snelheid, gebruikerservaring en performance van je platfform met Hyvä naar het volgende niveau! Neem onderaan deze pagina contact op.

Een webshop of website die past bij jouw ambities?

Adwise Technology & Development.

Meer informatie Podcast luisteren
Adwise AI Expert Talk

Adwise AI Expert Talk

Ontdek de impact van AI.

Leer van en ga in gesprek met Adwise specialisten over de impact van AI tijdens een interactieve Expert Talk.

Naar aanmelden

Adwise Talk: Gijs en Sannefleur over Emerce100 succes Adwise en Adwise Academy

Speciale nachtrelease: webshop Elektramat overgeschakeld op Hyvä template

Adwise AI Experttalk

Meld je aan.

Ervaar zelf de kracht van Hyvä

neem contact op.

Ga ook voor een digitale voorsprong

Challenge us.

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24