Challenge us
menu

5 redenen waarom een PIM-systeem onmisbaar is in e-commerce

5 redenen waarom een PIM systeem onmisbaar is in e-commerce

In de uiterst competitieve commerce wereld is slim beheer van productinformatie cruciaal. Om weloverwogen aankoopbeslissingen te nemen, moeten klanten kunnen vertrouwen op nauwkeurige en gedetailleerde gegevens van producten. Een Product Information Management systeem is hierin van onschatbare waarde. Hiermee verzamel, beheer en publiceer je informatie over je producten centraal, snel en accuraat. In dit artikel vind je 5 redenen waarom je als eigenaar van een webshop of commerce platform niet om een PIM-systeem heen kunt.

 

Een PIM-systeem: ultiem productdatabeheer

PIM staat voor Product Information Management'. Met een PIM-systeem verzamel, beheer en publiceer je informatie over je producten vanuit één centraal platform. Van prijzen, productbeschrijvingen en voorraden tot kortingen, beschikbaarheid en afbeeldingen; een PIM-systeem is jouw centrale bron van al je productinformatie. 

Met name voor organisaties met uitgebreide productlijnen is een PIM-systeem onmisbaar om klanten op grote schaal te voorzien van betrouwbare en gedetailleerde informatie. Omdat je alles vanuit één plek aanstuurt, voorkom je inconsistentie en inefficiëntie en verspreid je zorgeloos informatie via al je kanalen. Een cruciaal onderdeel voor duurzame groei op zowel lokale als internationale schaal.
 

 

Van automatisering tot beleving: vijf cruciale voordelen van een PIM-systeem

Al je productdata beheren vanuit één centrale plaats levert allerhande voordelen op. Naast dat het dus de kans op fouten in je gegevens drastisch vermindert, geven we je hieronder nog vijf redenen waarom een PIM systeem onmisbaar is binnen commerce:

  1. Efficiëntie en tijdsbesparing: Met een PIM-systeem automatiseer je veel processen. Denk aan het invoeren van nieuwe of het bijwerken van bestaande data, maar ook de distributie van je productinformatie automatiseer je met een PIM-systeem. Zo bespaar je dus enorm veel tijd en kosten op handmatig werk. 

  2. Verbeterde gegevenskwaliteit: Binnen een PIM-syteem als Akeneo krijg je toegang tot tools voor gegevensvalidatie en normalisatie. Dat zorgt voor nauwkeurige en consistente productinformatie, wat het vertrouwen van je klanten vergroot. 

  3. Meertalige en multichannel ondersteuning: Meertaligheid is vaak een tijdrovend en foutgevoelig onderdeel van productdatabeheer. Een PIM-systeem ondersteunt meerdere talen én kanalen, waardoor je jouw productinformatie eenvoudig aanpast en publiceert voor verschillende markten en verkoopkanalen.

  4. Snellere time-to-market: Omdat je met een PIM-systeem veel processen automatiseert en dus versnelt, hou je jouw productdata razendsnel up-to-date; waar je ook zichtbaar bent. Daarmee introduceer je dus ook veel sneller nieuwe producten of pas je bestaande producten aan. 

  5. Onderscheidende klantbeleving: Consistente en gedetailleerde, maar ook goed vormgegeven productinformatie helpt klanten bij het nemen van aankoopbeslissingen. Met een PIM-systeem als Akeneo ga je verder dan alleen het optimaliseren van databeheer. Je creëert een naadloze klantbeleving, waarmee je je onderscheid van anderen in je markt.

Akeneo PIM | Akeneo implementatie en training | Adwise - Your Digital Brain 


Akeneo PIM, de meest toegankelijke oplossing

Het aanbod van Product Informatie Management systemen is groot. Welk PIM-systeem past dan het beste bij jouw organisatie? Als ervaren commerce specialist weten we bij Adwise wat er in de markt speelt en werken we samen met de beste PIM-partners, zoals Akeneo. 

Akeneo PIM is een veelgebruikte en toegankelijke open-source softwareoplossing,waarmee je zowel in de B2C- als B2B-sector overtuigende product- en klantervaringen waarmee je conversie ratios verhoogt en je time-to-market aanzienlijk verkort. Wereldwijd gebruiken al duizenden bedrijven en retailers Akeneo om productinformatie van de hoogste kwaliteit te creëren voor al hun kanalen. 

Ontdek alles over Akeneo als PIM-systeem via onderstaande button. Direct meer weten over het maken van de juiste keuze voor een PIM-systeem? Bij Adwise helpen we je met die keuze, de installatie én in-house training zodat jij zelf controle houdt. Neem hier direct contact op. 

User testen in het Adwise UX Lab?

.

Start ook met een Akeneo PIM-systeem

Ontdek de voordelen.

Meer informatie

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24