Instagram onthult Business Tools

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Instagram heeft gisteren officieel een reeks van nieuwe hulpmiddelen voor zakelijke gebruikers aangekondigd, genaamd Instagram Business Tools. Deze tools gaan marketeers helpen het platform nog krachtiger te maken. Business Profiles, Analytics en Promoted Posts worden uitgerold:

With so many companies using Instagram, and many people on the platform interacting with them, there was a desire from our business community to do more, schrijft Instagram op haar blog. So we listened. And, after hundreds of interviews with businesses, three key needs became clearstand out, get insights and find new customers.

Instagram Business Tools

Business Profiles

De eerste nieuwe tool heet Business Profiles, ofwel bedrijfsprofielen; een nieuwe, volledige gratis functie voor zakelijke accounts. Deze speciale profielen zorgen ervoor dat (potentile) klanten in contact kunnen komen met bedrijven via telefoon, sms of e-mail. Het biedt zelfs de mogelijkheid om met een routebeschrijving naar het fysieke adres van het bedrijf te worden geleid.

Instagram Business Profiles

Insights

Insights is een tool die zakelijke gebruikers gaat helpen dieper inzicht te verkrijgen in de demografie en het gedrag van hun volgers bijvoorbeeld wanneer mensen actief zijn op foto's, waar vandaan ze het bekijken, hun leeftijd en geslacht en nog veel meer. Met behulp van deze extra inzichten en informatie wordt het mogelijk meer relevante en actuele content te creren.


Instagram Business Insights

Promoted posts

Ten slotte wordt het je als bedrijf op Instagram gemakkelijker gemaakt om een post als advertentie in te gaan zetten. Hiervoor wordt een button toegevoegd die het Instagrammers mogelijk maakt actie te ondernemen (bijv. een call-to-action als bezoek de website of neem contact op met het bedrijf). Daarnaast wordt het ook mogelijk om een specifieke doelgroep te kiezen waaraan de betreffende post wordt getoond in de door jou aangegeven periode.

Instagram Business adverterenInstagram Business Promoted Posts

De betekenis voor jouw bedrijf

Met de introductie van deze nieuwe business tools en het vernieuwde algoritmevolgt Instagram de voetstappen van Facebook om een krachtig hulpmiddel voor marketeers te worden, in plaats van simpelweg een eenvoudig hulpmiddel voor fotoliefhebbers. Het is allemaal onderdeel van Facebooks vernieuwde strategie om Instagram uit te laten groeien naar meer dan alleen een visueel platform.Het biedt bedrijven in ieder geval kansen om op te vallen, inzichten te verkrijgen en(potentile) klanten te werven.

Instagram Business Tools wordt de komende maanden uitgerold voor gebruikers in de Verenigde Staten, Australi en Nieuw-Zeeland en wordt volledig internationaal tegen het einde van het jaar.

Bron: Petapixel