Challenge us
menu
VPRO

VFX Animaties verrijken VPRO serie ‘De toekomst is fantastisch’

Bekijk de case

Futurische kijk in de toekomst

Bij de VPRO serie De Toekomst is Fantastisch. Hoe ziet ons leven er in 2039 uit? In de serie ‘De toekomst is fantastisch’ geeft de VPRO een inkijk in ons leven in de toekomst. Daarin zien we dat baby’s groeien in een kunstmatige baarmoeder, je herinneringen kan kopen bij een databank en robots beter weten wat het beste voor ons is dan wijzelf. Om de serie zo realistisch mogelijk te laten lijken is onze Senior Animator Jeroen Kolkman op speciaal verzoek gevraagd om de scènes te verrijken met visual effects als realistische hologrammen, geanimeerde schilderijen, futuristische objecten en vormgevingselementen als fictieve logo’s, apps en websites.

Diensten
Meer over deze serie
Bekijk website

Van VFX tot Photoshop

Om de scènes zo realistisch mogelijk te laten lijken.

Jeroen Kolkman, senior Animator bij Adwise: “Alle creatieve elementen die we in huis hebben zijn aan bod gekomen: editing, design, animatie, photoshop, VFX”. 

Voor de realisatie van alle visual effects en vormgeving is eerst het door de regisseur opgestelde script uitvoerig doorgelezen om vervolgens met de regisseur om tafel te gaan. Tijdens dit gesprek komt aan bod welke mogelijke toevoegingen er op animatie vlak wenselijk zijn om de scènes te verrijken. Deze ideeën zijn tijdens een meeting met het gehele productieteam (van productieleider tot setdresser en cameraman) afgestemd. Op deze manier is iedereen van elkaar op de hoogte en zijn benodigde deadlines afgestemd. In ons geval is het belangrijk dat een groot deel van de grafische vormgeving af is voordat de scènes gefilmd zijn. Het direct filmen van bijvoorbeeld een fictieve app op een daadwerkelijk aanwezig device is realistischer en minder arbeidsintensief dan wanneer er gefilmd wordt met een greenscreen en visual effects achteraf worden toegevoegd. Ook zijn er afspraken gemaakt hoe de scènes gefilmd worden, zo is het voor ons duidelijk wat er achteraf nodig is om het VFX werk zo efficiënt en overtuigend mogelijk neer te zetten.

 

VFX Animaties verrijken VPRO serie ‘De toekomst is fantastisch’
VFX Animaties verrijken VPRO serie ‘De toekomst is fantastisch’
VFX Animaties verrijken VPRO serie ‘De toekomst is fantastisch’
VFX Animaties verrijken VPRO serie ‘De toekomst is fantastisch’

“De futuristische scènes zien er gelikt uit, met realistische hologrammen, oplichtende gadgets en kleding in pastel- en grijstinten, volgens de laatste mode van 2039”.

- De Volkskrant

Breng je verhaal tot leven

door er een ziel in te blazen.

Wij helpen je graag

Neem contact op

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox.

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24