Challenge us
menu
Qredits

Mijn Qredits maakt ondernemers succesvol!

Bekijk de case

Nieuw platform voor ondernemers

Voor Qredits ontwierpen en ontwikkelden we "Mijn Qredits". Op dit unieke platform ondersteunt Qredits startende/bestaande ondernemers. Dit doen ze door in een volledig gepersonaliseerd traject tools, coaching, e-learnings en kredietoplossingen aan te reiken. Hiermee bieden zij persoonlijke aandacht en flexibiliteit om zo samen met ondernemers stappen te zetten naar succes.

Over Qredits

Microfinancieringen Nederland.

Qredits is een private non-profit instelling die ondernemers in Nederland ondersteunt bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf door het aanbieden van kredieten tot € 250.000, coaching en tools. Qredits heeft 7300 ondernemers afgelopen jaren gefinancierd voor een totaal bedrag van 150 miljoen euro. De organisatie bestaat uit 55 vaste medewerkers en 650 vrijwillige coaches. Daarmee is Qredits na de commerciële banken de grootste kredietverstrekker voor het MKB in Nederland.

Ondersteuning voor starters

al ruim 7.500 aangesloten ondernemers.

Stel, je bent een startende fietsenmaker. Je levert goed werk met liefde voor de ambacht, maar die administratieve verplichtingen rondom het ondernemerschap zijn nog niet aan jou besteed. Qredits biedt hierin een uitkomst en ondersteunt iedere (startende) ondernemer waar nodig. Je kunt gebruikmaken van het ondernemingsplan sjabloon of één van de andere ondernemerstools, zoals een e-learning Verkoopplan Schrijven. Maar liefst 7.500 andere ondernemers maakten hier al gebruik van, wat overeenkomt met 50% van álle startende ondernemers in Nederland. Of misschien heb je meer aan persoonlijke coaching bij bijvoorbeeld marketing en verkoop. Vertrouwend op de kracht van ondernemerschap staat een scala aan mogelijkheden open die iedere ondernemer helpt succesvol te worden.

Qredits wil verder kijken dan het verschaffen van krediet en ondernemers volledig ondersteunen in hun bedrijfsvoering, voorzien van alle nodige informatie en handvatten aanreiken door het op maat aanbieden van content. Een combinatie van tools, coaching en kredietoplossingen voor (startende) ondernemers stond al. Maar hoe kan dit nog persoonlijker, verbindender en socialer? Aan Adwise de geweldige taak om dit naar de online omgeving te vertalen en Qredits hierin van marketing, usability, bedrijfsproces tot ontwikkeling te ondersteunen. 

Inzicht in het gedrag

van de ondernemers.

Om in de behoefte van ondernemers te voorzien is naast de realisatie van een nieuwe responsive website een geautomatiseerd persoonlijk platform ontwikkeld “Mijn Qredits”. Deze omgeving ondersteunt ondernemers volledig in hun (startende) bedrijfsvoering en informeert ze waar nodig. De realisatie van een nieuwe website sluit 100% aan op het platform en draagt bij aan een betere doorstroom van de trajecten die ondernemers volgen. Het aanbieden van bestaande tools, coaching, e-learnings en kredietoplossingen is dusdanig gepersonaliseerd dat iedere ondernemer een volledig persoonlijk afgestemd traject volgt. Met het platform heeft Qredits inzicht in het gedrag van ondernemers en het traject. Staat iemand stil? Dan benadert Qredits de ondernemer actief en neemt de mogelijkheden door.

Doel van de mijn-omgeving

vergroten van de slagingskans.

Het doel van de “Mijn omgeving” is om startende ondernemer makkelijk een krediet aan te laten vragen, waarbij het belangrijk is om maximaal bij te dragen aan de slagingskans van de onderneming (93%). Om dit te doen wordt de ondernemer ondersteund van ondernemersplan schrijven tot het succesvol runnen van de onderneming, d.m.v. testen, tools/sjablonen en inzichten over de lopende kredieten. Ook de persoonlijke coach helpt je bij het maken van de juiste keuzes. De ondernemer kan binnen het Coachingsplein (soort datingsite) kiezen uit de coach die het best past bij zijn/haar behoefte. Daarnaast biedt Mijn Qredits de mogelijkheden om binnen enkele weken de productrange te verbreedden. Waar normale banken veel tijd nodig hebben om systemen te implementeren/verbinden. Hierdoor kan snel op de behoefte uit de markt ingespeeld worden. Dit is uniek binnen de markt van alternatieve financieringen.

Volledig transparant

voor ondernemers.

“Al in 2012 ontstond bij mij het idee om een persoonlijke omgeving in te richten en samen met Adwise hebben we dit nu gerealiseerd”, vertelt Mark Abbes, senior Communicatiemanager bij Qredits. “Het is een geweldige stap. De omgeving voorziet in de behoefte van iedere ondernemer. Ons inzicht in het gedrag binnen het platform biedt ons daarnaast de mogelijkheid om gebruikers actief te begeleiden. Waar een bank schimmig is over het indienen van een ondernemersplan en krediet, zijn wij nu 100% transparant.”

Resultaten

meer kredietaanvragen en coachingstrajecten.

Mijn Qredits heeft aanzienlijk bijgedragen aan de resultaten. In januari en februari 2016 zijn er 14% meer kredietaanvragen binnengekomen t.o.v. dezelfde periode in 2015. In diezelfde periode is meer informatie over coaches opgevraagd (+166%) en er zijn meer coachingstrajecten verkocht (+56%).  

Een mijn-omgeving voor jouw onderneming?

Neem contact op.

Neem contact op

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox.

Emerce100 #1-3 Digital agency '21 '22 '23

#1-3 Digital agency '21 '22 '23