Challenge us
menu
Het Verzet Kraakt

De grootste bankroof aller tijden

Nominatie beste social advertising campagne bij DSA 2017
Bekijk de case

+20.000 kaarten verkopen in 10 weken tijd

Het Verzet Kraakt is een groots, Twents community project naar aanleiding van de grootste bankroof aller tijden. Gepleegd tijdens de Tweede Wereld oorlog in november 1944, door het Nederlandse verzet. Het project bestaat uit: exposities, theaterproductie en een film. Het project is een eerbetoon aan de mannen en vrouwen uit het verzet die een bijdrage leverden aan deze verzetsdaad. Een verhaal vol moed en drama. Over gewone mensen, in bijzondere tijden.

Awards
Finalist Dutch Search Awards

Strategie en aanpak

In vijf stappen.

Nieuwsgierig maken

Fase 1.

In deze aanloopfase hebben we de video-teaser + een doorlopende Facebook carrousel regionaal gepromoot. In deze video en carrousel werd het publiek nieuwsgierig gemaakt naar het verhaal achter ‘De grootste bankroof aller tijden’ en geprikkeld er meer over te weten te komen. Videoportretten & achtergrondverhalen van nabestaanden hebben we organisch gepubliceerd op Facebook en YouTube om steeds meer duiding en context aan het verhaal vanuit verschillende invalshoeken te geven. Deze fase werd ondersteund door de lokale offline uitingen in kranten, op RTV en billboards op prominente plekken.

Regionaal draagvlak creëren

Fase 2.

In deze fase publiceerden we gefaseerd portretvideo’s, waarin betrokken medewerkers en ensemble leden zich voorstelden aan het publiek. Door deze personen in Facebook taggen, ontstand er een groot organisch bereik. Daarnaast deelden we de wekelijkse voorgang van de opbouw van het terrein en "achter de schermen" materiaal voor lokaal geïnteresseerden. Samenwerkingen en win-acties met regionale mediapartners en sponsors, ondersteunden de on- en offline integratie. Adwise ontwikkelde sponsorpakketjes als handleiding voor meer dan 60 partners & sponsors, zodat zij de voorgestelde content 1-op-1 op hun social mediakanalen en nieuwsbrieven unieke content konden publiceren, bijvoorbeeld: “Bolletje steunt Het Verzet Kraakt”. Daarnaast op Facebook de e-maillijst met partners, sponsoren en vrijwilligers gebruikt om als Custom Audiences te bereiken met gesponsorde posts

Naamsbekendheid vergroten/ landelijk bereik

Fase 3.

Door het publiceren van video’s van waarin betrokken professionele acteurs zichzelf voorstellen krijgt het project meer gewicht. Het promoten van een groot Pr-evenement met live video’s en verslag op Facebook, Twitter en Instagram heeft bijgedragen aan nog meer bereik. Het evenement betrof de rit van het bijzondere decorstuk ‘De Blauwe Engel’; een historische dieseltrein welke - speciaal voor het theaterspektakel - de tocht maakte van het Spoorwegmuseum in Utrecht naar Almelo. Door een winactie voor publiek en de verscheidene prominenten aan boord, werd er over de rit, de trein en voorstelling massaal gepubliceerd. Daarnaast heeft het doorplaatsen en taggen van content met inzet van hashtags #hetverzetkraakt en #BlauweEngel vanuit samenwerkingen met verschillende mediapartners voor bijgedragen aan het regio overstijgende imago.

Urgentie creëren en overtuigen

Fase 4.

Sturen op schaarste in kaartverkoop; niet uitverkochte voorstellingen in Facebook Events extra promoten. Extra kaarten in verkoop vermelden (wegens succes). Op website & sociale media vanaf <3000 kaarten aftellen naar het nulpunt waarbij er een wachtlijst ontstond voor uitverkochte voorstellingen. 
Hyperlocal: speciale banners voor publiek rondom de theatervoorstelling en de locaties van de betrokken gemeentes (1km) voor de laatste overtuigende stap richting het aankoopproces.

Betrokkenheid vergroten

Fase 5.

Door community management; dagelijks modereren en enthousiasmeren van fans en bezoekers. Actief taggen van partners, sponsors, acteurs & vrijwilligers voor meer organische interactie en betrokkenheid. Publiceren video’s van betrokken vrijwilligers en foto’s van de voortang op locatie en tijdens de repetities. Tijdens de voorstellingen meer actuele relevante informatie verschaffen, zoals; weersvoorspellingen (i.v.m. buitenprogramma), bereikbaarheid en programma informatie. Evenementen op Facebook in aanloop naar elke voorstelling aanjagen met video content en interactiemogelijkheden als inchecken op locaties en delen met selfie-foto-effect.

Resultaten

De impact van de gekozen strategie.

Kaartverkoop: binnen 7 weken het doel van 20.000 kaarten bereikt. 
Totaal verkocht: 27.713 kaarten over 25 voorstellingen.

Online bereik & betrokkenheid van 01-07-’17 tot 23-09-’17 (Facebook):

  • Bereik 2.110.446 unieke gebruikers
  • Volgers 4.379
  • Pagina likes 4.273
  • Videoweergaven 183.082 
  • Video’s 100% bekeken 23,08%
  • Gem. bereik per bericht 5.410 unieke gebruikers
  • Totaal reacties op berichten 2.265
  • Totaal likes op berichten 18.648
  • Totaal berichten gedeeld 2.546
  • Klikken naar website 11.713

Deze case is genomineerd voor de Dutch Search Awards 2017 in de categorie: Beste social advertising campagne. In de volgende animatie is de case geanimeerd weergegeven:

Dutch Search Awards 2017

Case: Het Verzet Kraakt.

Dutch Search Awards 2017

Case: Het Verzet Kraakt.

Benieuwd naar de impact van een social strategie voor jouw organisatie?

Neem contact op.

Neem contact op

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox.

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24