Challenge us
menu
Heracles Almelo

Een nieuwe digitale standaard voor eredivisie voetbalclubs

Bekijk de case
Logo Heracles Almelo

Lancering van een state of the art platform

Eredivisie club Heracles Almelo is een zeer progressieve club die innovatie hoog in het vaandel heeft. Heracles Almelo wil een website lanceren die loyale fans betrokken houdt en enthousiasmeert over te gaan tot conversie in de ticket- en webshop.

Nominatie
Website van het Jaar 2019
Gelanceerd
29 juni 2019 Bekijk website

Strategie

Data, personalisatie en technologie.

Eredivisie club Heracles Almelo is een zeer progressieve club die innovatie hoog in het vaandel heeft. Heracles Almelo wil een website lanceren die loyale fans betrokken houdt en enthousiasmeert over te gaan tot conversie in de ticket- en webshop.

Door een data-driven strategie is een leading digital platform gerealiseerd waarbij de beleving van de supporters wordt vergroot door personalisatie en de e-commerce potentie optimaal benut. Een nieuwe standaard voor de gehele eredivisie. En dat in slechts zeven weken tijd.

Data

Supporters leren kennen.

Data helpt ons om de supporters beter te leren kennen zodat we persoonlijk en relevant kunnen zijn. Door een data-driven strategie spelen we optimaal in op belangrijke touchpoints tussen Heracles Almelo en de supporter om zo de conversie verhogen. De technologie maakt het mogelijk om inhoud, advertenties en promoties te personaliseren op basis van opgeslagen gebruikersgegevens en voorkeuren.

Personalisatie

Relevante en persoonlijke content in elke fase van de customer journey.

We hebben met het huidige technische infrastructuur alle databronnen aan elkaar gekoppeld en zo alle data gecentraliseerd. Met behulp van krachtige algoritmes en machine learning kunnen we op basis van de beschikbare data de klant intenties voorspellen en bouwen we 360 graden klantprofielen op. Hierdoor zijn we in staat om automatisch gegenereerde relevante en persoonlijke content te bieden in elke fase van de customer journey.

In samenwerking met MessageBird hebben we hier een award-winning seizoenskaartcampagne mee opgezet, waarbij we ruim 100 datapunten hebben gekoppeld en WhatsApp en Voice gepersonaliseerd hebben ingezet. 

Bekijk case

Technologie

Alles met elkaar verbonden.

We hebben een oplossing gecreëerd die alle Eredivisie voetbal platformen met elkaar verbindt. Denk hierbij aan website statistieken (afkomstig via Sports Alliance). Ticketverkoop (Zicht) en Opta Sport.

“De toevoeging van Adwise als partner heeft ervoor gezorgd dat wij op een innovatieve, datagestuurde manier, stap voor stap groeien naar de top van de Eredivisie op digitaal vlak”.

Bas Wolters - Manager Marketing & Communicatie Heracles Almelo

Loraine Seliger

Ook aan de slag met data-gedreven personalisatie?

Neem vrijblijvend contact op.

Neem contact op

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24