Challenge us
menu
FixjeiPhone

Viral gaan met 500 euro en de iPhone XS

Bekijk de case
FixjeiPhone

Grootste iPhone reparatie platform van de Benelux

FixjeiPhone is het grootste iPhone reparatie platform van de Benelux. Om als autoriteit in de markt gezien te worden is een goede SEO strategie essentieel. Een belangrijk onderdeel van de SEO strategie van FixjeiPhone is linkbuilding. En linkbuilding gaat verder dan het verkrijgen van een paar externe links. Als website in reparatie onderdelen is de standaard linkbuilding vijver snel leeggevist. Bovendien is het relatief lastig om van grote techsites (denk aan: Tweakers, iCulture, Appletips, Iphoned) links te verkrijgen. Deze redacties hechten veel waarde aan objectiviteit. Om links van dit kaliber te bemachtigen is een creatieve en innovatieve strategie vereist.

Deze case is genomineerd voor
- Search Engine Land Awards
- European Search Awards
- Dutch Search Awards
Bekijk de website
Bekijk website

SEO strategie

Op een hoger niveau.

Om als autoriteit in een concurrerende markt gezien te worden creëerden wij samen met FixjeiPhone een linkbait SEO strategie. Door een viral campagne met de nieuwste iPhone XS is het ons gelukt om niet alleen de primeur te hebben omtrent de release van de nieuwste iPhone maar ontvingen we ook duizenden backlinks van de allergrootste tech websites wereldwijd!

De heilige graal van techsites

Primeur met de nieuwste iPhone.

Het verkrijgen van een primeur omtrent de release van de nieuwste iPhone is dè heilige graal van grote techsites. Een primeur is tevens een perfecte tactiek om een linkbait campagne mee op te zetten. Hierdoor word je als toonaangevende partij in de markt gezien en tegelijkertijd zorgt een primeur ervoor dat jouw website de bron van het nieuws is, wat zorgt PR en de daarbij behorende (exponentiële) groei in backlinks. Om deze strategie tot een succes te maken komt alles aan op voorbereiding, netwerken en snelheid. Om het sneeuwbaleffect van een viral campagne optimaal aan te jagen is aan alles gedacht, van het bemachtigen van de iPhone XS (voor de officiële releasedatum) tot het contact leggen met influencers, outreach campagnes en social marketing voor het verspreiden van de officiële release video.

Internationaal bereik

Primeur met de nieuwste iPhone.

De belangrijkste doelstelling van deze campagne: backlinks bemachtigen van Tweakers, iCulture, iPhoned en Appletips werd al op dag één van de release behaald. Maar het succes was nog veel groter en ook internationaal gooide de campagne hoge ogen. In totaal heeft deze campagne 1.800 backlinks van 198 unieke websites opgeleverd. Het duurt normaliter enkele dagen voordat Google al deze backlinks crawlt en de linkwaarde (PageRank) van de afzonderlijke URL's van FixjeiPhone op basis hiervan hoger waardeert. De eerste maanden nadat we de eerste backlinks ontvingen waren de effecten op traffic en omzet nog gering. Maar na een maand of zes zagen we traffic en omzet uit SEO exponentieel groeien. Een omzetgroei van 90% en een trafficgroei van 56%!

Awards

Nationale en internationale bekroningen.

Deze groei komt voort uit het feit dat FixjeiPhone, door enorme groei in kwalitatieve backlinks, ineens kan concurreren op de meest competetieve keywords. Zo staat FixjeiPhone nu in de top 5 op allerlei combinaties van "refurbished iPhone". 
De beloning voor deze case kwam er niet alleen in de vorm van mooie groeicijfers. Ook is deze case erkend door verschillende toonaangevende nationale en internationale nominaties:

Meer weten over een succesvolle SEO strategie?

Wij helpen je graag.

Neem contact op

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox.

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24