Challenge us
menu

Technology Roundup oktober 2019

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
Technology roundup oktober 2019


De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Onze wereld verandert ingrijpender dan ooit tevoren. Toch staan we pas aan het begin. Blockchain, IoT, Big data, machine learning en Artificial Intelligence luiden de volgende fase aan de digital frontier in. Voor elke organisatie is het essentieel om technologie goed up-to-date te hebben, met name in Martech. Om je continu op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen binnen technology & engineering publiceren wij iedere maand de Tecnhology Roundup.

In de roundup van oktober o.a. het laatste nieuws over het automatisch blokkeren van onveilige elementen in de toekomstige versie van Chrome, meer beveiliging tegen trackers in Mozilla Firefox en meer!

 

Google gaat onveilige elementen automatisch blokkeren in toekomstige versie van Chrome.

In toekomstige versies van Google Chrome worden onveilige elementen automatisch geblokkeerd. Het gaat hierbij in eerste instantie alleen om iframe en script elementen. Deze elementen lenen zich voor het injecteren van malware d.m.v. man-in-the-middle aanvallen waardoor Google ervoor heeft gekozen om deze elementen te blokkeren. Deze verandering gaat niet van de ene op de andere dag in. Eerst komt er een optie om deze functie handmatig aan te zetten. Volgens de roadmap die Google heeft gedeeld zal in Chrome 81 deze functie standaard worden geactiveerd.

Bron

Mozilla Firefox versie 70, wederom meer beveiliging tegen trackers

In de nieuwe uitgave van de browser worden cross-site tracking cookies van social media standaard geblokkeerd. Ook is er voor de gebruiker nu inzichtelijk gemaakt welke trackers er geblokkeerd worden. ETP (Enhanced Tracking Prevention) deed zijn intrede in versie 63 van de bekende browser. In eerdere releases werden cross-site trackers al standaard geblokkeerd evenals cryptominers en fingerprinters. Naast de verbetering in het ETP protocol heeft firefox een icoontje toegevoegd waardoor een gebruik nu kan zien of de locatie van een gebruiker wordt gedeeld met de website.

Bekijk hier de volledige releasenotes van Firefox 70

Magento Community Edition minor update naar versie 2.3.3

Magento heeft op 8 oktober 2019 een minor update ge-released. Normaliter worden er in minor updates vaak beveiligingslekken gedicht. Dat is in deze versie ook zeker het geval, maar de update heeft ook een aantal mooie highlights die noemenswaardig zijn;

  • Magento 2.3.3 biedt ondersteuning voor PHP versie 7.3.x, wat betekent dat de snelheid en betrouwbaarheid van de webserver wordt verbeterd.
  • Magento investeert in het optimaliseren van de pagespeed door ontwikkelaars de mogelijkheid te geven CSS bestanden te splitsen in ‘critical’ en ‘non-critical’. Kritieke CSS wordt in de header ingeladen waarmee de webbrowser de content boven de vouw snel kan renderen. Een positieve boost voor je Google Page Speed score dus!
  • Diverse verbeteringen voor het in Magento 2.3 geïntroduceerde Magento Inventory Project, waardoor merchants de mogelijkheid hebben om voorraad te beheren vanuit verschillende locaties.

Bekijk hier de volledige release notes.

Adobe Creative Cloud integratie voor Microsoft Office 365

Adobe heeft een add-in gemaakt voor Microsoft Word en Powerpoint waarmee assets uit de Creative Cloud library kunnen worden gebruikt in documenten en presentaties. Met Creative Cloud Libraries kunnen gebruikers assets uit verschillende Adobe-applicaties ordenen en online synchroniseren. Adobe Stock is ook onderdeel van Creative Cloud Libraries waardoor het nu ook makkelijker wordt om stockfoto’s direct in documenten in te laden.

Heb je vragen of wil je meer weten over Technology?

We helpen je graag verder.

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24