Challenge us
menu

Snap Partner Summit 2020

Snap Partner Summit 2020
Een avond vol nieuwe functies en ontwikkelingen op het gebied van AR

Elk jaar houdt Snap (bekend van het social media platform Snapchat) een Partner Summit waarin nieuwe functies voor Snapchat worden aangekondigd. Dit jaar hebben we de Summit virtueel bijgewoond, maar dat maakte het niet minder interessant! In deze blog vertellen we je welke nieuwe functies binnenkort beschikbaar worden in Snapchat en welke interessante ontwikkelingen eraan zitten te komen.

Nieuwe manier van navigeren binnen Snapchat

Voor nieuwe gebruikers bleek Snapchat vrij ingewikkeld om te gebruiken aangezien er geen duidelijke navigatie aanwezig was. Hier komt binnenkort verandering in met de nieuwe ‘action bar’ in Snapchat. Hiermee kan je eenvoudig navigeren tussen de places kaart, je chats, de camera, stories van je vrienden en Discover. Discover is een onderdeel waar je onder andere korte series kan kijken en content van bedrijven en influencers kunt vinden.

Snapchat x Adwise
De nieuwe actionbar van Snapchat maakt de app makkelijker in gebruik

Topics volgen

Binnenkort wordt het mogelijk om Topics te volgen in Snapchat. Dit houdt in dat je hashtags kunt volgen die interessant zijn en veel gebruikt worden. Dit kan interessant zijn voor bedrijven die een zelfbedachte hashtag gebruiken. Hierdoor wordt de content waarin die hashtag wordt gebruikt gebundeld en beter vindbaar.

Snapchat x Adwise

Hashtags worden vindbaar en volgbaar in Snapchat

Nog meer Augmented Reality mogelijkheden in Snapchat

Snapchat zet vol in op Augmented Reality (AR) en biedt binnenkort onder andere de mogelijkheid om een kunstwerk te maken van de gebouwen om je heen. Het gave is dat wanneer andere gebruikers de Snapchat camera openen en richten op die plek, jouw kunstwerk ook voor hen te zien is.

Snapchat x Adwise
Samen met andere Snapchatters een kunstwerk maken van de gebouwen om je heen

Snapchat Scan Option

In Snapchat was het al mogelijk om met de Scan Option muziek te herkennen door middel van Shazam of een product te zoeken op Amazon. Deze functie wordt uitgebreid met het vinden van informatie over planten, honden en ingrediënten van een product. Ook is het straks mogelijk om Snapchat te besturen met je stem door middel van Voice Scan.

Snapchat x Adwise

Hondenrassen herkennen door een foto te maken van een hond

Het laatste nieuws volgen met Snapchat Happening Now

Snapchat gaat een intensieve samenwerking aan met grote nieuwsbedrijven zoals The Washington Post, ESPN, E! News, Daily Mail, NBC News en Buzzfeed News. In Happening Now blijven Snapchatters op de hoogte van het laatste nieuws en het weerbericht in jouw regio.

Snapchat x Adwise

Nieuw: Snapchat Happening Now

Snap Minis: mini apps van partners binnen Snapchat

Snapchat heeft een aantal partners in de arm genomen om kleine apps te integreren binnen Snapchat. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen timetable plannen voor het grootste Amerikaanse festival Coachella, mediteer je samen met vrienden met Headspace en kan je in Snapchat filmkaartjes bestellen, filmtrailers bekijken en zelfs je stoel uitzoeken via de Snap Mini van Atom.

Vooralsnog werkt Snapchat alleen nog samen met Amerikaanse partners, maar dit zou een mooie kans zijn voor Nederlandse bedrijven zoals bioscoop Pathé en grote supermarkten.

Uitbreiding Snapchat Games

Sinds vorig jaar is het mogelijk om in Snapchat spelletjes te spelen met je vrienden en Snapchatters over de hele wereld. Het aanbod aan games wordt nog meer uitgebreid. Doordat Snapchatters meer tijd besteden in de app wanneer zij spelletjes spelen, komen zij meer advertenties tegen. Dit biedt dus grote kansen voor adverteerders.

Snapchat x Adwise
Snapchat Games

De meeste nieuwe functies die binnenkort beschikbaar komen zijn vooral gericht om het de gebruiker nog meer naar zijn zin te maken in Snapchat. Wanneer deze nieuwe opties beschikbaar worden in Nederland is nog niet bekend.

Wil je meer weten over wat Snapchat voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met onze specialisten!

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..