SEO Roundup december 2019

SEO Roundup december 2019: Het laatste nieuws en de nieuwste updates!

December 2019 is alweer voorbij en dat betekent dat het tijd is voor SEO round-up nummer 12 van 2019!

 

Google voegt meer nieuws toe aan ‘top stories’ in zoekresultaten

Gebruikers zien vanaf nu meerdere carrousels van nieuwsverhalen in de zoekresultaten. Dit betekent dat de manier waarop nieuwsberichten worden getoond is veranderd. Wanneer je voorheen naar nieuwsberichten zocht, kreeg je meestal twee topberichten en een horizontale carrousel te zien. Vanaf nu zien gebruikers op mobiele apparaten meerdere carrousels met nieuwsberichten over hetzelfde onderwerp. Google zegt dat deze verandering het mogelijk maakt om meer inhoud van hoge kwaliteit te tonen in plaats van de meest recente nieuwsberichten. Ook wordt het mogelijk diverse bronnen weer te geven.

top stories gif

Google legt ook uit dat ze een nieuwe technologie hebben voor het begrijpen van nieuwsverhalen. Zo zou het beter mensen, plaatsen en andere dingen kunnen herkennen die betrokken zijn bij een nieuwsbericht en vervolgens verbanden kunnen leggen.
Bron 

Google toont productbeschikbaarheid in afbeeldingen zoekresultaten

Google geeft de beschikbaarheid van producten weer op de pagina met zoekresultaten voor afbeeldingen. Het werd voor het eerst gezien in Duitse en Engelse zoekresultaten maar zoals hieronder te zien is het ook al in Nederland uitgerold.

SEO roundup

Hoe werkt het?
Met behulp van product Schema markup code geeft Google de beschikbaarheid in het groen weer. Bij producten die Niet op voorraad zijn wordt de tekst in het rood weergegeven. Wanneer je op een resultaat met de markering klikt wordt ook de overige beschikbare gestructureerde gegevens getoond zoals een (fragment van de) beschrijving en merkinformatie.

SEO roundup

Waarom deze toevoeging?
Het tonen van productbeschikbaarheid wijst er op dat Google het zoeken via afbeeldingen als bestemming belangrijker wil maken voor consumenten / potentiële kopers die op zoek zijn naar producten. Google afbeeldingen wordt hiermee gebruiksvriendelijker voor bezoekers met een koopintentie.
Bron

Crawl Delay wordt niet ondersteund door Google

John Mueller, Webmaster Trends Analist bij Google, heeft via een Twitterpost laten weten dat Google Crawl Delay in de Robots.txt nooit heeft ondersteund. Hij geeft als reden dat de cijfers die worden opgegeven als Crawl Delay vaak onrealistisch zijn.

SEO roundup

Echter, laat Frédéric Dubut, Web Ranking PM Lead bij Bing, weten dat Bing Crawl Delay wèl ondersteunt. Via de oude versie van Google Search Console is het nog steeds mogelijk om handmatig een Crawl Delay in te stellen. Ga hier direct naar de Crawl Delay tool.  
Bron

Makkelijker vluchten boeken en meer visual search bij Bing

Bing werkt samen met luchtvaartmaatschappijen om een ​​uitgebreidere zoekervaring voor vluchten te bieden. Dit kondigde Bing op Dinsdag 17 december aan. Vanaf heden maakt de zoekmachine gebruik van realtime gegevens en directe integraties met luchtvaartmaatschappijen om het zoeken, vergelijken en boeken van vluchten makkelijker te maken.

Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een Vegas-uitje voor de vakantie, zoek je gewoon naar de reis die je wil maken, zoals 'vluchten van New York naar Las Vegas'. Vervolgens zul je het volgende zoekresultaat te zien krijgen: 

Bing flights roundup december 2019

Als je op een vlucht klikt, kom je op een uitgebreide pagina terecht met verschillende filteropties om de perfecte vlucht te vinden.

Ook kondigde Bing in hetzelfde bericht aan dat gebruikers nu op meer plekken dan ooit gebruik kunnen maken van visual search, het zoeken met behulp van een afbeelding. Zo kun je vinden waar je naar op zoek bent, zonder woorden te gebruiken. Deze functie bestond al, maar nu heeft Bing deze mogelijkheid uitgebreid en gestroomlijnd, zodat visual search overal gebruikt kan worden, zoals op sites van derden of in je eigen bestaande foto's.
Bron 

Google speakable markup werkt nu ook voor websites die niet in Google News zitten

Danny Sullivan van Google heeft bevestigd dat de zogenaamde speakable schema markup nu ook werkt voor content buiten de Google News vertical. Tegelijkertijd stelt Sullivan dat het gebruiken van de Speakable schema markup geen garantie is dat de Google Assistant dit ook daadwerkelijk gebruikt. 

Google heeft meteen haar documentatie omtrent Speakable markup geüpdatet. De geüpdatete versie vind je hier.

Bekijk hier de bevestiging van dit nieuws door Danny Sullivan op Twitter.

Geïnspireerd geraakt?

Wil je meer weten over een succesvolle SEO strategie voor jouw organisatie? Neem contact met ons op.

Plan een kennismaking

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..