Challenge us
menu

Prijzenregen bij Dutch Search Awards 2022

Dutch Search Awards 2021

Afgelopen vrijdag, 2 december, was het dan eindelijk zover. De Dutch Search Awards 2022. Volledig in style zijn we met een bus vol collega's richting Utrecht gereden. Een avond om niet te vergeten, want naast dat we de grote prijs (Best Agency -large-) wisten te bemachtigen, werd onze collega Elke ook nog eens uitgeroepen tot 'Beste advertising consultant' van Nederland! Met 5 gouden awards, 9 zilveren en 2 bronzen blikken wij terug op een geweldige avond!

De Dutch Search Awards erkennen, vieren en bekronen bijzondere prestaties in de search marketing industrie. De vakjury bestaat uit tientallen experts uit het vakgebied en stond dit jaar onder leiding van Leonie Botman en Muhammed Kocak. In totaal werden er op 2 december tijdens het avondvullende programma 50 awards uitgereikt aan cases, agencies en consultants die het afgelopen jaar uitblonken in innovatie en originaliteit en zo het verschil maakten in het digitale tijdperk. Adwise won maar liefst 5 awards en behaalde ook nog eens 9 tweede plaatsen en 3 derde plaatsen. Een prachtige bekroning voor het werk van Adwise om opdrachtgevers op een magische wijze op een beslissende voorsprong in de markt te zetten.

Er werden awards uitgereikt in de categorieën Best of Search, Best of Digital, Software & Tooling, Excellence en Bonus. Adwise was vanuit Almelo afgereisd naar de awardshow met een afgeladen touringcar. In totaal waren er maar liefst 80 medewerkers en klantrelaties aanwezig namens het digitale agency. Zij zagen dat de eerste award voor Adwise naar de klantcase van Vandentop Tuinhout ging voor de Beste SEO B2C Campagne

De tweede award die Adwise in de wacht sleepte was die voor Beste Digital Campagne voor Spar. In deze categorie was Adwise heer en meester want het behaalde ook de tweede plaats met de campagne voor Dijkman Zonne-energie. Ook won Adwise de award voor Beste Gebruik van Marketing Automation voor voetbalclub Heracles Almelo. Eervol om te vermelden is dat Adwise als derde eindigde in de race voor de award voor Beste Gebruik van Personalisatie (Spar) en tweede in de categorie Beste Gebruik van Marketplaces (Atkins). Met Elektramat greep Adwise verder net naast de hoofdprijs in de categorie Beste Discovery Campagne en in de categorie Best Shopping Campagne was Adwise met Redable de runner-up. Tot slot was er een podiumplaats (brons) voor Gebruik van Innovatie met de klantcase van Heracles Almelo. 

Ook bij de excellence awards gooide Adwise hoge ogen. Adwise won de award voor Beste Advertising Consultant, die naar Elke Eijsink ging. Collega Shari Jalimsing eindigde overigens knap als tweede in de categorie Beste SEO Consultant. De slagroom op de taart was dat Adwise de award voor Best Agency (in de categorie large) in de wacht sleepte. De volledige Adwise-delegatie belandde juichend op het podium om de prijs in ontvangst te nemen. Omdat onduidelijk was of het podium dit wel zou houden, werd vriendelijk verzocht het podium na afloop rustig te verlaten. 

Leonie Kranenberg, Director People & Culture bij Adwise, nam de award in ontvangst en liet weten mega trots te zijn op het hele team en alle relaties. “Create, accelerate en disrupt zit in het DNA van Adwise. Elke dag werken we vol bevlogenheid om onze missie te realiseren, onze klanten op een tikkeltje magische wijze op een beslissende voorsprong te zetten. Het is mooi om te zien dat dat op zo’n avond als deze wordt gezien en beloond.”* tekst gaat verder onder de afbeeldingen

De awards

Goud, zilver en brons.

Best of Search
- Beste PPC B2B campagne metVoortman Steel Machinery - ZILVER

- Beste PPC B2B campagne met Redable
- Beste PPC B2C campagne met Dijkman Zonne-Energie en RRS
- Beste PPC lokale campagne met OLVG
- Beste PPC lokale campagne met RRS - ZILVER
- Beste PPC low budget campagne met OLVG
- Beste SEO B2B campagne met PreZero - ZILVER
- Beste SEO B2C campagne met Vandentop Tuinhout - GOUD

Best of Digital
- Beste CRO campagne met Elektramat
- Beste CRO campagne met RRS - BRONS
- Beste display campagne met Dijkman Zonne-Energie - ZILVER
- Beste display campagne met SPAR - GOUD
- Beste social advertising campagne met Lucardi - ZILVER
- Beste internationale campagne met NL Jobs
- Beste gebruik van data met Vandentop Tuinhout
- Beste gebruik van marketing automation met Heracles Almelo - GOUD
- Beste gebruik van marketing automation met De Jong & Laan
- Beste gebruik van personalisatie met SPAR - BRONS
- Beste gebruik van personalisatie met Lucardi
- Beste gebruik van marketplaces (nieuw) met Atkins
- Beste gebruik van marketplaces (nieuw) Your Decoration - ZILVER
- Beste retargeting campagne (nieuw) met Timing
- Beste Discovery campagne (nieuw) met Elektramat - ZILVER
- Beste Performance Max campagne (nieuw) met Elektramat
- Beste Shopping campagne (nieuw) met Vandentop Tuinhout - ZILVER
- Beste Shopping campagne (nieuw) met Redable

Software & Tooling
 - Beste gebruik van innovatie met Heracles Almelo - BRONS
 - Beste gebruik van innovatie met Vandentop Tuinhout

Excellence Awards
- Beste agency (large) - GOUD
- Beste SEO consultant, Shari Jalimsing - ZILVER
- Beste advertising consultant, Elke Eijsink - GOUD
(Meer weten over deze bijzondere nominaties voor Shari en Elke? Lees en bekijk hier het interview)

* tekst gaat verder onder de afbeeldingen

De Dutch Search Awards 2022

Erkenning van bijzondere marketing prestaties.

De DSA uitreiking vond dit jaar weer plaats in deFabrique in Utrecht. Geheel volgens de gala-dresscode, waren we daar samen met onze genomineerde opdrachtgevers en een groot deel van onze Adwisers aanwezig. Het was wederom een perfect georganiseerd event met een gevarieerd programma vol inspirerende spreker sessies, entertainment (o.a. Najib Amhali) en volop gelegenheid om te netwerken met vakgenoten uit de Nederlandse marketing industrie.

Felicitaties aan alle winnaars en onze dank gaat naar de DSA organisatie voor dit fraaie slotstuk van weer een jaar lang succesvol impact maken. 


Word jouw vraagstuk de volgende award-winning case?

Daag ons uit met jouw challenge.

Challenge us
Emerce 100 #1-3 Digital agency '21 '22 '23

#1-3 Digital agency '21 '22 '23