Challenge us
menu

Adwise HQ

Miljoenenbereik in zorgsector

Dankzij innovatieve combinatie van display, video én audio.

Businessversnelling door slimmere verbindingen te leggen tussen mensen, technologie en processen. Vanuit die missie werken we bij Adwise dagelijks aan innovatieve oplossingen om onze opdrachtgevers op voorsprong te zetten. Een voorbeeld daarvan is de op merkbekendheid en bereik gerichte awareness campagne die we samen met één van onze opdrachtgevers uit de zorgsector hebben gelanceerd. Dankzij geavanceerd frequentiemanagement binnen een innovatieve drietrapscampagne in DV360 zorgde de campagne niet alleen voor een miljoenenbereik, maar kwamen ook significant meer unieke consumenten in aanraking met het merk van onze opdrachtgever.

Een opdrachtgever uit de gezondheidssector was op zoek naar meer bekendheid en bereik voor hun 2023 merkcampagne en stond open voor verschillende manieren om dit te bereiken. Het was hierbij van belang dat de campagne in de hele breedte zoveel mogelijke unieke consumenten zou bereiken. Maximaal bereik via verschillende kanalen met zo min mogelijk overlap dus. De perfecte aanleiding voor een drietrapscampagne in DV360. 
Samenwerking met TRKKN
TRKKN 
is een full-serviceprovider en Adwise display partner voor het Google Marketing Platform en Google Cloud, gespecialiseerd op het gebied van digitale analyse, conversie-optimalisatie, Ad Tech, geavanceerde analyse en AI, cloud-engineering en technologie- en datastrategieën. Om deze case zo succesvol mogelijk te laten zijn, hebben we de krachten gebundeld om de potentie van het DV360 platform maximaal te benutten. 

Frequentiemanagement vanuit één platform

Eén van de grootste risico's van multichannel campagnes is beperkt frequentiemanagement. De inzet van meerdere platformen voor dezelfde campagne zorgt onontkomelijk voor overlap in bereik. Dat is niet alleen jammer van budgetten, maar ook hinderlijk voor de ontvangers. In Google's demand-side platform DV360 hebben we hier de perfecte oplossing voor gecreëerd. Samen met TRKKN hebben we de campagne van onze opdrachtgever hier met drie typen uitingen vormgegeven: display, video én digital audio. Zo'n drielaags merkcampagne vanuit één platform maakt frequency capping mogelijk, waardoor veel meer unieke consumenten in aanraking komen met een merk met hetzelfde budget. 

"Bij Adwise zijn we voortdurend op zoek naar verbeteringen en innovaties om onze opdrachtgevers een voorsprong op de concurrentie te geven. Geavanceerd frequentiemanagement in DV360 is daar een voorbeeld van. We vergroten het bereik en optimaliseren efficiëntie voor onze klanten." Pauline Prijs - van Miert - Head of Display & Paid Social

Op basis van de Nederlandse audio-inzichten van TRKKN op een Digital Audio evenement, hebben we de ideale audiopublishers voor deze campagne geëvalueerd. Vanuit daar hebben we de juiste campagnemix van display, video en digital audio samengesteld, waarna we de frequency cap op campagneniveau hebben bepaald. Met forse prestatieverbeteringen (zie hieronder) tot gevolg. ''Onze primaire focus ligt op het leveren van de meeste waarde aan onze klanten. Het zoeken naar innovaties en verbeteringen is daarom erg belangrijk.'' vertelt Pauline.

3,147,815

Totaal aantal impressies

+623,567

Impressie bereik van frequency cap

+19,81%

Toename in bereik

-16%

Afname in impressie overlap (groter uniek bereik)

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

Pauline van Miert

Ontdek wat audio en video kan doen voor jouw bereik

Pauline, Head of Display & Paid Social, helpt je graag.

Challenge us
Emerce100 #1-3 Digital agency '21 '22 '23

#1-3 Digital agency '21 '22 '23