Challenge us
menu

Jan Smit start als Director of Growth & Revenue bij Adwise

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
Jan Smit Adwise

Jan Smit start als nieuwe Director of Growth & Revenue bij Adwise. Het doel van Jan is om ‘verder te bouwen op het fundament dat is gelegd, en om zich te focussen op de (internationale) groeiambities van Adwise’. Gijs Westerbeek zal zich als CEO richten op de verdere groei van Adwise en de groep Wise Fundaments (het overkoepelende ecosysteem, met o.a. Adwise Academy en Wise People).

De laatste jaren groeide Adwise uit tot een toonaangevende Digital Agency in Nederland. Het aantal medewerkers steeg naar 110 (en groeit nog steeds). “In de huidige scale-up fase is het belangrijk dat de managementstructuur goed staat, zodat we op een gezonde manier kunnen doorgroeien” zegt Gijs Westerbeek. Met de toevoeging van Jan Smit als Director Growth & Revenue zorgt Adwise voor alignment tussen de drie-eenheid productinnovatie, marketing en sales. Synergie die vaak mist doordat deze deelgebieden traditioneel als silo's aangestuurd worden. 

Jan: “Het doel is dat al deze ‘revenue-generating teams’ op elkaar aansluiten. In werkprocessen maar ook in doelstellingen en KPI’s. Je ziet vaak dat organisaties een disbalans hebben in volwassenheid in deze gebieden (productinnovatie, marketing, sales). Soms is een bedrijf qua salesorganisatie ver, maar loopt de marketingorganisatie achter. En soms zijn ze goed in het bedienen van bestaande klanten, maar aantrekken van nieuwe is van een laag niveau. Mijn rol bij Adwise is om deze gebieden op hetzelfde niveau te laten samenwerken, richting het einddoel: de hoogste waarde leveren voor onze opdrachtgevers.”

Gijs Westerbeek: “Jan acteert al jaren binnen de expertises marketing, sales en productinnovatie bij digitale organisaties. Hij heeft de ervaring organisaties als Adwise te versnellen. Met Jan erbij is ons directieteam compleet en zijn we klaar voor de volgende groeifase. Daarnaast willen we met de komst van Jan zelf het leidende voorbeeld zijn in de uitvoering en alignment van marketing, sales en productinnovatie - en hoe we dit vanuit de directie aansturen.”

Van consultant naar directielid bij Adwise

Jan is in 2019 als externe consultant binnengekomen bij Adwise. Hem werd gevraagd om de directie te adviseren over het vernieuwen van de organisatiestructuur. Samen met het managementteam en de medewerkers heeft Jan onder andere gezorgd voor een aansluiting van producten, processen en rollen binnen Adwise. Gijs: “Met een verleden als consultant bij o.a. PwC en ScaleUp Company, brengt Jan zowel scaleup - als corporate ervaring. Bovendien benadert Jan - vanuit zijn achtergrond als organisatiepsycholoog - een groeivraagstuk altijd vanuit structuur, in processen en in rollen. Dat is precies wat wij zoeken in onze groei. ”

Jan voelde zich vanaf minuut één thuis bij Adwise. Jan: “Adwise heeft een geweldige bedrijfscultuur: nuchter, wat waar is, is waar. Eerlijk. Daarnaast zoekt een Adwiser topkwaliteit - hij wil een hogere kwaliteit leveren dan de norm in de markt. Dit zorgde ervoor dat ik mij vanaf minuut één thuis voelde.”

Met de recente toevoeging van Leonie op People en Culture en Jan als CRO is het directieteam compleet om haar (internationale) groeiambities te realiseren.

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

#1 Fullservice Digital Agency 2021