Challenge us
menu

Het nieuwe lezen voor het web met de Immersive Reader

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
Het nieuwe lezen voor het web met de Immersive Reader

Microsoft heeft deze zomer ‘Immersive Reader’ beschikbaar gesteld voor developers. Deze functie was al beschikbaar in software-oplossingen zoals Outlook en Word, maar kan nu dus ook worden gebruikt op het web. Na een toevoeging aan je broncode is het mogelijk om teksten beter te ontsluiten voor mensen die meer moeite hebben met het ontcijferen en begrijpen van die tekst. Een fantastisch hulpmiddel voor kinderen met leerproblemen zoals bijvoorbeeld dyslexie. Op de nieuwe website van Adwise hebben we deze oplossing getest en zijn positief over de resultaten. Deze delen wij graag in deze blog!

Dat er een doelgroep is met leerstoornis zoals dyslexie is geen nieuws en dat er voor hen hulpmiddelen bestaan in de niet-digitale wereld al evenmin. Dat onder andere Microsoft de handschoen nu oppakt en ook online oplossingen biedt, is dat misschien wel. Immersive Reader is onderdeel van een set hulpprogramma's die bewezen technieken implementeren om de lees- en schrijfvaardigheid van gebruikers te verbeteren, ongeacht leeftijd of niveau. Tekst kan hardop worden voorgelezen en opgedeeld in lettergrepen, letters kunnen worden vergroot en sommige woorden visueel worden ondersteund. Het hulpprogramma verbetert daarmee de woordherkenning, zorgt voor meer focus en verbetert de leessnelheid.

 

Toekomst

In onze wereld ontsluiten we kennis nog altijd voor het grootste gedeelte via tekst, maar niet voor iedereen is dit even makkelijk. Opvoeders zien deze realiteit dagelijks in de klas, maar leesproblemen zijn ook daarbuiten gemeengoed voor mensen met dyslexie, ADHD of een visuele beperking. De verschillende functies van Immersive Reader helpen lezers om tekst beter en sneller te begrijpen en we moeten het toejuichen dat deze techniek beschikbaar en eenvoudig is te implementeren voor het web.

Voor Adwise.nl hoeven we Immersive Reader misschien niet te implementeren, maar de toepassing kan nu en in de toekomst wel heel interessant zijn voor organisaties binnen bijvoorbeeld onderwijs en overheid.

Immersive Reader

*De implementatie van Immersive Reader hebben we uitgevoerd op een lokale kopie van Adwise.nl en is online dan ook niet actief. Wil je een demo? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

Emerce100 #1-3 Digital agency '21 '22 '23

#1-3 Digital agency '21 '22 '23