Challenge us
menu

Digital advertising roundup augustus 2020

digital advertising roundup

De maand augustus zit op het gebied van digital advertising weer vol met updates. In deze roundup neemt Adwise je mee door interessante updates van Facebook, Google Ads en Microsoft Ads.

 

Facebook lanceert betaalde online evenementen voor bedrijven

Facebook heeft in Nederland betaalde online evenementen gelanceerd. Met deze nieuwe functie is het voor bedrijven mogelijk om inkomsten te genereren via een online live event. Facebook lanceert deze events nu het opmerkt dat gebruikers behoefte hebben aan online interactie en live video. Gebruikers die een betaald online evenement willen bijwonen, betalen eenmalig voor hun toegang. Bedrijven die een event willen organiseren, kunnen dat vooralsnog alleen doen vanaf een computer.


Een betaald online evenement inzetten? Dien eerst je pagina in ter beoordeling.

 

Google laat minder zoekopdrachten zien in het rapport zoektermen

Google voert een update door in het rapport zoektermen, ofwel een update in het rapport dat laat zien welke zoekopdrachten gebruikers hebben uitgevoerd voordat een advertentie werd uitgeserveerd. Google geeft aan dat per september 2020 alleen zoektermen worden getoond die zijn gebruikt door een significant aantal gebruikers. Gevolg is dat minder zoektermen worden weergegeven in het rapport. Adverteerders krijgen dus minder inzicht in het zoek- en klikgedrag van hun doelgroep.

 

Google verkiest in test RSA's boven ETA's als primair advertentieformaat

Verkiest Google in de nabije toekomst de responsieve tekstadvertenties (RSA) boven de uitgebreide tekstadvertenties (ETA) als primaire advertentieformaat? Een test met verschillende accounts lijkt dat wel uit te wijzen. In de test lijkt het voor adverteerders namelijk alleen mogelijk om een responsieve tekstadvertenties of alleen bellen-advertentie op te stellen. De optie voor uitgebreide tekstadvertenties wordt verstopt op een volgende pagina. Daarmee stuurt Google aan op meer RSA-toevoegingen, ofwel de advertentieformaten die op basis van machine learning de ad elementen uitserveert.


 

 

Microsoft Ads rolt DSA campagnes uit voor alle adverteerders

Microsoft Advertising heeft aangekondigd dat het dynamische zoeknetwerk campagnes heeft uitgerold voor alle adverteerders in Nederland en België. Sinds begin dit jaar waren deze campagnes al beschikbaar voor een geselecteerde groep adverteerders in Nederland.

Met behulp van DSA-campagnes kun je als adverteerder meer verkeer en verkopen genereren en nieuwe mogelijkheden voor weergaves identificeren op zoektermen waarmee je nog niet actief bent in het zoeknetwerk. Wanneer de zoekopdracht van een potentiële klant relevant is voor je product of service, genereert Microsoft Ads op dynamische wijze een advertentie met een duidelijke kop voor de meest relevante pagina op je website.

 

Google Ads breidt leadformulieren uit naar YouTube en Discovery

Nadat Google Ads in oktober van 2019 de leadformulier extensie introduceerde voor search, heeft het recent aangekondigd dat leadformulieren ook worden uitgerold naar YouTube en Discovery. Dankzij deze formulieren kun je als adverteerder al in de advertentie een conversie genereren, zonder dat een gebruiker de website hoeft te bezoeken. Later dit jaar komt dit ook beschikbaar voor Display.

Verder heeft Google Ads het aantal velden voor contactgegevens uitgebreid en kan er gekozen worden uit standaardvragen per branche.

Wil je meer weten over deze functionaliteit binnen Google Ads. Neem vrijblijvend contact op!

 

Microsoft Ads Editor uitgebreid met nieuwe functionaliteiten

Microsoft Advertising heeft naast de DSA-update ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de Editor, de bulk-bewerkingstool. Hier zijn een tweetal functionaliteiten toegevoegd:

  • Aanbevelingen voor het account. Deze kunnen direct worden doorgevoerd via de Editor.
  • Audiences. Deze kunnen nu ook worden toegevoegd op campagneniveau.

Logischerwijs kunnen doelgroepen niet op advertentiegroepniveau én op campagneniveau worden gekoppeld, maar dient hier een keuze te worden gemaakt tussen een van beide.

 

Benieuwd of jij meer uit je marketing budget kan halen?

Wij checken vrijblijvend je huidige prestaties om te zien wat er nóg beter kan

Neem contact met ons op

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..