Challenge us
menu

Apple Vision Pro: Een nieuwe realiteit binnen handbereik

Apple Vision Pro toepassingen

Dit jaar maakte de wereld kennis met de Apple Vision Pro: een futuristische headset die digitale beelden naadloos integreert met de fysieke wereld om je heen. Als één van de eerste agencies in Nederland beschikken we bij Adwise over de revolutionaire Apple bril om alle mogelijkheden en toepassingen in een vroeg stadium te verkennen. In dit artikel delen we onze bevindingen en de praktische mogelijkheden van 's werelds eerste ruimtelijke computer.

De lancering van de Apple Vision Pro is nu al één van de meest in het oog springende technologische mijlpalen van 2024. De futuristisch ogende bril laat je vanuit een volledig driedimensionale interface een nieuwe dimensie toevoegen aan elke ruimte waar je bent. En dat met alleen je ogen, handen en je stem.

Apple Vision Pro design

Hoe werkt de Apple Vision Pro?

De technologie van de Apple Vision Pro is verbluffend. Dankzij 23 sensoren, camera’s en microfoons pas je jouw nieuwe realiteit moeiteloos aan met je vingers en je stem. Je kunt digitale elementen aanklikken, toevoegen, vergroten en vastzetten in je omgeving en je kunt zelfs een digitale kopie van je ogen laten projecteren op het display aan de voorkant van de headset.

In tegenstelling tot Virtual Reality (VR), waarbij je je als het ware in een schijnwerkelijkheid ‘bevindt’, combineert de Apple Vision Pro VR met Augmented Reality(AR). Je ziet de wereld om je heen zoals iedereen, maar je voegt bijvoorbeeld apps, webpagina’s, of andere digitale elementen toe aan je gezichtsveld. Zo creëer je dus echt je eigen, nieuwe realiteit.

Toepassingen Apple Vision Pro

Het is duidelijk dat Apple met haar Vision Pro een revolutionair apparaat heeft ontwikkeld. Een device dat hoogstwaarschijnlijk in de komende jaren nog veel slimmere en meer verfijnde opvolgers gaat krijgen. Maar wat zijn voorbeelden van concrete toepassingen van de spatial computer in het bedrijfs- en dagelijkse leven?

Opleidingen en trainingen
Je kunt de Apple Vision Pro gebruiken om je medewerkers te trainen in een virtuele omgeving die de echte wereld simuleert. Zonder bijbehorende risico's en kosten.

Zeker in sectoren waar hands-on ervaring cruciaal is - zoals productie, gezondheidszorg en noodhulpdiensten - biedt dit volop mogelijkheden. Denk aan organisaties in de energiesector die onderhoudsteams kunnen trainen in veilige procedures voor het afsluiten en opstarten van zware machines. Of noodhulpdiensten die reddingswerkers laten oefenen in een gecontroleerde, virtuele omgeving die verschillende noodsituaties simuleert. 

Werken en meeten
De Apple Vision Pro kan op termijn de traditionele werkplek enorm veranderen. Met de headset transformeer je fysieke werkplekken naar virtuele cockpits, waardoor je werkruimtes zowel flexibeler, dynamischer als kosteneffectiever worden.

De mogelijkheden van ruimtelijk computergebruik maken ongelooflijk boeiende virtuele meetings mogelijk. Laat deelnemers zich ongeacht fysieke afstand in dezelfde ruimte wanen of laat teamleden aantekeningen maken bij 3D-concepten die je in de gedeelde virtuele ruimte visualiseert en aanpast. 

Dit is het begin van een wereld
waar fysiek en digitaal
naadloos in elkaar overgaan.


Productontwerp en -visualisatie

Professionals uit de designwereld kunnen de Apple Vision Pro gebruiken om onder meer 3D-modellen van nieuwe producten te creëren en te wijzigen. Het ontwerpproces wordt zo veel interactiever en intuïtiever, waarbij teams wijzigingen in real-time visualiseren, ontwerpen en beoordelen. De behoefte voor fysieke prototypes - met bijbehorende ontwikkeltijd en kosten - wordt daarmee ook minder. 

Shopping en verkoop
De Apple Vision Pro kan consumenten levensecht producten laten bekijken en ervaren in 3D. In de winkel of gewoon vanuit huis. Probeer bijvoorbeeld kleding en accessoires of visualiseer zelfs hoe meubels eruitzien in je huis of bedrijf. Dit verbetert niet alleen de winkelervaring, maar vermindert ook de behoefte aan fysieke voorraad in winkels. 

Datavisualisatie en -analyse
Grote hoeveelheden data verwerken en delen, kan al snel complex en onoverzichtelijk worden. Een device als de Apple Vision Pro maakt het een stuk eenvoudiger om trends, afwijkingen en patronen te identificeren via flitsende 3D-modellen. Je kunt letterlijk langs en door modellen lopen en inzichten opdoen die je misschien in een tweedimensionale weergave had gemist. 

Het steeds belangrijker wordende data-gedreven werken, wordt daarmee veel sneller en toegankelijker.

Bovenstaande toepassingen zijn nog maar een paar voorbeelden van de kansen die het samenvoegen van echte en virtuele realiteit met zich meebrengt. Het is duidelijk dat de Apple Vision Pro zeker potentie biedt om productiviteit, efficiëntie en allerhande interactie te bevorderen.

Apple Vision Pro toepassingen

Nieuwe realiteit

Met de introductie van de Apple Vision Pro staan we aan de vooravond van een nieuw tijdperk waarin de grenzen tussen de fysieke en digitale wereld vervagen. De manier waarop we met elkaar interacteren en digitale content ervaren belandt daarmee in een volgende fase. Het opent de deur voor nieuwe vormen van samenwerking en creativiteit, waarbij fysieke ruimtes en afstand geen beperkingen meer vormen.

Dit is niet alleen een stap voorwaarts in Augmented Reailty en Virtual Reality, maar een sprong naar een nieuwe realiteit. Het zal nog even duren voor die realiteit op grote schaal vorm zal krijgen, maar de Apple Vision Pro brengt deze toekomst in ieder geval een grote stap dichterbij.

Probeer de Apple Vision Pro zelf

De Apple Vision Pro is op dit moment nog niet te koop in Nederland. Wil je toch als één van de eersten de toepassingen en mogelijkheden van de Apple Vision Pro ervaren? Neem dan hieronder contact op en kom langs bij ons op kantoor om de Apple Vision Pro te proberen.

De Apple Vision Pro in gebruik

Een podcast vanuit de Metaverse.

Apple Vision podcast Neem contact op

Ontdek welke datakansen jouw organisatie onbenut laat

Vraag een Quickscan User Provided Data aan.

Hulp nodig bij een Data vraagstuk?

Challenge us.

Ik ben Wouter, Head of Data & Analytics, en ik help je graag!

Neem contact op

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24