Challenge us
menu

Adwise in Barcelona voor de European Search Awards 2022

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
European Search Awards 2022

Voor even werd Barcelona vorige week omgedoopt tot search-hoofdstad van Europa. Teams van marketing agencies uit meer dan 20 landen reisden af naar de Catalaanse kuststad voor de European Search Awards 2022. De eerste fysieke editie in drie jaar. Samen met SPAR en Qredits waren ook wij live van de partij. In dit artikel nemen we je mee terug naar onze ESA-trip.

Al in februari werd bekend dat we samen met viaBOVAG.nl, SPAR, Qredits en Rijbewijsinvordering een recordaantal van acht ESA-nominaties te pakken hadden. Vorige week donderdag mochten de koffers dan eindelijk gepakt worden voor de uitreiking. Gewapend met onze gala-outfits inclusief matchende vlinderdassen en handtassen, kon onze trip naar de European Search Awards 2022 beginnen. De bestemming? Barcelona!

Ontvangst in stijl  
Via een overvol Schiphol, een rustig aeropuerto El Prat, de bruisende binnenstad van Barcelona en ons hotel voor een omkleedmoment, stapten we stipt op tijd en geheel volgens de dress to impress dresscode de schitterende Spaanse eventlocatie binnen: La LLotja de Mar. Het historische gebouw waar Gaudí en Picasso hun vak leerden, was net als alle gasten prachtig aangekleed. Van Schotland tot Italië en van Nederland tot Portugal; vanuit heel Europa waren marketeers op het gebied van search aanwezig. Iedereen werd in stijl ontvangen met een tot in de puntjes verzorgde welkomstreceptie op een open binnenplein, inclusief Spaanse livemuziek en -dans. Kortom: alle ingrediënten waren aanwezig voor een memorabele avond. De uitreiking: vlug en goed
Na een voor Spaanse begrippen opvallend vlot verlopen diner, ging de prijsuitreiking na een gezamenlijk aftelmoment van start. De presentatie was in handen van de Spaanse zanger, acteur en regisseur Ricky Merino. In sneltreinvaart kondigde hij de winnaars van de liefst 74 award-categorieën aan. Tussendoor kregen verschillende juryleden en zwaargewichten uit de marketingwereld kort de tijd om een woordje te spreken. Op weg naar het podium werden alle winnaars stuk voor stuk begeleid met bekende dance-hits, waar de zaal naar mate de avond vorderde steeds uitbundiger op meebewoog. Toen ook de laatste award was vergeven, klonk er nog één keer een groot applaus vanuit het publiek. Iedereen had na twee jaren van livestreams zichtbaar genoten van de liveshow van 2022. 

De naam van Adwise verscheen helaas niet als winnaar op de grote schermen in de zaal. Toch zijn we trots dat we als full specialism agency in maarliefst acht categorieën nominaties hebben ontvangen op een Europees podium. Wederom een erkenning van de unieke innovaties en creatieve oplossingen, binnen search, waarmee opdrachtgevers voorsprong realiseerden in hun markten.


En dan? (Na)genieten van Barcelona!
Na het officiële deel van de avond konden de vlinderdassen af en de hakken uit en was er tijd voor meer informele activiteiten. Napraten met concullega’s uit heel Europa, dansen op Mediterrane hits tijdens de afterparty, een ochtendduik nemen in de zee en sightseeën in de Catalaanse hoofdstad. Zowel qua eventorganisatie als locatie heeft Barcelona de lat hoog gelegd voor de volgende host van de European Search Awards. Veel te snel moesten we de Spaanse warmte helaas weer inruilen voor het langemouwenweer in Nederland, maar het was een trip om nooit te vergeten!

European Search Awards, bedankt voor het prachtige event en hopelijk tot volgend jaar.

 Achter de schermen zijn we natuurlijk alweer bezig met nieuwe, innovatieve search-projecten. Want uiteindelijk draait het maar om één ding: samen met onze opdrachtgevers duurzame digitale groei creëren. Benieuwd waar we aan werken of wat we voor jou kunnen betekenen? Neem hieronder contact op! Bekijk ook nog eens de genomineerde cases van de ESA 2022. 

Wordt jouw search-vraagstuk een award-winning case?

Ik ben Shari, Adwise SEO-specialist, en ik help je graag!

Neem contact op
Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24