Challenge us
menu

Adwise en Vandentop Tuinhout winnen Friends of Search Award in de categorie SEO

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
Friends of Search 2022

Bij de uitreiking van de Friends of Search Awards 2022 is Adwise samen met Vandentop Tuinhout als winnaar uit de bus gekomen in de categorie SEO. Onze case over het creëren van exponentiële groei in een competitieve markt met een klein budget, werd als beste beoordeeld. Samen met het team van Vandentop waren we live in Amsterdam aanwezig om de award in ontvangst te mogen nemen.

Friends of Search is één van de grootste jaarlijkse search conferenties in Europa. Ruim 600 consultants, marketeers en organisaties kwamen dit jaar naar Amsterdam om alles te leren over de nieuwste SEO en SEA technieken en ontwikkelingen. Sinds twee jaar worden er tijdens de conferentie in samenwerking met DDMA en VIA Nederland ook prijzen uitgereikt aan de meest innovatieve search samenwerkingen. Samen met het team van Vandentop waren we live in Amsterdam om de award in ontvangst te nemen. Ook kregen we het podium om onze case voor alle aanwezigen te presenteren. 



Adwise X Vandentop, de case in het kort
Binnenkort zullen we de volledige case delen via onze website, maar dit is alvast in een notendop wat we hebben gedaan.

Stap 1. We hebben een Google Shopping-scrapingtool gebouwd om belangrijke elementen te verzamelen zoals keyword, datum, titel
Stap 2. Met Python hebben we de resultaten geanalyseerd
Stap 3. De data hebben we opgeslagen in BigQuery (handig voor verschillende dashboarding-tools)
Stap 4. Daarna hebben we dashboards gebouwd om eenvoudig data-analyses te doen
Stap 5. Via verschillende Magento-modules hebben we de data-input op een schaalbare manier geüpload 
Stap 6. Tenslotte hebben we een Magento 2-module gebouwd om de descriptions automatisch bij te werken

Het resultaat? Alle doelen die we hadden gesteld zijn ruimschoots overtroffen, verminderde de werklast en zagen we een enorme stijging in het aantal free clicks. 



Lof van de jury en trots bij vandentop
De internationale vakjury lichtte na afloop toe waarom onze samenwerking met Vandentop er wat hen betreft bovenuit stak. Hieronder de lovende reactie van het Friends of Search jurypanel:

''Een buitengewoon mooie toepassing van moderne technologie om SEO te automatiseren op grote schaal. Iets dat handmatig nooit bereikt had kunnen worden binnen dit tijdsbestek. Deze case laat een goede combinatie zien van de strategische aanpak van Vandentop en creatief denken, waarbij de potentie van geautomatiseerde content volledig wordt benut om succes te behalen. Deze combinatie van factoren deed deze case boven de andere genomineerden uitstijgen en maakte hem de duidelijke winnaar voor alle leden van de jury.Beoordeeling Jury Friends of Search


Natuurlijk zijn we blij met onze tweede Friends of Search SEO-award op rij, maar nog trotser zijn we op onze samenwerking met Vandentop en de impact die we samen met deze case gemaakt hebben. Zonder het vertrouwen en het betrokken team van Vandentop was dat absoluut niet gelukt. In een reactie via LinkedIn liet de tuinhoutspecialist weten 'ontzettend trots' te zijn op het verzilveren van de nominatie. En dat is meer dan terecht. 

Ook aan de slag met SEO optimalisatie?

Onze award-winning specialisten staan voor je klaar.

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24