Challenge us
menu

Adwise bij de Dag van het Werkplezier

Dag van het werkplezier

Afgelopen vrijdag werd de zesde editie van de Dag van het Werkplezier georganiseerd. Een event vol inspiratiesessies, workshops en enthousiaste gastsprekers waarbij het draait om persoonlijke groei en het werkplezier van jezelf en je collega’s. Omdat dit thema ook bij Adwise hoog op de agenda staat, waren wij in het kader van cultuurmanagement ook van de partij in Enschede. In dit artikel nemen we je mee langs de highlights van onze dag!

 

Over de Dag van het Werkplezier

Allereerst: wat is de Dag van het Werkplezier precies? Zelf verwoorden Selmar en Ferry, de oprichters van het event, het als een ‘tegengeluid op de snelle wereld waarin alles steeds beter, grootser en fantastischer moet’. Vanuit de vier waarden plezier, persoonlijk, eenvoud en doen, draait het bij hun event juist om het investeren in plezier op de werkvloer en de ontwikkeling van jezelf en de band met je collega’s. En of je nou stagiair, medior of directeur bent; die boodschap is voor iedereen hetzelfde.


 

Editie 2022

Vertrouw d’r maar op. Met die titel werd het event afgetrapt in theaterzaal de Kleine Willem in Enschede. Naast een knipoog naar de uitzichtloze coronasituatie die toch verbeterde, vooral een zin die gaat over vertrouwen houden dat dingen uiteindelijk op z’n plek zullen vallen.

Met een ongescript zaalgesprek over (het ontbreken van) werkplezier en een interactieve sprekersessie over verbeeldingskracht vol humor en illusionisme van George Parker werd de toon van de dag in no-time gezet. De belangrijkste boodschap van de ochtend? Blijf dicht bij jezelf en laat je niet teveel meeslepen door wat je denkt dat de wereld van je verwacht. Misschien een inkopper, maar zeker iets om ook in je dagelijkse werk bewust bij stil te staan. Geef je grenzen aan, spreek je uit en zoek naar dat waar je écht energie van krijgt.

De rest van het programma werd gevuld met twee workshops naar keuze (zie volgende alinea), een uitgebreide lunch en als afsluiter een zogeheten tafeltennisgesprek met drie ondernemers uit de regio: Niels, Guyla en Jan. Niels vertelde over zijn opvallende carrièreswitch naar regeneratief boer, Gyula deelde haar (negatieve) ervaringen op de werkvloer en als voorzitter van Young Twente Board en Jan besprak zijn turbulente ondernemersreis. De rode draad? Vertrouw d’r maar op. Dat een overstap naar boer goed uitpakt, dat je als MBO’er met bijbehorend stempel kunt bereiken wat je maar wilt en dat je jezelf als ondernemer ook op veel latere leeftijd nog écht kunt leren kennen.


 

Workshops

Iedereen mocht uit negen workshops twee sessies kiezen om te volgen. Allemaal hadden ze te maken met werkplezier danwel persoonlijke ontwikkeling. Een kort overzicht:

1. Systemisch werk in organisaties - Debbie Oosterlaar
Merk je bijvoorbeeld dat het in je team niet lekker loopt? Of loop je ergens tegenaan in je huidige functie? Systemisch werk geeft inzicht in de onderliggende patronen van dit soort vragen.

2. Psychologische veiligheid in je team - Arno Zijderveld & Marco Schravemade
Hoe veiliger de sfeer binnen je team, hoe meer je van jezelf durft te delen en hoe beter je elkaar leert kennen. Dat zorgt weer voor betere samenwerking. Maar hoe bereik je dat? 

3. Let’s talk dirty; hoe shit is jouw shit? - Esmée Scholten
Een pakkende titel over een relevant onderwerp: de relatie tussen goede voeding en lekker in je vel zitten. Hoe beïnvloed je je spijsvertering op een positieve manier om daarmee energieker te worden?

4. Weet wat je écht wilt in je werk - Koen Lohmann
Worstel je wel eens met de vraag wat je nou eigenlijk écht wilt in je werk? Ben je toe aan een volgende stap, maar weet je niet zo goed waar naartoe? Tekenen (visual thinking) helpt om achter de antwoorden op die vragen te komen.

5. Je stem als spiegel - Annemiek Leemans
De brug tussen je innerlijke wereld en je buitenwereld is je stem. Wat vertelt je stem je nou over jouw relatie met buitenaf? En hoe krijg je hier controle over? 

6. Master your breath  - Ron ten Voorde
Je adem is de meest directe manier voor stressreductie zonder medicijnen te gebruiken. Hoe zorg je met ademtechnieken voor een betere kwaliteit van leven en kom je echt tot rust?

7. Energiek en uitgerust je dag door - Alies Coster
Slechte nachtrust beïnvloedt je fitheid, gemoedstoestand en productiviteit. Wat is het geheim van goed slapen? En hoe signaleer je slaapproblemen op de werkvloer?

8. Helderheid als sleutel tot jouw gezonde team en/of organisatie - Frank Wienen
Vaagheid en onduidelijkheid zijn twee van de grootste frustraties binnen teams en organisaties. Hoe zorg je nou voor duidelijkheid, helderheid en transparantie binnen je team?

9. Storytelling: van jouw verhaal is er maar één - Cindy Groen
Iedereen heeft zijn eigen verhaal, ook jij. Maar wat is dat verhaal precies? En hoe zorg je ervoor dat jouw verhaal gaat leven?
 

Echt de allerlaatste. Of...?

Selmar en Ferry gaven aan dat dit de laatste editie was van de Dag van het Werkplezier in deze vorm. Voor meerdere praktische en persoonlijke redenen was het wat hen betreft mooi geweest. Daar was de zaal het niet bepaald mee eens, want alle handen gingen de lucht in toen gevraagd werd of ze direct een ticket voor volgend jaar wilden bestellen. Of die editie van 2023 er ook echt gaat komen? Dat moet blijken. Maar ook zonder fysiek event blijft het doel van de Dag van het Werkplezier iedere dag relevant.


Het werkplezier bij Adwise ervaren?

Laten we de mogelijkheden bespreken!.

Vacatures

Werken met plezier bij Adwise

#workwithus.

Nick Oltvoort

Het werkplezier bij Adwise zelf ervaren?

Laten we de mogelijkheden bespreken!.

Ik ben Elke, recruiter bij Adwise

Neem contact op

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

#1 Fullservice Digital Agency 2021