Marketplaces

Vergroot je bereik en maximaliseer je verkoopkansen.

Marketplaces

Vergroot je bereik en maximaliseer je verkoopkansen.

Succesvol verkopen via marketplaces

Zie marketplaces niet als een geïsoleerd kanaal maar integreer ze in je kanalenmix.

Marketplaces zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De hedendaagse consument vindt er tal van producten en een uitgebreid scala aan services. Voor veel consumenten zijn marketplaces inmiddels de voorkeurskanalen en begint (én eindigt) de customer journey dan ook vaak op deze platformen. De online consument beweegt zich meer en meer naar handelsplatformen en deze ontwikkelingen 

brengen verandering in klantgedrag te weeg waar je als merk op in wilt spelen. Wij adviseren onze klanten dan ook om deze sterke opkomst van marketplaces een reden te laten zijn voor het realiseren van een professionele marketplaces strategie. Wij helpen merken en verkopers met het realiseren van een professionele marketplaces aanpak en executie, voor optimale aanwezigheid binnen marketplaces.

We helpen je graag verder Neem contact op

Marketplaces

Van nationaal tot internationaal.

Enorm bereik binnen handbereik

maar dan wel met een professionele strategie.

Selectie

Allereerst verrichten we een belangrijk stuk onderzoek richting marketplaces. Voer je bijvoorbeeld eigen merkproducten en zien we hierop veel aanwezige concurrentie? Waar bevindt je doelgroep zich, in welke specifieke productgroepen zijn de verschillende marketplaces sterk en welke platformen liggen het dicht bij je huidige manier van werken?

Tactiek

Cruciaal voor het succes van jouw marketplace strategie is de selectie van producten waarmee we marketplaces gaan benaderen. In de fase nemen we tevens belangrijke productvariabelen, zoals marges en retourratio’s, in ogenschouw. Vervolgens bepalen we de manier waarop we ons assortiment door kunnen gaan zetten naar de marketplaces (handmatig of middels API). Ook de keuzes op logistiek vlak vormen een belangrijke stuk in je marketplace tactiek.

Operationeel

Nu is het zaak ook daadwerkelijk verkoop te gaan realiseren op de marketplaces. We helpen je met het superscherp neerzetten van je product. Daarnaast denken we mee over de productlancering en product-review strategie om je marketplaces verkoop een kickstart te kunnen geven. Zodra er enige verkoop is gerealiseerd en over voldoende reviews beschikken starten we daaropvolgend met een gedegen advertising aanpak, om maximale zichtbaarheid te realiseren en de marketplaces sales van onze klant verder te boosten.

Evalueren en opschalen

Analyseren en snel leren vormen de ideale basis om snel op te schalen en de next steps te bepalen. Maak hierbij als organisatie / merk de overweging of je meer wilt gaan tegen lager marge of minder tegen een hogere marge?

Marketplace specialisten

Onze strategische denkers en doeners.

Steven Bodde Digital Consultant Retail & Commerce
Thijs Wolbers Director Quality & Innovation / Head of Digital Commerce
Jurre Oosterwechel Advertising Marketeer
Davey Stokkers Digital Advertising Marketeer
Rick ten Voorde Advertising & Digital Marketeer
Stef Mulders
Stef Mulders Advertising Marketeer
Patrik Hilferink Digital Strategist
Joris Kroes Digital Strategist
Daan Loohuis Head of Strategy / Senior Digital Strategist

Heb je een uitdaging voor ons of wil je graag meer weten?

We helpen je graag verder.

  •  *
  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *
  •  *
    012-3456789
  • Wij hechten grote waarde aan jouw privacy en gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om. Met het versturen van je gegevens ga je akkoord met de behandeling van je gegevens volgens ons  privacy statement .

Expert talks

Blijf op de hoogte van de meest actuele onderwerpen.

Expert Talk - Succesvol verkopen via marketplaces

Webinar
Dinsdag 27 oktober