Challenge us
menu

Marketplaces

Vergroot je bereik en maximaliseer je verkoopkansen.

Marketplaces

Vergroot je bereik en maximaliseer je verkoopkansen.

Succesvol verkopen via marketplaces

Zie marketplaces niet als een geïsoleerd kanaal maar integreer ze in je kanalenmix.

Marketplaces zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De hedendaagse consument vindt er tal van producten en een uitgebreid scala aan services. Voor veel consumenten zijn marketplaces inmiddels de voorkeurskanalen en begint (én eindigt) de customer journey dan ook vaak op deze platformen. De online consument beweegt zich meer en meer naar handelsplatformen en deze ontwikkelingen 

brengen verandering in klantgedrag te weeg waar je als merk op in wilt spelen. Wij adviseren onze klanten dan ook om deze sterke opkomst van marketplaces een reden te laten zijn voor het realiseren van een professionele marketplaces strategie. Wij helpen merken en verkopers met het realiseren van een professionele marketplaces aanpak en executie, voor optimale aanwezigheid binnen marketplaces.

We helpen je graag verder Neem contact op

Marketplaces

Van nationaal tot internationaal.

Zalando
Afound
Beslist

Enorm bereik binnen handbereik

maar dan wel met een professionele strategie.

Selectie

Allereerst verrichten we een belangrijk stuk onderzoek richting marketplaces. Voer je bijvoorbeeld eigen merkproducten en zien we hierop veel aanwezige concurrentie? Waar bevindt je doelgroep zich, in welke specifieke productgroepen zijn de verschillende marketplaces sterk en welke platformen liggen het dichtst bij je huidige manier van werken?

Tactiek

Cruciaal voor het succes van jouw marketplace strategie is de selectie van producten waarmee we marketplaces gaan benaderen. In de fase nemen we tevens belangrijke productvariabelen, zoals marges en retourratio’s, in ogenschouw. Vervolgens bepalen we de manier waarop we ons assortiment door kunnen gaan zetten naar de marketplaces (handmatig of middels API). Ook de keuzes op logistiek vlak vormen een belangrijke stuk in je marketplace tactiek.

Operationeel

Nu is het zaak ook daadwerkelijk verkoop te gaan realiseren op de marketplaces. We helpen je met het superscherp neerzetten van je product. Daarnaast denken we mee over de productlancering en product-review strategie om je marketplaces verkoop een kickstart te kunnen geven. Zodra er enige verkoop is gerealiseerd en over voldoende reviews beschikken starten we daaropvolgend met een gedegen advertising aanpak, om maximale zichtbaarheid te realiseren en de marketplaces sales van onze klant verder te boosten.

Evalueren en opschalen

Analyseren en snel leren vormen de ideale basis om snel op te schalen en de next steps te bepalen. Maak hierbij als organisatie / merk de overweging of je meer wilt gaan tegen lager marge of minder tegen een hogere marge?

Onze marketplace diensten

in één overzicht.

Realisatie marketplace strategie

Als basis voor jouw marketplaces strategie analyseren we het marketplaces speelveld vanuit jouw businesscase en bepalen we de potentie en concurrentie hierbinnen. Daarnaast helpen we jou met het bepalen van de juiste assortimentsstrategie en prijsbepaling om vervolgens de account- en fulfilment keuzes te bepalen die samen de basis vormen van een goede marketplace strategie.

Account creatie & product listings realisatie

Wij richting de verkopersaccounts voor je in zodat technisch alle in de startblokken staat om aan de gang te gaan met jouw marketplace assortiment. Vervolgens geven wij invulling aan je account door je producten toe te voegen en te zorgen dat je product listings ingericht staan volgens de best practises van de marketplace. Eventueel is het mogelijk om hierbij een API-koppelingen in te richten op basis van je eigen productfeed.

Product lancering, content verrijking en product reviews

We aan de slag met een goede strategie voor de lancering van je producten en het verkrijgen van reviews, welke je verkoopproces op marketplaces een kickstart kan geven. Daarnaast gaan we aan de slag met het benutten van extra product content mogelijkheden om de kans op de kans op conversie verder te verhogen.

Advertising & campagne optimalisatie

Zodra je items enige verkoop hebben gerealiseerd en over voldoende reviews beschikken zijn ze geschikt om mee te gaan adverteren. Advertising stelt je in staat om je marketplace sales een boost te geven en de aandacht van geïnteresseerde consumenten te pakken met specifiek getargete advertenties. De juiste digital advertising strategie en de keuzes die daaruit volgen zijn cruciaal voor het behalen van een zo goed mogelijk rendement.

Marketplaces specialisten

Onze strategische denkers en doeners.

Jurre Oosterwechel
Jurre Oosterwechel Head of Marketplaces / Senior digital advertising marketeer
Rick ten Voorde Digital Advertising & Marketplaces Marketeer
Tetty Ikawati
Tetty Ikawati Marketplaces Marketeer
Timo Spanjaard
Timo Spanjaard Digital Advertising & Marketplaces Marketeer
Senna Ooms
Senna Ooms Intern Digital Advertising

Heb je een uitdaging voor ons of wil je graag meer weten?

We helpen je graag verder.

Heb je een uitdaging voor ons of wil je graag meer weten?

We helpen je binnen 24 uur verder.

Expert talks

Blijf op de hoogte van de meest actuele onderwerpen.

Marketplaces

Expert Talk: contentmarketing B2B

Elke B2B niche wint met slimme contentmarketing. Til je B2B-contentmarketingstrategie naar een hoger niveau en meld je aan!

Datum
̶2̶ ̶a̶p̶r̶i̶l̶
Marketplaces

Expert Talk: contentmarketing B2C

Ontdek hoe krachtige B2C content niet alleen CPC's verlaagt maar ook harten verovert. Meld je nu aan!

Datum
̶9̶ ̶a̶p̶r̶i̶l̶
Marketplaces

Expert Talk: Replatforming

Replatforming: de toekomst van e-commerce techstacks. Hoe pak je zo'n project aan zonder de dagelijkse operatie te verstoren? Meld je nu aan!

Datum
23 april of 7 mei
Marketplaces

Adwise bij Emerce Recruitment 2024

Op 11 april 2024 vind je Adwise bij Emerce Recruitment: hét event over de toekomst van online recruitment en HR. Bezoek de Adwise-sessie in de Grote Zaal Continu Professinals over data-driven branding en performance campagnes en bestel je tickets.

Amsterdam
11 april 2024
Emerce100 #1-3 Digital agency '21 '22 '23

#1-3 Digital agency '21 '22 '23