Challenge us
menu

E-mail marketing

Optimaal bereik met e-mail marketing

E-mail is al jaren één van de meest populaire en succesvolle kanalen om je klant, relatie of prospect op een persoonlijke manier te benaderen. Met de komst van de smartphone is e-mail voor elke online marketeer een onmisbaar kanaal geworden. Met goede e-mailmarketing informeer je de ontvanger op het (voor hem) juiste moment, bouw je duurzame relaties op en stimuleer je de verkoop van jouw product of dienst. Van massacommunicatie tot 1-op-1 berichten met gepersonaliseerde content, het behoort allemaal tot de mogelijkheden! Voor elke onderneming liggen er kansen op e-mailmarketing. Door samen te werken met de vakspecialisten van Adwise haal je (nog) meer rendement uit jouw e-mailcampagnes. Dit gaat overigens verder dan alleen het versturen van nieuwsbrieven. Wij helpen je om e-mail (al dan niet geautomatiseerd) in te zetten als middel voor het stimuleren van herhaalaankopen, het verhogen van loyaliteit, het bieden van after sales, customer support/klantenservice, het meten van klanttevredenheid (enquêtes/polls), etc. Voor de gehele customer journey kun je e-mailmarketing succesvol inzetten en daar helpen we je graag bij.

Customer Journey

Het volledig inzetten van e-mailmarketing kan je klant helpen in alle fases van het nemen van zijn aankoopbeslissing. Heeft een lezer van je nieuwsbrief nog nooit wat bij je besteld, maar klikt hij wel altijd op dat éne specifieke product? Stuur hem dan (geautomatiseerd) een interessante mail over dat product en begeleid hem van prospect naar klant. Heeft hij een eerste order gedaan? Mail hem andere interessante en relevante producten (cross sell). Heeft dezelfde klant na 6 maanden nog geen herhaalaankoop gedaan? Benader hem met een mooie win-back campagne en zorg dat hij weer bij je besteld. Maar wees tussendoor ook attent en bouw verder aan een duurzame relatie door de klant bijvoorbeeld op zijn verjaardag te feliciteren in een leuke mail.

Testing

Er is geen kanaal waarin je verder kunt testen, automatiseren en personaliseren als in e-mailmarketing. In elke mail die je verstuurt kun je een mooie test uitvoeren. Denk aan verschillende onderwerpregels, gepersonaliseerde content, frequentie van je mails, tijdstip en dag van mailen, verschillende segmenten, persoonlijke aanbiedingen, etc.. Met elke uitkomst van een test kun je je e-mailmarketing weer verder optimaliseren. Adwise helpt je graag met je AB-testing en het opstellen van een testplan.

Meetbare resultaten

Na het verzenden van een e-mail of het live zetten van een e-mailcampagne kun je precies zien wie de e-mail heeft ontvangen, hoe vaak deze is geopend en hoe vaak er doorgeklikt wordt naar de website. Daarmee kun je nauwkeurig vaststellen of een e-mail effectief is of niet. Ook kunnen we je assisteren om nog meer te meten vanuit je e-mailmarketing, bijvoorbeeld om te kunnen zien welke pagina’s op je website zijn bezocht vanuit de e-mail en of er een aankoop is gedaan. Op basis van al deze gegevens kun je je volgende e-mails en campagnes optimaliseren, zodat je de hoogst haalbare resultaten behaalt!

Kosten en opbrengsten

E-mail is een relatief goedkoop kanaal met een hoge Return on Investment (ROI). Je bereikt heel gericht de juiste doelgroep, met een relevant bericht, tegen lage kosten. Uit onderzoek van Campaign Monitor blijkt dat voor iedere euro die je investeert in e-mailmarketing, je er 44 terug krijgt. Daarnaast zie je al snel resultaat van je inspanningen, want statistieken zijn real-time te zien. Kortom: e-mail is een kanaal die je niet ongebruikt moet laten!

Wil je vrijblijvend advies over hoe wij jou kunnen ondersteunen bij je e-mailmarketing? Neem contact met ons op voor een gesprek over de mogelijkheden binnen jouw bedrijf.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Wij helpen je graag verder.

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24