Challenge us
menu

Blog marketing

Optimaal bereik met blog marketing

De kern van doeltreffende marketing is conversatie. Een blog geeft jouw bedrijf een echte stem en maakt het menselijker, toegankelijker en daardoor geloofwaardiger. Blog marketing wordt daardoor steeds belangrijker. Zeker als we het hebben over Search Engine Reputation Management. Je krijgt dankzij een blog immers de kans om zelf een weerwoord te geven op negatieve berichten.

In dialoog met jouw doelgroep

Een blog is een website die opgebouwd is uit artikelen over verschillende onderwerpen. De bezoeker wordt heel nadrukkelijk uitgenodigd om reacties te plaatsen. Bij blogs draait het om de dialoog en wordt er geschreven vanuit een persoonlijk standpunt.

De mogelijkheden van blog marketing

  • Je kunt jezelf positioneren als expert door regelmatig over ontwikkelingen binnen jouw vakgebied te schrijven en jouw mening erover te geven.
  • Je kunt producten (laten) testen door de doelgroep en zodoende heel direct nieuwe klanten genereren. Wees wel overtuigd van de kwaliteit van jouw product of dienst: 1 negatieve beoordeling werkt langer door dan 10 positieve.
  • Je bouwt een netwerk op binnen jouw vakgebied, doordat je er regelmatig over schrijft. Dat leidt tot nieuwe, interessante contacten, ideeën en daarmee co-creation.
  • Je hebt direct contact met je doelgroep: de wereld wordt steeds individueler en de doelgroep vormt daarin geen uitzondering. Zij wil de dialoog aan kunnen gaan en zelf haar richting bepalen.

Adverteren op blogs

Veel blogs maken gebruik van een reclamenetwerk. Het bekendste voorbeeld is Google Adwords, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Je koopt links of banners op blogs die voor de doelgroep interessant zijn. Dé manier om heel gericht de doelgroep te bereiken.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is niet de hoofdreden om als bedrijf te bloggen, maar wel een nuttige bijkomstigheid. Zoekmachines weten blogs over het algemeen goed te vinden, door hun linkstructuur en vanwege het feit dat een blog op regelmatige basis nieuwe inhoud aanbiedt. Een blog op jouw website zorgt er dan ook voor dat je beter scoort bij zoekmachines. Dat levert extra bezoekers en potentiële klanten.

Adwise is specialist op het gebied van blog marketing. Wij gaan graag met je persoonlijk de dialoog aan. Neem contact op voor een vrijblijvend advies van één van onze vakspecialisten.

 

Heb je vragen of wil je meer weten?

Wij helpen je graag verder.

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24