Challenge us
menu

Effectief inhaken - Inhaakkalender 2021

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
Haak niet onnodig in. Kies relevante inhakers voor jouw merk!

Heeft het echt nut om als restaurant in te haken op International No Pants Day? Soms lijkt het haast een marketingdoel op zich te zijn, dat inhaken. Bij de Beste Social Media Awards is er zelfs een prijs voor de Beste Inhaker weggelegd. Maar pas op; wees kritisch en zorgvuldig zodat het inhaken zijn doel niet voorbij schiet.

Inhaakkalender 2021

Wil je scoren met content? Het is van cruciaal belang dat jij weet wie je doelgroep is en wat zij belangrijk vinden. Zorg dus dat je een juiste selectie maakt aan inhakers. Wij hebben de inhakers voor 2021 voor je op een rijtje gezet!

Download nu (PDF)

 

De kracht van inhakers

Inhakers zijn echte publiciteitsstunten en daardoor goed voor de naamsbekendheid. Probeer op een ludieke manier in te spelen op actualiteiten. Althans als deze passen bij je merk. Inhaken betekent soms afhaken. Het heeft alles te maken met het zorgvuldig selecteren van inhaakmomenten. Vind altijd de ‘what’s in it for me’ voor de doelgroep. Dit geldt ook zeker voor inhakers. Bied inspiratie, gebruik humor, speel in op gevoel of breng goed nieuws.

Gouden regels voor relevante inhakers

  1. Stel de kernwaarden van je merk centraal. Deze waarden zijn erg belangrijk in de algehele marketing en weerspiegelen het bedrijf, waar zij voor staan en wat ze willen uitstralen.
  2. Selecteer trends en speciale dagen zorgvuldig een wees kritisch.
  3. Haak niet onnodig in, alleen wanneer het past bij jouw merk. Ben je bijvoorbeeld een aanbieder van zonnepanelen, haak dan in op de Dag van de Duurzaamheid of wanneer de klok wordt verzet.
  4. Plaats de inhakers op het juiste moment. Kies je ervoor in te haken op een speciale dag, zorg er dan voor dat de post ook echt op die dag wordt geplaatst en niet een dag ervoor of erna.

Hulp nodig bij het kiezen van relevante inhakers voor jouw merk?

Alice, digital marketeer bij Adwise, helpt je graag!

Contact opnemen
Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24