Challenge us
menu

Design-apps waarmee je eenvoudig foto en video content creëert

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
Design-apps waarmee je eenvoudig foto en video content creëert

Apps om jouw foto's te bewerken

 

Tegenwoordig zijn er veel handige apps waarmee je eenvoudig op je telefoon of tablet foto’s en video’s bewerkt. En het goede nieuws is: voor deze apps heb je geen designer skills nodig! Na het lezen van deze blog ben je een aantal swipes en klikken verwijderd van mooie content die jij kunt gebruiken op bijvoorbeeld je social media kanalen.

 

Met de volgende apps kan je eenvoudig jouw foto's bewerken.

  • Canva
  • Sketchbook
  • Snapseed
  • iMovie
  • Quik
  • Snapchat & Instagram

Canva

Dit is misschien wel de meest bekende tool op de desktop om zelf content voor social media te ontwerpen. Maar weinig mensen weten dat de tool ook een app versie heeft die eenvoudig op je telefoon of tablet te gebruiken is. Op zowel Android als iOS is Canva gratis te downloaden.

In de Canva app gebruik je kant-en-klare ontwerpen en sjablonen om je eigen content te maken, maar je kunt uiteraard ook op een blank canvas beginnen. Het handige aan deze app is dat je de content direct kunt afstemmen op het social media kanaal waarvoor je de content zou willen gebruiken. Zo maakt Canva de afbeelding passend voordat je begint met ontwerpen.

Sketchbook

Ben jij zelf een heuse Picasso en vind jij die kant-en-klare templates te simpel? Dan kan je ook gaan voor Sketchbook. Deze app is gratis te downloaden op Android en iOS. Met Sketchbook teken je jouw eigen tekeningen op je tablet of telefoon. Je kunt natuurlijk tekenen met je vingers, maar een Stylus pen voor je telefoon of tablet is hierbij een aanrader.

Snapseed

De app van Google gebruik je wanneer je jouw foto’s net wat mooier wilt maken. De app heeft ontzettend veel mogelijkheden wat betreft egaliseren en contrast, maar ook tekst, frames en filters zijn te gebruiken in de app.

De app is gratis te downloaden voor Android en iOS en is super makkelijk in gebruik. De app is een aanrader voor als je net begint met foto’s bewerken, maar biedt professionals ook zeker genoeg mogelijkheden!

iMovie

Wanneer je een iPhone of iPad hebt, ben je gezegend met een van de eenvoudigste apps om je video’s te bewerken. Op Apple apparaten is IMovie namelijk gratis en is vaak al standaard op het apparaat geïnstalleerd.

Met iMovie monteer je eenvoudig video’s op je telefoon of tablet. Je kunt zelfs geluiden en muziek toevoegen als je dat graag zou willen. Voor beginners is deze app makkelijk in gebruik en zorg je ervoor dat video’s eenvoudig worden geknipt, geplakt, versneld of vertraagd.

Quik

Quik is een videobewerking app dat gemaakt is door GoPro. Een gave optie dat andere bewerkings apps niet hebben, is dat de app automatisch de beste momenten uit jouw video’s opspoort door te letten op glimlach, gezichten, stemmen, gejuich, sprongen en nog veel meer. Wanneer je niet tevreden bent met de momenten die Quik heeft uitgezocht, kan je uiteraard zelf jouw momenten uitzoeken.

De video is te bewerken met tekst, muziek, overgangen en gave effecten. Je kunt zelfs de overgangen in je video gelijk laten lopen met de maat van de muziek. Al met al dus een gave app die eenvoudig in gebruik is! Quik is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Snapchat & Instagram

Misschien een open deur, maar veel mensen vergeten dat Instagram en Snapchat geweldige filters en design mogelijkheden bieden in hun app. Zo kun je eenvoudig tekst toevoegen aan je afbeelding of video of de kleuren van je foto bewerken. Maak het jezelf niet te moeilijk! ;)

Hulp nodig bij creëren van foto en video content?

Alice, digital marketeer bij Adwise, helpt je graag!

Contact opnemen
Emerce100 #1-3 Digital agency '21 '22 '23

#1-3 Digital agency '21 '22 '23