Challenge us
menu
Cursus

Digital Recruitment Basiscursus

Maak kennis met digitale recruitment

De strijd op de arbeidsmarkt duurt voort. De kandidaten zijn aan de winnende hand. De toenemende krapte maakt van de arbeidsmarkt een echte kandidatenmarkt. Het bereiken van geschikte mensen is al een opgave; ze overtuigen ronduit een pittige uitdaging. Wil je als recruiter, intercedent, HR-medewerker of marketeer de nieuwste technologieën en methoden inzetten om (toekomstige) medewerkers online nog beter te zoeken, vinden en binden? Of toe aan een switch in jouw loopbaan? Dan is de cursus Digital Recruitment wat voor jou! Maak jezelf klaar voor een nieuwe stap in je carrière.

Volledige vergoeding
In veel gevallen wordt deze cursus vergoed. De reden hiervoor is dat digital recruiter door de overheid wordt gezien als een kansberoep. De overheid investeert daarom in de kennisoverdracht binnen dit domein. Meld je aan en wij zoeken geheel vrijblijvend uit of je in aanmerking komt voor de vergoeding. Vervolgens is aan jou de keuze of je wilt starten.

Meld je direct aan

Digital Recruitment Basiscursus

Maak kennis met digital recruitment.

Ontwikkel jezelf

Met het Adwise Academy blended learning programma.

De Adwise Academy combineert en integreert klassikale activiteiten met online trainingsmethodes, coaching en mentoring. Zo zetten wij samen met jou de volgende stap in je carrière. Onze eigen ontwikkelde opleidingsmethodiek waarbij blended learning de basis is, is gebaseerd op inzichten en bevindingen van onze cursisten en trainers en is daarnaast gecertificeerd door NRTO. Door trainingen op verschillende manieren aan te bieden zorgen we ervoor dat je de lesstof echt eigen maakt. Deze manier van lesgeven zorgt voor nauw contact tussen jou, je mede-cursisten en trainers.

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus krijg je een introductie in de wereld van digital recruitment en ga je dieper in op trends en ontwikkelingen binnen dit vakgebied. Ook start je met het bepalen van een strategie en het schrijven van een ‘employer journey’. De Digital Recruitment cursus bestaat uit 8 sessies van 4 uur.

 1. Introductie Digital Recruitment
  Introductie in de digitale wereld op gebied van Digital Recruitment. Hierbij gaan we dieper in op de trends en ontwikkelingen in dit vakgebied. Daarnaast maken we een start met het bepalen van een passende strategie en het schrijven van een zogenoemde employer journey.
 2. Het ontwikkelen van een werkenbij site
  In dit dagdeel gaan we dieper in op het ontwikkelen van een concept voor een werkenbij site of een werkenbij pagina voor het neerzetten van een recruitment campagne.
 3. Copywriting en opstellen van moderne vacatureteksten
  Tijdens dit dagdeel nemen we je mee in het belang van het schrijven van passende en moderne vacatureteksten die jouw doelgroep aanspreken. De verschillende generaties op de arbeidsmarkt vragen verschillende vormen van schrijfstijl waar je rekening mee moet houden.
 4. Outreach deel 1
  In deel 1 van outreach gaan we aan de slag met het vermarkten van jouw campagnes via social media, zoals LinkedIn Jobs en Indeed.
 5. Outreach deel 2
  In deel 2 van outreach gaan we samen aan de slag met de overige social mediamogelijkheden. Dat zijn onder andere Facebook, Instagram en Snapchat. 
 6. Hunten
  Naast de campagnes op social media waarmee je mensen wilt aantrekken, leren we je ook hoe je zelf kunt ‘hunten’. Je gaat hier dus actief op zoek naar passende profielen. We leren je hoe je dit doet en hoe je op de juiste manier contact legt en onderhoudt.
 7. Digitale Communicatie
  Tijdens dit onderdeel leer je het proces omtrent ATS (e-mailworkflow, intern en extern). Ook laten we je zien hoe je telefonie (app, sms) voor je laat werken in het recruitmentproces.
 8. Branding en referral marketing
  De meest mooie manier is het om mensen te vinden via andere contacten. Samen heb je namelijk een heel groot netwerk. We leren je in deze laatste sessie hoe jij je netwerk kunt bewegen en kunt gebruiken in jouw recruitment branding proces.

Adwise Academy

Erkend als e-Academy learningpartner.

Adwise Academy is een erkende opleider. Thuiswinkel.org heeft Adwise bestempeld met het label: e-Academy learningpartner. Hiermee tonen wij aan dat onze opleidingen kwalitatief én actueel zijn. Daarnaast geven onze trainers regelmatig trainingen en masterclasses bij opleidingsinstituten als Beeckestijn Business School en Frankwatching. 

e-Academy Learningpartner 

Groepsomvang

Maximaal 30 deelnemers

Deelnamekosten

Wij onderzoeken vrijblijvend of je in aanmerking komt voor vergoeding

Inclusief

Certificaat

Onze Academy trainers

Delen graag hun kennis vanuit hun expertise.

Marloes de Jong Accountmanager
Rian Spekle Branding & Content Strategist
Pauline van Miert Display / Social Advertising Marketeer
Elke Tiehuis Talent Acquisition Manager
Evelien Knippers Account Director

Studiebelasting, kosten en certificering

Begeleiding door award-winning professionals.

Studiebelasting

Het betreft een cursus met een duur van 8 weken. De studiebelasting is 3 uur per week.

Na afronding

 1. Ben je in bezit van het Digital Recruitment Basiscursus certificaat.
 2. Ben je bekend met basis van Digital Recruitment
 3. Beheers je de basis als digital recruiter en weet je de nieuwste methoden in te zetten om (toekomstige) medewerkers online nog beter te binden.

Niveau

Het gewenste niveau voor deze training is minimaal MBO niveau 4.


Kosten

De kosten voor de opleiding bedragen: € 2.250,- excl BTW. In sommige gevallen is het mogelijk om een subsidie te ontvangen voor het volgen van deze cursus. De reden hiervoor is dat recruitment door de overheid gezien wordt als een kraptesector. De overheid investeert daarom in de kennisoverdracht binnen dit domein.
Enthousiast geworden? Meld je aan en wij checken geheel vrijblijvend of je in aanmerking komt voor een subsidie.


Studiemateriaal

Er zijn geen extra kosten voor het studiemateriaal. Je maakt tijdens deze training gebruik van je eigen laptop.

Aanmelden

Digital Recruitment Basiscursus.

 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
  012-3456789
 •  *
 •  *

Aanmelden

Digital Recruitment Basiscursus..