Challenge us
menu

Recruitment campagnes

Recruitment campagnes

Meer bereik, lagere kosten

Je vacatures onder de aandacht van de doelgroep brengen is niet altijd eenvoudig. Zeker niet als het gaat om moeilijk invulbare vacatures waarbij jobboards geen oplossing bieden. Een krachtige online recruitment campagne gericht op de juiste doelgroep is hierbij essentieel. Want daarmee bereik je niet alleen meer potentiële kandidaten, je werft vaak ook nog eens betere kandidaten tegen lagere kosten omdat je kunt adverteren op basis van views of kliks.

E-recruitment specialisme

Wij hebben meer dan 1,5 decenia ervaring in digital marketing en e-recruitment. Onze door Google gecertificeerde en ervaren digital recruitment marketeers kunnen je dan ook gericht ondersteunen bij het uitdenken, ontwikkelen, uitvoeren en optimaliseren van een effectieve recruitment campagne op maat. Bijvoorbeeld via Google, Facebook of Linkedin. Maar we kunnen je ook helpen met je e-mailmarketing, zodat je geïnteresseerde potentiele kandidaten voor langere tijd binnen bereik kunt houden.

Bij alles wat we doen brengen we eerst samen met jullie de specifieke recruitmentvraagstukken en de doelgroep in kaart en kijken we vervolgens welke middelen we het beste kunnen inzetten om maximaal bij te dragen aan uw realiseren van de doelstellingen.

Campagnemogelijkheden

Online advertising

Je vacatures onder de aandacht van de doelgroep brengen is niet altijd eenvoudig. Zeker niet als het gaat om moeilijk invulbare vacatures waarbij jobboards geen oplossing bieden. Een krachtige online recruitment campagne gericht op de juiste doelgroep is hierbij essentieel. Het is immers zonde van je tijd en budget om zomaar willekeurig je vacatures online te verspreiden. Oftewel: als je op zalm vist, gooi je haak dan in een zalmvijver. Wij kunnen je ondersteunen je bij het uitdenken, ontwikkelen, uitvoeren en optimaliseren van een effectieve recruitmentcampagne op maat. Hierbij kijken we naar jouw specifieke recruitmentvraagstukken en welke middelen we het beste kunnen gebruiken. Enkele oplossingen om zichtbaarheid te creeren bij jouw doelgroep die niet actief opzoek is naar een nieuwe baan zijn:

Social advertising

Op basis van onder andere opleiding, interesses, leeftijd en functie kunnen we jouw vacature zichtbaar maken bij een potentiele doelgroep. Een unieke kans om niet alleen de vacature zelf te promoten, maar ook juist voor een stuk employer branding. Laat potentiele sollicitanten zien waarom werken bij jouw bedrijf zo gaaf is of laat zien (bijvoorbeeld door het inzetten van video) hoe een werkdag er uit ziet. 

Display advertising

Via het Google Display Netwerk van Google maar ook bijvoorbeeld via een Data Management Platform  kun je jouw content pushen bij een potentiele doelgroep. Deze vorm van adverteren is uitermate geschikt om zichtbaarheid te creeren voor je werkgeversmerk. 

Google Ads

Werkzoekenden gebruiken Google steeds vaker als startpunt in hun zoektocht naar werk. Door te adverteren in Google Ads kun je dus direct in beeld komen bij je doelgroep. Onze recruitment marketeers helpen je graag van A tot Z met het ontwikkelen, uitvoeren en optimaliseren van een krachtige campagne waarmee je de allerbeste kandidaten uit de markt kunt bereiken. Zo heb je geen omkijken meer naar je campagnes, ben je verzekerd van de meest ideale kosten per klik en weet je zeker dat je campagnes altijd precies aansluiten bij je doelgroep.

E-mailmarketing

Een onderschat maar zeer effectief middel in het recruitmentproces is e-mailmarketing. Je kunt e-mailmarketing bijvoorbeeld gebruiken om je employer brand te laden met relevante content of om je talentpool te beheren. E-mailmarketing inzetten voor recruitmentdoeleinden kan bovendien bijdragen aan een efficiënter recruitmentproces. Want als je doorlopend onder de aandacht weet te blijven van potentiële nieuwe medewerkers, kun je de time-to-hire aanzienlijk verkorten als je eenmaal een vacature hebt. Wij kunnen je ondersteunen in het opzetten en uitvoeren van je e-mailmarketingcampagnes. Van het ontwikkelen van een professionele nieuwsbrief, tot het uitzettend van online vragenlijsten en e-mail marketingautomation.

Indeed

Vacature zoekmachines, oftwel verticals, nemen sterk toe in populariteit onder werkzoekenden. Logisch, want niet alleen beschikken de verticals over een ontzettend breed aanbod, de verticals worden bovendien vaak ook goed gevonden in Google, de populairste reguliere zoekmachine. Belangrijk dus om ervoor te zorgen dat je vacatures daar worden getoond. In de meeste verticals kun je bovendien ook adverteren. Indeed is hiervan een mooi voorbeeld van. Onze recruitment marketeers werken veel samen met de specialisten van Indeed en kunnen al jouw recruitment campagnes voor je managen. Zo weet je zeker dat je maximaal rendement behaald op je advertentiebudget.

Waarom Adwise

  • 14+ jaar ervaring in recruitment marketing & employer branding
  • Als eerste toegang tot de allerbeste en nieuwste tools in de markt
  • Altijd op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen en trends
  • Hoog gecertificeerd en diverse mooie prijzen gewonnen
  • 200+ tevreden opdrachtgevers en expertise in alle voorkomende branches

Wil je ook gericht advies?

Breng ook jouw online recruitment mogelijkheden in kaart.

Neem contact op en vertel ons over jullie uitdagingen! Een eerste kennismaking is geheel vrijblijvend natuurlijk!

Neem contact op
Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24