Zoeken met je stem: 3 praktijkvoorbeelden om in te spelen op de groei van voice search

Ben jij al voorbereid op het stijgend aantal zoekopdrachten via ‘voice search’? Ondanks het feit dat er veel over gepubliceerd wordt, zijn er nog maar weinig ondernemers die hun content op deze trend afstemmen. Daarom deelt SEO-specialist Marijn in zijn nieuwe blog hoe je inspeelt op de groei van voice search.

De groei van voice search

De ontwikkelingen binnen voice search gaan razendsnel en de mogelijkheden zijn eindeloos. In de Verenigde Staten groeit het aantal ‘voice search zoekopdrachten’ al exponentieel. De grote techgiganten: Google, Amazon & Apple hebben al hun eigen voice-first apparaat. Lees in een eerder gepubliceerd artikel meer over voice search. Om vindbaar te blijven onder deze nieuwe omstandigheden is het belangrijk om met je SEO-strategie hierop in te spelen. Met een toetsenbord zoeken wij namelijk heel anders als met onze mond. Je content vraagt dus ook om een andere insteek. Zo bevatten voice searches méér woorden dan zoekopdrachten via tekst. Ook zijn het vaak volledige zinnen, in plaats van losse steekwoorden.

Drie praktijkvoorbeelden om in te spelen op deze trend:

1. Beantwoord vragen van je doelgroep
2. Speel in op lokale zoekopdrachten
3. Schaf zelf een voice-first apparaat aan en ervaar

Meer lezen?

Benieuwd hoe je deze praktijkvoorbeelden in de realiteit inzet? Lees het complete blog op Sprout. Wil je ook succesvol inspelen op de groei van voice search? Kom eens vrijblijvend sparren met onze SEO specialisten!

Enthousiast? Deel deze blogpost op social media!

Meer weten over voice search?

Meer weten over voice search?

Spar met onze SEO-specialisten over je vraagstuk. Wij delen onze kennis graag!

Spar eens vrijblijvend met ons

Klanten over ons

Kim Otte van Leadax

Adwise heeft ons bewezen dat online marketing ook binnen een van oorsprong behouden markt succesvol kan zijn en waarbij offline en online kanalen effectief samenkomen en elkaar versterken

Kim Otte
Leadax
Review van Leadax over Leadax

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL