Zoeken met je stem: 3 praktijkvoorbeelden om in te spelen op de groei van voice search

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Ben jij al voorbereid op het stijgend aantal zoekopdrachten via voice search? Ondanks het feit dat er veel over gepubliceerd wordt, zijn er nog maar weinig ondernemers die hun content op deze trend afstemmen. Daarom deelt SEO-specialist Marijn in zijn nieuwe blog hoe je inspeelt op de groei van voice search.

De groei van voice search

De ontwikkelingen binnen voice search gaan razendsnel en de mogelijkheden zijn eindeloos.In de Verenigde Staten groeit het aantal voice search zoekopdrachten al exponentieel. De grote techgiganten: Google, Amazon & Apple hebben al hun eigen voice-first apparaat. Lees in een eerder gepubliceerd artikel meer over voice search.Om vindbaar te blijven onder deze nieuwe omstandigheden is het belangrijk om met je SEO-strategie hierop in te spelen.Met een toetsenbord zoeken wij namelijk heel anders als met onze mond. Je content vraagt dus ook om een andere insteek. Zo bevatten voice searches mr woorden dan zoekopdrachten via tekst. Ook zijn het vaak volledige zinnen, in plaats van losse steekwoorden.

Drie praktijkvoorbeelden om in te spelen op deze trend:

1. Beantwoord vragen van je doelgroep
2. Speel in op lokale zoekopdrachten
3. Schaf zelf een voice-first apparaat aan en ervaar

Meer lezen?

Benieuwd hoe je deze praktijkvoorbeelden in de realiteit inzet? Lees het complete blog op Sprout.Wil je ook succesvol inspelen op de groei van voice search? Kom eens vrijblijvend sparren met onze SEO specialisten!