Gebruik je de Yoast SEO plug-in voor WordPress? Fix de bug!

Na een update van de Yoast SEO-plugin voor WordPress is een grote bug ontstaan die betrekking heeft op bijlage-url’s. Dit heeft mogelijk gevolgen voor je rankings in Google.

In een artikel op Frankwatching vertelt Digital & SEO marketeer Willem Kortier wat deze bug precies inhoudt en hoe je deze oplost. Hieronder lees je alvast een preview!

Wanneer heb je last van deze bug?

Iedereen met een WordPress website die gebruik maakt van de Yoast SEO plug-in kan getroffen zijn door deze bug. Iedereen zal handmatig moeten controleren of dit het geval is.

Maar wat is deze bug nu precies?

Deze bug heeft alles te maken met bijlage URLs. Wanneer je in WordPress een afbeelding toevoegt, wordt er ook een aparte “bijlage URL” gecreëerd voor elke afbeelding. Dit komt erop neer dat elke afbeelding een eigen URL heeft. Normaal gesproken verhelpt de Yoast SEO plug-in dit, doordat de optie “Redirect bijlage-URLs naar de bijlage” standaard aangevinkt is met ‘Ja’. Deze URL’s, met alleen een afbeelding, worden dan automatisch geredirect naar de pagina waar deze afbeelding staat. Echter is door een update deze instelling overschreven en overgezet naar ‘Nee’, waardoor deze bug is ontstaan.

Waarom is dit nu schadelijk?

Door deze bug worden afbeeldingen niet meer geredirect naar de pagina waar ze op staan, maar worden ze als aparte URLs geïndexeerd door Google. Het gevolg hiervan is een enorme hoeveelheid extra pagina’s in de index van lage kwaliteit. Hierdoor kunnen websites te maken krijgen met “Panda-achtige problemen”. Panda is een update van Google die websites van lage kwaliteit ontmoedigt en websites van hoge kwaliteit beloont. Dat zou door deze bug een probleem kunnen zijn/worden en daarom is het ook belangrijk dat deze zo snel mogelijk hersteld wordt.

Hieronder een screenshot van het aantal geïndexeerde pagina’s in Google van een website die “getroffen” is door deze bug. Zoals je kan zien zijn het aantal pagina’s in de index verdubbeld of zelfs verviervoudigd.

 

Benieuwd hoe je deze bug oplost? 

In een blogpost op Frankwatching vertelt Digital & SEO marketeer Willem hoe je deze bug oplost! Hulp nodig bij het oplossen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Deel deze blog!

Hulp nodig bij het oplossen van deze bug?

Hulp nodig bij het oplossen van deze bug?

Wij helpen je graag! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Klanten over ons

Kim Otte van Leadax

Adwise heeft ons bewezen dat online marketing ook binnen een van oorsprong behouden markt succesvol kan zijn en waarbij offline en online kanalen effectief samenkomen en elkaar versterken

Kim Otte
Leadax
Review van Leadax over Leadax

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL