Gebruik je de Yoast SEO plug-in voor WordPress? Fix de bug!

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Na een update van de Yoast SEO-plugin voor WordPress is een grote bug ontstaan die betrekking heeft op bijlage-urls. Dit heeft mogelijk gevolgen voor je rankings in Google.

In een artikel opFrankwatchingvertelt Digital & SEO marketeer Willem Kortier wat deze bug precies inhoudt en hoe je deze oplost. Hieronder lees je alvast een preview!

Wanneer heb je last van deze bug?

Iedereen met een WordPress website die gebruik maakt van de Yoast SEO plug-in kan getroffen zijn door deze bug. Iedereen zal handmatig moeten controleren of dit het geval is.

Maar wat is deze bug nu precies?

Deze bug heeft alles te maken met bijlage URLs. Wanneer je in WordPress een afbeelding toevoegt, wordt er ook een aparte bijlage URL gecreerd voor elke afbeelding. Dit komt erop neer dat elke afbeelding een eigen URL heeft. Normaal gesproken verhelpt de Yoast SEO plug-in dit, doordat de optie Redirect bijlage-URLs naar de bijlage standaard aangevinkt is met Ja. Deze URLs, met alleen een afbeelding, worden dan automatisch geredirect naar de pagina waar deze afbeelding staat. Echter is door een update deze instelling overschreven en overgezet naar Nee, waardoor deze bug is ontstaan.

Waarom is dit nu schadelijk?

Door deze bug worden afbeeldingen niet meer geredirect naar de pagina waar ze op staan, maar worden ze als aparte URLs gendexeerd door Google. Het gevolg hiervan is een enorme hoeveelheid extra paginas in de index van lage kwaliteit. Hierdoor kunnen websites te maken krijgen met Panda-achtige problemen. Panda is een update van Google die websites van lage kwaliteit ontmoedigt en websites van hoge kwaliteit beloont. Dat zou door deze bug een probleem kunnen zijn/worden en daarom is het ook belangrijk dat deze zo snel mogelijk hersteld wordt.

Hieronder een screenshot van het aantal gendexeerde paginas in Google van een website die getroffen is door deze bug. Zoals je kan zien zijn het aantal paginas in de index verdubbeld of zelfs verviervoudigd.

 

Benieuwd hoe je deze bug oplost?

In een blogpost op Frankwatching vertelt Digital & SEO marketeer Willem hoe je deze bug oplost! Hulp nodig bij het oplossen? Neem dancontactmet ons op, wij helpen je graag!