Vertekende statistieken door Google Instant Preview opgelost

Sinds november is het mogelijk om websites te previewen vanuit de zoekresultaten van zoekmachine Google. Echter veroorzaakte dit in verschillende statistieken programma's (waaronder Google Analytics) een vertekend beeld. Previews werden namelijk geteld als een website bezoek. Dit probleem is nu opgelost, zo verklaarde Google vandaag.

Google Instant Preview

Google Instant Preview geeft internetgebruikers de mogelijkheid om een website te previewen, voordat deze daadwerkelijk wordt bezocht. Na een test in andere landen kwam deze dienst begin november ook naar Nederland.

Google Instant Preview

 

Het probleem deed zich voornamelijk voor bij website waarvan nog geen screenshot of preview voorhanden was. In deze gevallen werd er binnen enkele seconde een nieuw screenshot gemaakt. Dit werd vervolgens geteld als een werkelijk bezoek aan de website.

 

Deel deze blog!

Geïnspireerd geraakt?

Geïnspireerd geraakt?

Spar vrijblijvend met een internetmarketing adviseur of specialist. 
We delen onze expertise graag met je!

Spar met ons verder!

Klanten over ons

Anita Fluks van Moteq

Adwise heeft voor alle facetten in het proces de juiste specialisten in huis. Kwalitatief, betrouwbaar en de teugels strak in handen. In relatief korte tijd hebben ze een prachtige website gerealiseerd waar we trots op zijn!

Anita Fluks
Moteq
Review van Moteq over Moteq

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL