Zo vergroot je het effect van je Google Adwords campagnes met Smart bidding!

Binnen Google Adwords spelen automatische biedstrategieën een steeds grotere rol. Door de enorme hoeveelheid aan beschikbare data wordt Google namelijk steeds slimmer! Deze data gebruikt de zoekmachine om je advertenties nog effectiever te maken. In deze blogpost lichten wij de mogelijkheden van smart bidding toe middels twee geautomatiseerde biedstrategieën binnen Google Adwords: namelijk de doel-ROAS en doel-CPA biedstrategie. 

Wat houden deze automatische biedstrategieën in? 

Met doel-ROAS worden je biedingen binnen Google Adwords automatisch aangepast om zo het maximaal haalbare conversieratio te behalen. Je doel-ROAS is de conversiewaarde die je wil ontvangen voor iedere euro die je in Adwords investeert. Met een doel-CPA biedstrategie is het mogelijk om de maximale kosten per conversie aan te geven. 

Hoe zet je deze biedstrategieën op? 

Je start met het analyseren van je huidge campagnes. Voldoen deze campagnes aan de voorwaarden van een doel-CPA of doel-ROAS campagne? Dan maak je een kopie van deze campagnes en plaats je de campagnes in een aangepaste advertentieplanning. Dit houdt in dat je 50% van je tijd de campagne handmatig bediend en 50% van je campagne aan de hand van smart bidding (met doel-CPA of doel-ROAS) strategieën laat verlopen. Op deze manier heb je een ultieme A/B test!

Stappenplan om smart bidding biedstrategieën in te zetten

Lees op Frankwatching het complete blog van Davey over smart bidding binnen Google Adwords!

Deel deze blog!

Meer weten over smart bidding binnen Google AdWords?

Meer weten over smart bidding binnen Google AdWords?

Spar vrijblijvend met een Digital Advertising Specialist! 

Spar eens vrijblijvend met ons

Klanten over ons

Meest succesvolle vroegboek campagne ooit

Oad
Review van Oad over Oad

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL