Update: Export functies beschikbaar in Google Analytics

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Google Analytics heeft in maart vorig jaar haar nieuwe versie gelanceerd. Hier zijn een groot aantal vernieuwingen in opgenomen waardoor het inzicht in alle data nog beter is. Nieuwe functies zijn onder andere multi channal trechters, real time reporting en flow visualisatie.

Rapporten delen via de export functies

De langverwachte export functies zijn nu ook beschikbaar. Rapporten kunnen worden gegenereerd en automatisch naar jezelf (of anderen) worden verzonden. Google Analytics geeft de mogelijkheid dit dagelijks, wekelijks, maandelijks of per kwartaal in te stellen. Ook de PDF export functie is beschikbaar.

Waar kan ik dit vinden?

De export functies zijn vanuit ieder rapport (standaard, aangepast of dashboard) bereikbaar. Ze zijn te vinden in de grijze balk:

Export Analytics

De opties zijn nog in bta, dit is omdat Google aangeeft een aantal aanpassingen aan de "look and feel" te willen doen. Belangrijk voor account waar bestaande e-mailexports zijn ingesteld is dat deze worden nagekeken. Een aantal waarden worden op een andere manier gerapporteerd. De optie om alles opnieuw in te stellen wordt door Google beschikbaar gemaakt.

Hulp nodig?

Voor vragen over het instellen van een export of hulp bij de te nemen stappen kunt u uiteraard contact opnemen met Adwise Internetmarketing.

Auteur: Niels Hobert