Tip: meer reacties op uw vacatures

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Adwise Internetmarketing is al jaren actief op het gebied van online arbeidsmarktcommunicatie en in het bijzonder e-recruitment. Voor diverse opdrachtgevers verzorgt Adwise de strategie, het werven van bezoekers en de conversie naar contactmomenten en sollicitaties. Om meer rendement te behalen uit vacatures doen we regelmatig experimenten, zoals A/B en multivariabele testen. Hieruit ontstaan diverse verbeterpunten die op de website doorgevoerd worden.

Test: toevoeging contactmogelijkheid

Onlangs heeft Adwise in samenwerking met Continu onderzocht wat het effect is van het plaatsen van twee extra regels, losstaand onder vacatures, boven de sollicitatiebutton. Dit met als doel een extra contactmogelijkheid te bieden voor mensen die niet direct willen solliciteren maar wel genteresseerd zijn en wellicht vragen hebben of aanvullende informatie wensen. In dit onderzoek zijn uitsluitend de e-mailcontacten gemeten.

Voorbeeld:

Resultaat: flinke stijging contactaanvragen

Het toevoegen van de regels hebben geresulteerd in een conversieverbetering van 177%. Hieruit blijkt dat er meer contactmomenten met potentile kandidaten zijn geweest als gevolg van de extra regels. Om er zeker van te zijn dat dit niet ten koste gaat van overige conversiemogelijkheden, bijvoorbeeld het direct solliciteren, heeft er een controle op de overige conversiedoelen plaatsgevonden. Daarin is geen conversievermindering waargenomen.

Google Analytics: conversieverbetering e-mailcontacten:

Tips:
Om dergelijke resultaten te boeken is het belangrijk dat de tekst onder de vacature kort en krachtig is. De link naar het e-mailcontact dient bij grote voorkeur onderstreept te zijn en wellicht in een afwijkende kleur. Het is belangrijk qua usability (gebruiksvriendelijkheid) dat de bezoeker de link intutief herkent als een link. Lees meer over conversie optimalisatie van websites en webshops.

Auteur: Gijs Westerbeek
I.s.m.: Bas Schepers