Succesvoller recruiten met website custom audiences van Facebook

Ben jij al op de hoogte van de mogelijkheden van de Website Custom Audiences van Facebook? Deze functionaliteit binnen het advertentieplatform van Facebook maakt het mogelijk om Facebook-gebruikers te targetten die eerder al jouw website hebben bezocht.

Superfunctionaliteit, want hierdoor kun je jouw Facebook advertentiecampagne ontzettend relevant maken. Want via Facebook benader je nu wederom de potentiële kandidaten, die op jouw website of werkenbij site de vacatures wel hebben bekeken, maar op dat moment om wat voor reden dan ook besloten hebben om (nog) niet te solliciteren. Wellicht omdat men werd onderbroken, op dat moment even geen tijd had, of omdat men nog twijfelt of solliciteren in deze economie nou wel zo verstandig is. Door deze kandidaten via Facebook opnieuw te confronteren met jouw vacature, verhoog je de kans dat de ideale kandidaat alsnog zal reageren.

Hoe werkt het precies?

Website Custom Audiences op Facebook kun je het beste vergelijken met Google AdWords remarketing. Op de computer van iemand die jouw website bezoekt (of specifieker nog: jouw vacatures bekijkt) wordt een cookie geïnstalleerd. Dit maakt het vervolgens mogelijk om de gebruiker op Facebook te lokaliseren zodat je jouw advertentie(s) heel gericht kunt tonen aan je doelgroep.

Nog veel meer mogelijkheden

Facebook biedt adverteerders ook de mogelijkheid om ontzettend specifiek te targeten. Dit komt omdat elke Facebook-gebruiker erg veel informatie deelt met Facebook. Deze informatie kunnen adverteerders vervolgens gebruiken om hun doelgroep mee samen te stellen. Zo is niet alleen mogelijk om op demografische gegevens te targeten, maar ook op interesses en gedrag.

Onderstaande afbeelding illustreert de verschillende targetingopties.  


Het mooie aan al deze opties is dat je ze ook met elkaar kunt combineren. Op deze manier kun je nog gerichter te werk gaan en mooie advertenties creëren die perfect aansluiten op de ontvanger.

Vragen?

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je samen met ons kijken op welke wijze Facebook kan worden ingezet om bij te dragen aan het behalen van je recruitmentdoelstellingen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan je graag te woord! 

Deel deze blog!

Geïnspireerd geraakt?

Geïnspireerd geraakt?

Spar vrijblijvend met een internetmarketing adviseur of specialist. 
We delen onze expertise graag met je!

Spar met ons verder!

Klanten over ons

Joran Wermer van Elektramat

De vooraf opgestelde doelen zijn ruimschoots behaald en wij zijn dan ook zeer tevreden over Adwise en haar werkwijze

Joran Wermer
Elektramat
Review van Elektramat over Elektramat

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL