Opvallen in Google Shopping met Merchant Promotions

Google Shopping is de ideale manier om je producten, inclusief afbeelding en prijs te tonen in de zoekresultaten. Iedereen is tegenwoordig bekend met het fenomeen Google Shopping, wat tegenwoordig niet meer weg te denken is uit de zoekresultaten. Sinds de introductie van Google Shopping in 2012 moeten bedrijven die willen adverteren betalen voor de klikken op de zoekresulaten. 

Middels nieuwe functionaliteiten zorgt Google ervoor dat deze klikken zo rendabel mogelijk zijn. Google stelt adverteerders in staat hun aanbod beter onder de aandacht van de desbetreffende doelgroep te brengen. Eén van deze innovaties is 'Merchant Promotions', het toevoegen van een speciaal label aan de bestaande Google Shopping resultaten.

Wat zijn Merchant Promotions?

Met Merchant Promotions stelt Google adverteerders in staat om speciale labels toe te voegen aan de Google Shopping resultaten. Deze speciale labels onderscheiden Merchant Promotions van de traditionele Google Shopping advertenties en triggeren bezoekers om op de advertentie te klikken.

Op dit moment zijn de Merchant Promotions alleen beschikbaar in Australië, Duitsland, Frankrijk, India, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De Google Shopping advertentie met de toevoeging van het Merchant Promotion label ziet er als volgt uit:

Google Merchant Promotions | Adwise Internetmarketing

Kosten per conversie met 1/4 gedaald door Merchant Promotions

Het Amerikaanse bedrijf Wordstream heeft onlangs onderzoek gedaan naar de toevoeging van Merchant Promotions aan de Google Shopping campagne. De resultaten van deze case study zijn als volgt:

 
  Vert. Klikken CTR CPC Kosten Conv. CPA Conv.% Omzet ROAS
Shopping 480,362 3,043 0.63% $0.85 $2,584.39 138 $18.73 4.53% $10,565.30 408.81%
Shopping + MP 507,945 3,211 0.63% $0.83 $2,655.33 188 $14,12 5.85% $12,290.50 462.86%
  5.74% 5.52% -0.21% -2.94% 2.74% 36.23% -24.58% 29.10% 16.33% 13.22%

Doordat de bezoekers gebruik maken van een door de adverteerder bedachte actiecode is de omzet niet evenveel gestegen als het aantal behaalde conversies. De omzet is wel met 16,33% gestegen door het gebruik van de promotiecode, deze omzet was er zonder Merchant promotions niet geweest.

Het belang van Merchant Promotions is duidelijk zichtbaar, de Return On Ad Spend (ROAS) is met 13,22% gestegen. Uiteraard is dit positief, let wel, de marges worden minder, dus kijk goed wat je onder aan de streep overhoudt.

Merchant Promotions inzetten

Zoals gezegd zijn de Merchant Promotions voor nu alleen nog beschikbaar in een aantal landen. Wanneer Merchant Promotions in Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet bekend, wel heeft Google aangegeven dit in 2015 te willen realiseren, dus hopelijk laat deze aanvulling op de Google Shopping advertenties niet lang meer op zich wachten.

Wanneer je de Merchant Promotions nu al wilt inzetten voor bijvoorbeeld je Duitse shopping campagne, is het van belang om aan alle succesfactoren te voldoen. Het is belangrijk om je productfeed in te richten naar de normen voor Merchant Promotions en deze middels de juiste manier te koppelen in het Google Merchant Center (GMC).

Meer weten?

Wil je meer weten over Merchant Promotions of het opzetten van een rendabele Google Shopping campagne? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Deel deze blog!

Geïnspireerd geraakt?

Geïnspireerd geraakt?

Spar vrijblijvend met een internetmarketing adviseur of specialist. 
We delen onze expertise graag met je!

Spar met ons verder!

Klanten over ons

Mandy Schild van Demarec OilQuick Challenge

Adwise heeft onze merkbekendheid in een technische nichemarkt vergroot, met slimme digital marketing en een effectieve en vooral leuke samenwerking!

Mandy Schild
Demarec OilQuick Challenge
Review van Demarec over Demarec OilQuick Challenge

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL