Nog beter conversies kunnen achterhalen

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

De nieuwe versie van Google Analytics heeft al veel nieuwe toepassingen. De ervaringen geven een positief beeld van deze wijzigingen. Google heeft afgelopen week gemeld dat er weer een nieuwe pilot start, de Multi Channel Funnel. Deze pilot is op dit moment alleen voor gekwalificeerde gebruikers beschikbaar, maar zal naar verloop van tijd worden uitgerold over de andere accounts.

Wat houdt de Multi Channel Funnel in?

Deze toevoeging maakt het mogelijk bij te houden welke klikken hebben geleid tot de uiteindelijke conversie. Deze nieuwe pilot maakt het doelpad van de bezoeker inzichtelijk. Via begeleide conversies was dit altijd al mogelijk, maar de Multi Channel Funnel maakt het uitgebreider, overzichtelijker en makkelijker.Alle klikken die een bezoeker doet in de afgelopen 30 dagen worden gemeten. In Google Analytics is terug te zien wanneer iemand op een link in een nieuwsbrief klikt en enkele dagen later de website organisch vindt.

 

Multi-channel

 

Waarom is dit interessant?

Via dit rapport van Google komen alle marketinginspanningen samen. Zoals gezegd wordt er nu een doelpad gemaakt. De link in de e-mail, de banner campagne, organische resultaten, de Ads (voorheen Google Adwords) klikken maar ook Social media links en nog veel meer. Alles wat bijdraagt aan de converterende bezoeker is te zien in dit rapport. De conclusies op de juiste manier gebruiken zal bijdragen aan een betere synergie van de complete online marketing campagnes.
We gaan deze rapporten de komende dagen uitgebreid testen bij Adwise en houden u op de hoogte van onze bevindingen.

 

Multi Channel Mix

 

bron:Justin Cutroni