Nog beter conversies kunnen achterhalen

De nieuwe versie van Google Analytics heeft al veel nieuwe toepassingen. De ervaringen geven een positief beeld van deze wijzigingen. Google heeft afgelopen week gemeld dat er weer een nieuwe pilot start, de ‘Multi Channel Funnel’. Deze pilot is op dit moment alleen voor gekwalificeerde gebruikers beschikbaar, maar zal naar verloop van tijd worden uitgerold over de andere accounts.

Wat houdt de Multi Channel Funnel in?

Deze toevoeging maakt het mogelijk bij te houden welke klikken hebben geleid tot de uiteindelijke conversie. Deze nieuwe pilot maakt het doelpad van de bezoeker inzichtelijk. Via begeleide conversies was dit altijd al mogelijk, maar de Multi Channel Funnel maakt het uitgebreider, overzichtelijker en makkelijker. Alle klikken die een bezoeker doet in de afgelopen 30 dagen worden gemeten. In Google Analytics is terug te zien wanneer iemand op een link in een nieuwsbrief klikt en enkele dagen later de website organisch vindt.

 

Multi-channel

 

Waarom is dit interessant?

 Via dit rapport van Google komen alle marketinginspanningen samen. Zoals gezegd wordt er nu een doelpad gemaakt. De link in de e-mail, de banner campagne, organische resultaten, de Ads (voorheen Google Adwords) klikken maar ook Social media links en nog veel meer. Alles wat bijdraagt aan de converterende bezoeker is te zien in dit rapport. De conclusies op de juiste manier gebruiken zal bijdragen aan een betere synergie van de complete online marketing campagnes.
We gaan deze rapporten de komende dagen uitgebreid testen bij Adwise en houden u op de hoogte van onze bevindingen.

 

Multi Channel Mix

 

bron: Justin Cutroni

Deel deze blog!

Geïnspireerd geraakt?

Geïnspireerd geraakt?

Spar vrijblijvend met een internetmarketing adviseur of specialist. 
We delen onze expertise graag met je!

Spar met ons verder!

Klanten over ons

Marcel Heijboer van Atkins

Met deze case is slim ingespeeld op intrinsieke behoeftes en stimuleren wij onze trouwe volgers op een natuurlijke manier om over te gaan tot een product aankoop. Zowel online als offline in onze webshop.

Marcel Heijboer
Atkins
Review van Atkins over Atkins

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL