Nieuwe versie Google Analytics

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Donderdag 17 maart 2011 heeft Google de nieuwe versie van Google Analytics gelanceerd. Op de Google Analytics User Conference in San Francisco is de nieuwe layout bekend gemaakt.

De nieuwe versie heeft niet alleen een ander uiterlijk gekregen, ook zijn er verschillende nieuwe functionaliteiten toegevoegd. De nieuwe interface en functionaliteiten zullen in de komende weken over alle accounts uitgerold worden.

Wat is er veranderd

Betere interface
De interface is compleet vernieuwd. De rapporten zijn logischer gegroepeerd en de navigatie is sneller en simpeler geworden. Ook is het voor gebruikers mogelijk zelf meerdere dashboards te creren waar ze zelf widgets kunnen samenstellen en toevoegen.

Verbeterde helpfunctie
De helpfunctie is verbeterd, er worden help-artikelen aangeboden bij het rapport dat op dat moment bekeken wordt.

Zoekfunctionaliteiten verbeterd
Door de verbeterde zoekfunctie wordt het makkelijker te zoeken in profielen en accounts. the report finder helpt bij het vinden van de favoriete rapporten in de nieuwe versie.

Events instellen als doel
Gebeurtenissen op de site kunnen nu makkelijker worden bijgehouden als conversie, aangezien events kunnen worden ingesteld als doel.

Sneller segmenten toepassen
Het rapport hoeft niet langer verlaten te worden om een geavanceerd segment toe te passen. Ook hoeft bij het nieuwe segment niet meer het vakje alle bezoeken aangevinkt te worden.

Word Cloud visualisatie
Een andere nieuwe functie is Word Cloud visualisatie. Hiervan kan bij het rapporteren gebruik worden gemaakt. De cloud geeft de meest gebruikte zoektermen gevisualiseerd weer.

Conclusies

Gebruikers hebben sneller toegang tot meer informatie doordat gebruikers zelf dashboards kunnen aanpassen. Hierdoor zijn zij niet meer gebonden aan 1 dashboard.
Het doel dat Google had voor de nieuwe versie, sneller en eenvoudiger toegang tot je data, is behaald. De nieuwe Google Analytics is overzichtelijker, sneller en vooral gebruiksvriendelijker geworden.

Geschreven door: Niels Hobert