De nieuwste Google Penguin 4.0 update is uitgebracht

We hebben er even op moeten wachten (2 jaar), maar hij is nu uitgebracht door Google: de Penguin 4.0 update. Deze update heeft betrekking op webspam. Voldoe je niet geheel aan de richtlijnen van Google dan loop je risico op afstraffing in de vorm van dalingen in de organische resultaten.

Onderdeel van de algoritmische puzzel

De Penguin update is vanaf nu een onderdeel geworden van het algortime van Google. Dit betekent dat het nu één van de ruim 200 rankingssignalen is. Dit betekent dat deze update nu realtime wordt uitgevoerd. Bij iedere crawl en (her)indexatie van je site wordt er rekening gehouden met de Penguin. Heb je een linkprofiel van 'slechte kwaliteit', dan loop je keer-op-keer kans op een afstraffing. Anderzijds kun je ook weer sneller van deze afstraffing afkomen.

Niet meer site-wide

De Penguin update was voorheen site-wide. Voorheen werd dus de volledige site afgestraft wanneer je getroffen werd door de Penguin van Google. In de nieuwste update is deze meer granulair. Dit houdt in dat er bijvoorbeeld een deel van je site getroffen wordt door de update.

Bekijk het volledige blog over de Penguin update op Marketingfacts.

 

Deel deze blog!

Hulp nodig bij penalty recovery?

Hulp nodig bij penalty recovery?

Ben je getroffen door de Penguin update? Of heb je een handmatige penalty van Google opgelopen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag met het oplossen van je probleem! Ook helpen we je graag om inzicht te geven in het risico van je linkprofiel.

Spar met ons verder!

Klanten over ons

Meest succesvolle vroegboek campagne ooit

Oad
Review van Oad over Oad

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL