De nieuwste Google Penguin 4.0 update is uitgebracht

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

We hebben er even op moeten wachten (2 jaar), maar hij is nu uitgebracht door Google: de Penguin 4.0 update. Deze update heeft betrekking op webspam. Voldoe je niet geheel aan de richtlijnen van Google dan loop je risico op afstraffing in de vorm van dalingen in de organische resultaten.

Onderdeel van de algoritmische puzzel

De Penguin update is vanaf nu een onderdeel geworden van het algortime van Google. Dit betekent dat het nu n van de ruim 200 rankingssignalen is. Dit betekent dat deze update nu realtime wordt uitgevoerd. Bij iedere crawl en (her)indexatie van je site wordt er rekening gehouden met de Penguin. Heb je een linkprofiel van 'slechte kwaliteit', dan loop je keer-op-keer kans op een afstraffing. Anderzijds kun je ook weer sneller van deze afstraffing afkomen.

Niet meer site-wide

De Penguin update was voorheen site-wide. Voorheen werd dus de volledige site afgestraft wanneer je getroffen werd door de Penguin van Google. In de nieuwste update is deze meer granulair. Dit houdt in dat er bijvoorbeeld een deel van je site getroffen wordt door de update.

Bekijk het volledige blog over de Penguin update op Marketingfacts.