Nederland grootste Europese stijger in internetverkoop

Nederland is binnen Europa het land dat dit jaar de grootste stijging zal vertonen op het gebied van online verkopen als wordt gekeken naar omzet. Dat concludeert Kelkoo in een woensdag uitgebracht rapport.

De studie werd uitgevoerd in negen Europese landen. De gegevens in het rapport zijn afkomstig van nationale instanties op het gebied van statistieken, onafhankelijke onderzoeksorganisaties en uit een onderzoek onder vijftig grote winkelketens. 

In Nederland zullen de online verkopen dit jaar naar verwachting met 36,8 procent toenemen. Frankrijk (30,7 procent) en het Verenigd Koninkrijk (28,8 procent) volgen op gepaste afstand. 

Feestdagen

De feestdagen zijn zoals elk jaar een belangrijk onderdeel van de totale verkoop in de detailhandel. 

In Nederland zal van medio november tot eind december ongeveer 0,8 procent meer worden uitgegeven dan in 2009. De groei tussen 2008 en 2009 bedroeg 2,2 procent. 9,1 procent van alle uitgaven (12,3 miljard euro) rond de feestdagen zullen in Nederland online gedaan worden. 

Met de 0,8 procent stijging van de totale uitgaven staat Nederland in Europa op een vijfde positie achter Zweden, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De totale Europese verkopen zullen in dezelfde periode naar verwachting stijgen met 0,8 procent. Gemiddeld groeit de online verkoop echter met 25 procent.

(Bron: www.NU.nl)

 

Deel deze blog!

Geïnspireerd geraakt?

Geïnspireerd geraakt?

Spar vrijblijvend met een internetmarketing adviseur of specialist. 
We delen onze expertise graag met je!

Spar met ons verder!

Klanten over ons

Patricia Oschatz van Fintessa

Een professioneel bureau met een deskundig en daadkrachtig team dat meedenkt en adequaat de voortgang van lopende projecten oppakt.

Patricia Oschatz
Fintessa
Review van Fintessa over Fintessa

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL