MODX Revolution 2.2.13-pl - kritieke beveiligingsfout en oplossing

Vorige week is middels een “Attack and Penetration Test” een lek binnen het huidige MODX CMS ontdekt. Dankzij Adwise heeft MODX dit lek snel kunnen dichten. Door dit lek is het mogelijk om de database van MODX en alle overige databases die bereikbaar zijn middels het ingestelde database account te benaderen, uit te lezen, te legen en te verwijderen.
Wanneer een database verwijderd wordt is deze alleen door middel van een back-up van de website terug te zetten. Alle in de tussentijd opgeslagen en doorgevoerde wijzigingen zijn op dat moment verloren en ook niet te herstellen.

SQL injection
Via deze techniek kan een kwaadwillige gebruiker of hacker  SQL-compatibele code invoeren  waardoor de stabiliteit van de database achter de website in gevaar kan komen. Dit gebeurt voornamelijk via een formulier of de URL van de browser.
Door de uitstekende en directe rapportage van de test hebben wij direct zelf geanalyseerd wat de risico´s waren en een tijdelijke oplossing geïmplementeerd. Vervolgens is de test opnieuw uitgevoerd. Door onze eigen versies van SQL injection uit te voeren hebben we de ernst van deze fout ontdekt.

Samenwerking MODX
Directe communicatie met MODX is dezelfde dag nog opgezet. In samenwerking met Jay Gilmore (Digital Strategy Director) en Jason Coward (co-founder en lead-architect van MODX) hebben zij het lek redelijk snel en effectief kunnen dichten. De volgende dag is MODX Revolution 2.2.13-pl uitgerold.

Oplossingsgerichte mogelijkheden
Aangezien iedere oudere versie van MODX vatbaar is voor deze SQL injection adviseert Adwise u graag in een oplossingsgerichte en efficiënte mogelijkheid om uw systeem optimaal veilig te houden en dit risico uit te sluiten. Wij adviseren om een veiligheidspatch toe te passen op elke bestaande MODX installatie of een update van MODX naar versie 2.2.13-pl.

Voor vragen en mogelijkheden kunt u contact opnemen met onze support afdeling via support@adwise.nl of telefonisch 0546-807480. Wij helpen u graag om uw MODX installatie optimaal veilig te houden.

Geschreven door: Leonie Schonewille

Deel deze blog!

Geïnspireerd geraakt?

Geïnspireerd geraakt?

Spar vrijblijvend met een internetmarketing adviseur of specialist. 
We delen onze expertise graag met je!

Spar met ons verder!

Klanten over ons

Joran Wermer van Elektramat

De vooraf opgestelde doelen zijn ruimschoots behaald en wij zijn dan ook zeer tevreden over Adwise en haar werkwijze

Joran Wermer
Elektramat
Review van Elektramat over Elektramat

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL