Matt Cutts: Meer pagina´s niet per definitie betere ranking

Matt Cutts, CEO van Google´s Webspam team, legt in een nieuwe video uit dat meer geïndexeerde pagina´s binnen een website niet direct betekent dat de algemene ranking beter zal zijn. 

Ranking wil zeggen de positie in de zoekmachine waar de website verschijnt wanneer er gezocht wordt op een gerelateerd zoekwoord. Hoe hoger de ranking, hoe meer kans dat bezoekers op de link naar de website klikken. Een goede ranking is voor alle websites, maar voornamelijk voor webshops van zeer groot belang. 

Meer pagina´s, meer kansen

Volgens Matt Cutts betekent meer pagina’s dus niet meteen een hogere ranking. Het ligt niet aan de hoeveelheid pagina´s maar aan de kwaliteit ervan. Wat uiteraard wel het geval is, is dat er kansen ontstaan naar mate een website uit een groot aantal pagina´s bestaat. 

De individuele pagina´s kunnen geoptimaliseerd worden aan de hand van verschillende keywords. Zo wordt de website dus steeds gemakkelijker vindbaar voor een breder georiënteerd publiek. Ook zorgen meer pagina´s voor meer links. Meer links hebben direct impact op de ranking van de website. 

Kansen voor webshops

De constatering van Matt Cutts is erg belangrijk voor webshops. Dit betekent namelijk dat hoe meer merken of producten er verkocht worden, hoe groter de kans dat de juiste bezoekers worden aangetrokken en dat de pagina´s gevonden worden in de zoekmachines. 

Ieder product of merk zorgt voor een nieuwe unieke URL die door zoekmachines gevonden kan worden. Wanneer deze pagina´s geoptimaliseerd zijn voor de juiste keywords is de kans op hogere ranking wel aanwezig. Het feit dat meer pagina´s binnen een website voor een goede positie in zoekmachines zorgt wordt dus door Google´s Matt Cutts wel beaamt, mits deze geoptimaliseerd zijn. Een webpagina kan op verschillende manieren geoptimaliseerd worden. Goede webteksten maar ook linkbuilding zijn hier van essentieel belang. 


Bekijk hieronder de video waarin Matt Cutts kort uitlegt waarom meer pagina´s niet direct zorgt voor een betere ranking, maar wel zorgt voor extra kansen.

 

Auteur: Evelien Knippers

Deel deze blog!

Geïnspireerd geraakt?

Geïnspireerd geraakt?

Spar vrijblijvend met een internetmarketing adviseur of specialist. 
We delen onze expertise graag met je!

Spar met ons verder!

Klanten over ons

Mitchel Oude Nijhuis van Kees Smit Tuinmeubelen

Continue optimalisatie vanuit de gebruikers en snel schakelen in het proces had een grote impact op het behalen van onze ambitieuze doelstelling

Mitchel Oude Nijhuis
Kees Smit Tuinmeubelen
Review van Kees Smit Tuinmeubelen over Kees Smit Tuinmeubelen

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL