MailPlus vs. MailChimp

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

MailChimp is toch gratis? Waarom zou ik dan toch voor MailPlus kiezen?

Af en toe krijgen we weleens de vraag van klanten waarom ze zouden moeten kiezen voor MailPlus in plaats van een andere e-mailmarketing oplossing? In dit bericht lichten we de verschillen toe tussen MailPlus en MailChimp.

Wat is MailChimp?

MailChimp is een Amerikaanse mailingtool. Door hun gratis instap en een hele goede online presence, hebben ze ruim 1,8 miljoen gebruikers. De tool wordt over de hele wereld gebruikt, veelal door kleine organisaties.

Prijsmodel

Tot 25.000 adressen en een maandelijkse mailfrequentie is MailChimp aantrekkelijker geprijsd dan MailPlus. Wordt het mailvolume groter, dan valt het prijsvoordeel weg. Stuur je gesegmenteerde mailings, dan zijn de e-mails van MailChimp snel duurder.

Het gemak van MailPlus

MailChimp richt zich op technische designers die overweg kunnen met HTML. MailPlus is echter gemaakt voor de communicatie- of marketingprofessional. Bij MailPlus is geen technische kennis vereist. BrightEdit, de drag-and-drop editor van MailPlus maakt het opstellen van berichten heel snel en eenvoudig.

MailPlus is een gentegreerde oplossing

Met MailChimp kun je mailen en surveys opstellen. MailPlus heeft alle online onderdelen gentegreerd: E-mailings, SMS, formulieren, surveys en event-triggered campagnes; je vindt alles in dezelfde omgeving. De complete online dialoog wordt met MailPlus ingericht. Voor MailChimp bestaan ook mogelijkheden voor SMS, formulieren en event-triggered campagnes, echter via externe partijen.

Direct geholpen, meteen weer verder

MailPlus is een Nederlands product en is geschikt voor Nederlands- en Engelstalige gebruikers. De supportafdeling, die een 8,4 scoort in de tevredenheidsmonitor, staat de gebruikers persoonlijk en direct te woord. MailChimp biedt alleen support via chat of e-mail. En alleen in het Engels. Houd daarbij wel rekening met een tijdsverschil van 12 uur.

Op een rij...

  • De structuur van MailPlus is eenduidig, de applicatie is snel in het gebruik en de verzendsnelheid is hoog.
  • In MailChimp kun je geen bestanden met [email protected] of [email protected] -adressen uploaden.
  • MailChimp stelt een dubbel opt-in aanmeldprocedure verplicht. Dat is onnodig complex.
  • MailPlus integreert SMS, landingspaginas, formulieren,enqutes, polls en campagnes. MailChimp niet.
  • De aflevering van e-mails door MailChimp in Nederland is niet optimaal. MailPlus is specialist in eigen land.
  • De MailPlus helpdesk is telefonisch bereikbaar. Een direct en persoonlijk antwoord op al jouw vragen.
  • MailPlus heeft een User Portal (UP) waar gebruikers hun stem laten horen en meebeslissen over de roadmap.

Conclusie:

Met MailPlus maak je een snelle professionele start. MailPlus ondersteunt je bij het inrichten van accounts, realiseert mooie en goede templates en traint de gebruiker. Bij MailChimp moet je dit grotendeels zelf uitzoeken, hetgeen kan zorgen voor vervelende vertraging. Bovendien kan je bij Mailplus eenvoudig starten om vervolgens door te groeien naar webformulieren, enqutes en automatische campagnes. Dit is niet mogelijk in MailChimp. MailPlus kiest dus voor een complete dienstverlening in plaats van alleen het aanbieden van een goedkope online tool.

Meer informatie?

Bekijk meer informatie over Mailplus, bekijk de product videoof vraag een demo aan.