Magento update broncode naar versie 1.8.0.0

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Sinds 25 september 2013 is er een nieuwe versie van Magento beschikbaar (versie 1.8.0.0) voor ontwikkelaars. Deze versie betreft een nieuwe versie met daarin veel aandacht voor de kleine punten in Magento die nog ontbraken of niet correct functioneerden.

Bestaande functionaliteiten verbeteren

Waar het team van Magento op inzet, is niet het verbeteren van hun marktpositie door allerlei nieuwe functionaliteiten te implementeren, maar juist het verbeteren van de bestaande functionaliteiten. Om daarmee ook het systeem te stabiliseren en professionaliseren.

BTW-berekeningen

Wat we zien in deze versie, is dat er veel aandacht is voor onder andere de BTW-berekeningen in Magento. In de 1.7-versie van Magento waren er vrij veel afrondingsverschillen, waardoor er vaak 1 cent meer of minder BTW werd gerekend. In de nieuwe (1.8.0.0 versie) is dit verholpen. Op basis van het veelvoudig testen van Magento en de ervaringen van gebruikers, is geconcludeerd dat in voorgaande versies problemen zijn ontstaan bij het afronden van bedragen en bij de berekening van BTW-bedragen. Dat kan verwarrend zijn voor de consument op de website. Deze zaken zijn door middel van configuratie-instellingen in te stellen. Om te helpen voorkomen dat de oude instellingen opgeslagen worden, geeft Magento in het Admin-Panel een waarschuwing. De betreffende configuratie kan alsnog opgeslagen worden, want de melding kan afgewezen worden. Magento raadt echter wel aan om de juiste configuratie te gebruiken. Dit is zowel voor de klant als voor de gebruiker van Magento een overzichtelijkere situatie.

Afronding

Verder is in deze release inbegrepen dat bedragen altijd op twee cijfers achter de komma worden afgerond. Voorheen kwam het weleens voor dat de afronding niet in het goede formaat getoond werd. Een voorbeeld hiervan is dat er met vier cijfers achter de komma werd afgerond in plaats van met twee cijfers. De oorzaak hiervan was bijvoorbeeld een derde partij die informatie naar Magento toe stuurde. Magento rondt nu alle getallen af op twee cijfers achter de komma, zodat er zowel bij de bezoeker als bij de beheerder van de webshop altijd de juiste prijs getoond wordt. Daarnaast waren er ook problemen bij de afronding van de bedragen. Dit is in deze release ook meegenomen en opgelost.

Back-up, gebruikersrollen en rechten

Als laatste heeft het Magento-team ook gekeken naar onder andere de back-upopties, gebruikersrollen en rechten en sorteeropties bij producten.

Magento biedt nu de mogelijkheid om te sorteren op Beste prijs of kwaliteit. Daarnaast worden alleen de beschikbare elementen getoond als een gebruiker, wiens instellingen ingesteld staan op het aanpassen en/of beheren van producten, een product wil aanpassen.

Ook zijn de back-upkwaliteiten verbeterd. Als er een back-up teruggezet moet worden kan dit nu zonder problemen in Magento 1.8.0.0

Verbetering Magento

Het upgraden naar de nieuwe versie van Magento lijkt een verrijking voor de huidige installatie. Er zijn veel wijzigingen in deze versie te vinden die het Magento-systeem ten goede komt en de kwaliteit van het systeem verbetert. Als u uw systeem up-to-date houdt en altijd de laatste versie van het systeem genstalleerd heeft, is uw systeem veilig en betrouwbaar en ook goed te onderhouden. Adwise kan u hierbij helpen. Wilt u meer hierover weten? Neemt u dan contact op met onze adviseurs via telefoonnummer: 0546-807480 of mail naar [email protected]

Uiteraard volgen wij alle updates van Magento. Mocht er meer nieuws beschikbaar zijn dan stellen we u daarvan op de hoogte middels de Blog.

Geschreven door: Leonie Schonewille