Magento update broncode naar versie 1.7

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Sinds 28 maart is de nieuwe Magento versie (versie 1.7.0.0) voor ontwikkelaars beschikbaar. Het gaat om een nieuwe versie waar naast vele bugfixes van voorgaande versies ook de nodige energie is gestoken in de ontwikkeling van kleine functionaliteiten. Het gaat hier om een zogenaamde minor update van Magento, die vermoedelijk binnen enkele weken als stabiele download zal worden aangeboden.

Wat opvalt aan de nieuwe release is dat het team van Magento niet probeert haar marktpositie te verbeteren door de software te overspoelen met nieuwe functionaliteiten, maar in plaats daarvan de professionaliteit en schaalbaarheid opzoekt door in te zetten op het uitbreiden, stabiliseren en professionaliseren van bestaande functionaliteit.

De inzet van een nieuwe REST API communicatie laag en het aanbrengen van verbeteringen in de bestaande SOAP API zijn prima voorbeelden waarmee Magento probeert haar software open te stellen voor communicatie met allerlei software pakketten. Hoewel de ontwikkelingen op dit gebied indirect gericht zijn op winkeliers, biedt het ontwikkelaars en software bedrijven interessante perspectieven voor een krachtige samenwerking tussen online verkoop en offline/online verwerking van informatie.

Daarnaast heeft Magento de mogelijkheden voor het toewijzen van klanten aan de juiste klantgroep naar een hoger niveau gebracht. Naast een standaard artikelprijs wordt de mogelijkheid geboden een afwijkende prijs toe te kennen aan een specifieke klantgroep. Ook is er aandacht geschonken aan de mogelijkheden van B2B verkoop. Automatische controle van BTW nummers binnen Europa en het automatisch toewijzen van een B2B klantaccount aan een specifieke klantgroep na succesvolle controle op BTW nummer.

Om het aantal spam registraties van klantaccounts tegen te gaan, is de CAPTCHA functionaliteit opgenomen in de broncode. Hiermee moet tijdens het registreren van een klantaccount een beveiligingscode worden ingevoerd om te controleren of de registratie niet afkomstig is van een machine.

Ook is in de nieuwe release de functionaliteit voor het maken van een back-up flink onder handen genomen. Er wordt winkeliers de mogelijkheid geboden om te bepalen van welke gegevens een back-up wordt gemaakt. In tegenstelling tot voorgaande versies kan de winkelier nu ook zonder enige technische kennis en tussenkomst van externe software de back-up terugzetten indien deze beschikt over de juiste rechten.

Tot slot heeft Magento het mobiele thema onderworpen aan een HTML5 make-over. In de nieuwe template worden de basis elementen van HTML5 voorzichtig gentroduceerd. Een wezenlijk verschil is de adoptie van Modernizr (http://modernizr.com/), waarmee HTML5 en CSS3 ook voor oudere webbrowsers bij benadering kunnen worden gevenaard.

Het upgraden naar de nieuwe Magento versie lijkt, naast de vele bugfixes een goede stap in de richting van de verdere professionalisering van Magento. Uiteraard volgen wij de updates van Magento op de voet en zodra er meer nieuws is zullen wij hierover uiteraard bloggen op onze website.

Update: Sinds dinsdag 24 april is de stabiele community versie van Magento 1.7 te downloaden.

Geschreven door: Daniel Lefers