Maak je Customer Journey meetbaar (bijdrage Marketingfacts)

Via online en digitale kanalen is vrijwel elk punt in de customer journey meetbaar te maken. Een essentieel onderdeel van rapportage en analyse is de conversie. En daar wringt de schoen: de conversie ligt vaak achterin de klantreis (ook wel "funnel"), althans in de acquisitiefase. Naamsbekendheid, het invullen van een latente behoefte of vergelijking met andere producten en/of diensten zijn eerdere fasen in de journey die moeilijker één-op-één te verbinden zijn aan resultaat.  Hoe verantwoord en optimaliseer je de investeringen die je doet in kanalen voor- of middenin de journey, waarvan je verwacht dat ze de drivers zijn voor de rest van het conversiepad? 

Focus op "kleine succesjes"

Systemen als Google Analytics bieden tools als conversieattributie, waarin het gebruikerspad van het eerste bezoek tot en met de conversie (aankoop/aanvraag/etc..) wordt gelegd. Dit soort oplossingen zijn echter ook beperkt, doordat ze focussen op cookies of slechts een deel van de gebruikers tracken. Ook brengt dergelijke tracking privacy problemen met zich mee. De oplossing ligt in de kleine momenten in de klantreis: wat doet een campagne of verkeersbron precies voor de gebruiker op dat moment? Hoe succesvol is dat en wat draagt het bij aan het eindresultaat?

Van touchpoints naar Euro's

In het blog vertellen we hoe je stapsgewijs een businesscase kan opbouwen met je Analytics data. Benieuwd? Lees dan verderop Marketingfacts en ontdek hoe je de touchpoints naar Euro's vertaalt

 

Deel deze blog!

Geïnspireerd geraakt?

Geïnspireerd geraakt?

Wij vertellen je graag in een persoonlijk kennismakingsgesprek wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van contentmarketing.

Maak kennis!

Klanten over ons

Joran Wermer van Elektramat

De vooraf opgestelde doelen zijn ruimschoots behaald en wij zijn dan ook zeer tevreden over Adwise en haar werkwijze

Joran Wermer
Elektramat
Review van Elektramat over Elektramat

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL