Challenge us
menu

Maak je Customer Journey meetbaar (bijdrage Marketingfacts)

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Via online en digitale kanalen is vrijwel elk punt in de customer journey meetbaar te maken. Een essentieel onderdeel van rapportage en analyse is de conversie. En daar wringt de schoen: de conversie ligt vaak achterin de klantreis (ook wel "funnel"), althans in de acquisitiefase.Naamsbekendheid, het invullen van een latente behoefte of vergelijking met andere producten en/of diensten zijn eerdere fasen in de journey die moeilijker n-op-n te verbinden zijn aan resultaat.Hoe verantwoord en optimaliseer je de investeringen die je doet in kanalen voor- of middenin de journey, waarvan je verwacht dat ze de drivers zijn voor de rest van het conversiepad?

Focus op "kleine succesjes"

Systemen als Google Analytics bieden tools als conversieattributie, waarin het gebruikerspad van het eerste bezoek tot en met de conversie (aankoop/aanvraag/etc..) wordt gelegd. Dit soort oplossingen zijn echter ook beperkt, doordat ze focussen op cookies of slechts een deel van de gebruikers tracken. Ook brengt dergelijke tracking privacy problemen met zich mee. De oplossing ligt in de kleine momenten in de klantreis: wat doet een campagne of verkeersbron precies voor de gebruiker op dat moment? Hoe succesvol is dat en wat draagt het bij aan het eindresultaat?

Van touchpoints naar Euro's

In het blog vertellen we hoe je stapsgewijs een businesscase kan opbouwen met je Analytics data. Benieuwd? Lees dan verderop Marketingfacts en ontdek hoe je de touchpoints naar Euro's vertaalt.

 

Emerce100 #1-3 Digital agency '21 '22 '23

#1-3 Digital agency '21 '22 '23