Challenge us
menu

LinkedIn Referrals en andere nieuwe functies in LinkedIn Recruiter

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Op LinkedIn zijn 3,6 miljoen leden te vinden, maar hoe vind je tussen al die gebruikers nou de juiste collega? Door te netwerken. Want dat is waar LinkedIn om draait. Daarom komt LinkedIn nu onder andere met een nieuwe functionaliteit waarmee bedrijven kandidaten kunnen werven door het netwerk van hun eigen medewerkers te gebruiken. Deze nieuwe functionaliteit heet:LinkedIn Referrals. Overigens is dat niet de enige aanpassing die LinkedIn doorvoert. Ook deLinkedIn Recruiteris geoptimaliseerd zodat op een efficinte manier gezocht kan worden naar geschikte kandidaten.

LinkedIn Referrals

De zoektocht naar geschikte collegas wordt makkelijker gemaakt door deze nieuwe mogelijkheid op LinkedIn. Voor jouw medewerkers is het nu makkelijker om hun netwerk op te hoogte te brengen van vacatures binnen het bedrijf. Kandidaten uit hun netwerk die goed bij de vacature passen worden door LinkedIn gedentificeerd en als suggestie weergegeven.

LinkedIn Referrals

De werknemers kunnen potentile collegas op de hoogte brengen via e-mail of een LinkedIn-bericht. Daarnaast kunnen zij de vacatures ook op andere kanalen delen (Twitter, Facebook, Google+). Vervolgens volgen zij de voortgang in de sollicitatieprocedure van hun aangedragen kandidaten.

LinkedIn Referrals het volgen van de sollicitatieprocedure

LinkedIn Recruiter

Van dit (betaalde) programma maken al zon 38.000 bedrijven wereldwijd gebruik. Het LinkedInprogramma voor werving en selectie zorgt ervoor dat recruiters op een efficinte wijze tot een lijst van geschikte kandidaten komen. Dit doen zij aan de hand van zoektermen. Een verbetering is dat relevante en verwante zoekwoorden worden voorgesteld, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak. Ook is het mogelijk om kandidaten te vinden op basis van vergelijkbare profielen van jouw beste werknemers. De LinkedIn Recruiter stelt nu ook potentile kandidaten voor die al bekend zijn bij het bedrijf:Spotlight noemen ze dit. Dit zijn bijvoorbeeld LinkedIn-professionals die bij de vacature passen, LinkedInleden die decompany-pageliken, LinkedInleden die eerder hebben gesolliciteerd bij jouw bedrijf of die een directe connectie hebben met huidige werknemers.

LinkedIn Recruiter

LinkedIn draagt bij aan Social Business

Social Businesswordt steeds belangrijker in het bedrijfsleven. Dit is de volledige integratie van sociale media in het bedrijf en de bedrijfsdoelstellingen. De ontwikkelingen op LinkedIn dragen hieraan bij doordat de methode van het recruiten via LinkedIn wordt verbeterd. Dit werkt drempelverlagend en stimuleert bedrijven om recruitment (meer) over sociale media kanalen te laten verlopen. Doordat zowel medewerkers als directeuren, managers en HR-managers gebruikmaken van deze functie, raakt werving en selectie in de gehele organisatie gentegreerd en draagt iedereen bij aan de zoektocht naar nieuwe collegas op social media.

Voordelen van LinkedIn Referrals en Recruiter

Recruiten via de nieuwe functies van LinkedIn is erg efficint. Bovendien weten jouw medewerkers zelf goed wie bij het bedrijf past en welke kwaliteiten nodig zijn. Uit onderzoek blijkt ook dat nieuwe collegas die aangedragen worden door eigen medewerkers beter bij de bedrijfscultuur passen en langer in dienst blijven. Daarnaast hoef je geen campagnes op te zetten en te wachten totdat er iemand solliciteert. Dat is de omgekeerde wereld:je benadert zelf proactief geschikte kandidaten.

Voegen deze nieuwe functies iets toe?

Steeds meer bedrijven integreren social media in hun organisatie. Niet alleen voor naamsbekendheid en het indirect realiseren van verkoop, maar ook voor het natrekken van potentile kandidaten. Met deze ontwikkelingen maakt LinkedIn het nog makkelijker om de werving en selectie via social media uit te voeren wat drempelverlagend werkt. Dit bespaart een bedrijf een hoop tijd en geld. LinkedIn belooft daarnaast dat het kansrijke kandidaten oplevert. Een win-winsituatie dus!

Emerce100 #1-3 Digital agency '21 '22 '23

#1-3 Digital agency '21 '22 '23