Challenge us
menu

Jouw openstaande vacatures direct bovenaan in de zoekresultaten van Google via Job Postings.

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Wil je jouw vacatures onder de aandacht brengen maar zie je door de bomen (vacaturesites) het bos (de ideale plek om jouw kandidaat te bereiken) niet meer?Google heeft recent een nieuwe mogelijkheid gelanceerd waarbij vacatures direct boven de zoekresultaten zichtbaar zijn. Ideaal voor bedrijven om je vacatures te promoten, lees in deze blog wat deze functie precies inhoudt en hoe je het succesvol inzet. Update: Vanaf 2019 Google for Jobs!

Bij een zoektocht naar een baan wordt Google vaak als startkanaal gehanteerd. Via Google kom je al snel uit bij grote vacaturebanken en daar vervolgen we onze zoektocht. Vacatures die bedrijven op hun eigen website plaatsen komen veelal onder de resultaten van vacaturesites. Om jouw vacatures op deze vacaturesites te publiceren moet je vaak betalen.

Google biedt sinds kort een nieuwe mogelijkheid om je vacatures direct bovenaan in de zoekresultaten te tonen via de functie: Job Postings. Voor bedrijven die hun vacatures willen promoten biedt dit vele voordelen, namelijk:

1. Prominente plaats in de zoekresultaten

De vacatures worden boven de (reguliere) zoekresultaten weergegeven in een overzichtelijke interface. Waarbij het bedrijfslogo, reviews, beoordelingen en de vacaturedetails direct naar voren komen.

2. Meer en kwalitatief betere sollicitanten

De nieuwe gebruikerservaring biedt sollicitanten de mogelijkheid om te filteren op basis van verschillende criteria. Zoals:

 • Locatie
 • Baan
 • Functietitel
 • Aanbevelingen (o.b.v machine learning)
 • Tijdsbestek
 • Aantal werkuren

3. Grotere kans op conversie

Dit alles bij elkaar zorgt er voor dat er een grotere kans is dat je vacature gezien wordt en hierdoor is de kans op conversie groter.

Samenwerking met Facebook & LinkedIn

Google gaat zelfs de samenwerking aan met de concurrent om zo werkzoekenden van de juiste informatie te voorzien. Zo is er bijvoorbeeld een koppeling met Facebook en LinkedIn maar ook met vacaturewebsites zoals Randstad, Monster, Careerbuilder en Glassdoor.

Op deze manier hoopt Google bezoekers langer vast te houden op de zoekmachine. De bezoeker ziet namelijk eerst een lijst met passende vacatures met daarin basisinformatie van de vacature. Pas als de lezer klikt op lees meer verlaat de lezer Google en gaat naar de originele plaats van vacature.

Hoe zien de 'Job Postings' er uit?

De informatie wordt gehaald van bovengenoemde websites en ingeladen zoals we dat van Google gewend zijn, namelijk in een box boven de zoekresultaten. Deze content zie je bijvoorbeeld ook wanneer je een specifieke vraag intypt. Door middel van een zogenoemde featured snippet (de Google Answer Box) zoekt Google het meest relevante antwoord voor de zoekopdracht. Dit werkt hetzelfde met de Job Postings.

Hoe zorg je er voor dat je advertenties via deze weg zichtbaar zijn?

Het toevoegen van gestructureerde data in je vacaturepaginas zorgt ervoor dat de vacatures via deze weg zichtbaar worden.

 1. Zorg ervoor dat Google je webpaginas kan crawlen (niet beschermd door een robot.txt bestand of robots meta tag)
 2. Voeg gestructureerde gegevens toe aan je webpagina
 3. Test en ontvang een preview van je gestructureerde data gegevens via de tool van google
 4. Heb je de gestructureerde data toegevoegd aan de vacaturepagina? Gebruik dan fetchen als Google in Search Console om ervoor te zorgen dat Google deze content zo snel mogelijk indexeert. Doet je dit niet, dan duurt het aanzienlijk langer voordat Google de nieuw toegevoegde gestructureerde data crawlt
 5. Houd Google op de hoogte door een actuele sitemap op je website te hanteren. Volg de sitemap richtlijnen
 6. Verwijder een vacature uit de sitemap op het moment dat de vacature is vervuld

Hoewel Job Postings op dit moment alleen nog in de VS beschikbaar is, hebben wij de gestructureerde data alvast aan onze vacatures toegevoegd.

Toekomstbestendig je vacatures onder de aandacht brengen?

Wanneer de Job Postings optie ook in Nederland beschikbaar is, is nog niet bekend. Wil je op de hoogte gehouden worden over deze tool en andere ontwikkelingen op het gebied van recruitment? Dat kan nu ook via een WhatsApp alert via ons WhatsApp kenniskanaal. App Recruitment aan naar: 06-22078053 en je wordt automatisch op de hoogte gehouden van alle trends op het gebied van e-recruitment! Afmelden gaat ook eenvoudig door 'Recruitment uit' in een WhatsApp bericht naar ons te sturen.

 

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24